almancax

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Germany English French Italian Spanish Russian Norway Japanese Chinese Simplified Dutch Portuguese Greek Arabic
Gelişmiş Arama  

Reklamlar

Gönderen Konu: Güçlü Bir hafıza İçin...  (Okunma sayısı 8438 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MuhaяяeM

• ωєвмαѕтєя
  • Administrator
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1356
Güçlü Bir hafıza İçin...
« : Mayıs 15, 2006, 01:27:34 ÖS »
Adamın birisi doktora gider.
Doktor ‘Şikayetiniz nedir?’ der.
Hasta ‘Unutkanlık hastalığı doktor bey.’
Doktor ‘Bunun belirtileri nasıl?’
Hasta ‘Neyin belirtileri?’
Doktor ‘Unutkanlık hastalığı dediniz ya!’
Hasta ‘Ne unutkanlığı?’

Eğer çok çabuk unutanlardan iseniz yada ezberleme zorluğu çekiyorsanız ve hafızanızın güçlü olmasını istiyorsanız aşağıda yazılanları okumanız oldukça faydalı olacaktır.

Çoğunluğun bilmediği ve etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış bir yöntemden söz edeceğim şimdi.
Yapacağımız iş çok basit ve hiç zamanımızı almayacak.Bu anlatılanı her gün tekrarladığınız taktirde çok kısa bir süre içerisinde sonuç alacak ve değişimin farkına varacaksınız.
Şimdi başlayalım;
Her gün uyumadan önce burnunuzu iki elinizin işaret parmağı arasına alın ve parmaklarınızı burnunuza masaj yapar gibi aşağı yukarı hareket ettirin.
Hafifçe bastırarak yapmanız daha iyi olacaktır.
Bir dakika kadar bir süre sonra burnunuzun uyuşmaya (karıncalaşmaya) başladığını hissedeceksiniz.
Burnunuz uyuşmaya başladığında yapmakta olduğunuz masajı bırakabilirsiniz.

Bu masajı her gün yatmadan evvel yapmanız yeterli.Fakat daha iyi ve kısa sürede sonuç elde etmek için gün içerisinde bir kaç kez tekrarlanmasında yarar var.Ayrıca bu yöntem için %100 garantili diyebiliriz.
Fakat önemli olan burnunuzun karıncalaşmaya başlamış olmasıdır.Karıncalaşma
meydana gelmeden masajı bırakmayın.

Sizlerle Beraber Daha İyiye Daha Güzele...
Moderatöre rapor et   Kayıtlı
Vatani görevimi yapmakta olduğumdan site ve kampanyalarla ilgilenemiyorum, yakında yeni projelerimizle karşınızda olacağız.
Reklam Linkleri
almancax

View Profile
Ynt: Güçlü Bir hafıza İçin...
« Yanıtla : Şubat 09, 2010, 04:02:59 ÖS »

YASAR

• Neuling
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 7
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2006, 04:03:34 ÖS »
BUNU EN KISA ZAMANDA DENEMEM LAZIM .BENİM EZBERİM İYİ DEĞİLDİR VE YILLAR GEÇTİKÇE HANİ BİRİNE SÖYLEDİĞİM BİR SÖZÜ BİLE ARKAMI DÖNDÜĞÜM ANDA UNUTANLARDAN OLDUM.ALMANCADA DA DURUM AYNI KESİNLİKLE ÖĞRENDİKLERİMİ AKLIMA YERLEŞTİREMİYORUM NEDENSE.FAKAT BENCE ALMANCADA EN ÖNEMLİ ŞEY DE ÖĞRENDİĞİNİ BİR İNSANLA KONUŞMAK. BAŞKA YOLU YOK GİBİ

sanem

• Voll Mitglied
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 158
« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2006, 09:42:46 ÖS »
Ben bunu denedim ama bir fark yok bende bir gerilik mi var acaba :o
Kim Imanin tadini Bulmayi Severse , Sevdigini Allah Icin Sevsin

toraman

• Junior Mitglied
  • **
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 9
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2006, 12:16:30 ÖÖ »
sanırım burada önemli olanan bunu hiç bi akşam unutmamamız.
buna benzer şeyler duymuştum. amacı öğrenince bilgece gelmişti.

"yuzen salın yüzünü görürüz."

bende size bişey söliyim:

sessiz bir ortam yaratın odanın birinde kendinize. 1 dakika kadar etrafa bakın ama aşmayın süreyi.
daha sora sizi rahatlaran ruhunuzu dinlendiren üç müzik ayarlayın önceden.
biraz hareket yapın yogatarzı bişeler. (kaslarınızı biraz gerin)
dahasora yere bi minder koyup dik bi şekilde üzerine oturun.
müziği başlatın.
ilk çalan müzik ile kendinizi serbes bırakın bir boşluga ama hiç bişe düşünmeyin sadece rahatlayın gevşeyin.
diğer parçaya geçince etrafda 1 dakika kadar izlediklerinizi hatırlamaya çalışın. tam bir şekilde hatırlayın yani konumlarını size dönuklüklerini onların özelliklerini. üçüncü şarkıya geçince tekrar gevşeyin ve kendinizi ayılmaya hazırlayın. bu üçüncü şarkıda 1.de olduğu gibi davranın yani hiçbirşey düşünmeyin. aklınızı boşaltın.
şarkı bittiğinde yeniden uyanır gibi kalkın  ve etrafınıza bakın neler için neler düşündüğünüzü hatırlayın ve ne kadar doğru olduğunu hatırlayın.
bunu yaparken oda içinde başka birinin eşyaları değiştirmesi gereke bilir. bunlar küçük eşyalar olabilir ki her seferinde ezbere çalışmayın.

hadi hayırlısı bu iyi bir ilaçtır bana inanın...

gerisini bana anlatın.. yai şimdi nasılsınız

eee. açıkcası ben gayet iyiyim :)

Nazire

• Pro Mitglied
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1860
« Yanıtla #4 : Haziran 21, 2006, 09:17:13 ÖS »
Ben bir kere uyguladim ondan sonra unuttum  :)
Milletleri kurtaranlar yalniz ve ancak ögretmenlerdir. Ögretmenden, egiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adini alma yetenegi kazanmamistir.
Mustafa Kemal Atatürk

toraman

• Junior Mitglied
  • **
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #5 : Haziran 22, 2006, 12:56:45 ÖÖ »
kimi zaman bazı şeyler uzun zaman alır. bu şuna benzer; eğer iyi bir bahçen olsu istiyorsan itina göztermelisin. iyi bir hafıza istiyorsak devam etmeliyiz, itina göstermeliyiz ve semeresini almalıyız.

KİB

Nazire

• Pro Mitglied
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #6 : Haziran 22, 2006, 07:35:50 ÖS »
Ben orta yolu sectim, okadar cok isteklerim var ve interesselerim, hepsini uyguluyamiyacigimi farkettim, ve bu yüzden herseyden biraz yapmaya ugrasiyorum.  Bahcemde bu yüzden 20 sene sonra herhalde güzellesir :)
Milletleri kurtaranlar yalniz ve ancak ögretmenlerdir. Ögretmenden, egiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adini alma yetenegi kazanmamistir.
Mustafa Kemal Atatürk

toraman

• Junior Mitglied
  • **
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : Haziran 26, 2006, 07:00:13 ÖS »
ben az uyuyanlardandım, çok çalışanladan. ama bi süre dora farkettim ki zaman geçiyor büyüyoruz yaşlanıyoruz ve belki yakında çoluk çocuğa karışacaz. yani 20 yıl çok uzun süre daha kısa sürede verim elde etmemiz gerekiyo. bazı şeyleri askıya almak ve önemlilerinden başlayarak yoğunlaşmak lazım.

Sevgili Nazire, sende bu konuyu bi düşün, çünkü en faydalısı bu. daha fazla yaşlanmadan . ;)

Nazire

• Pro Mitglied
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2006, 07:37:16 ÖS »
Dogruda interesselerin cok olursa ve calistigin saatler kötü olursa ben haftanin üc günü saat 18.30 dan sonra eve geliyorum, sabah saat sekizde baslayip, bunun yaninda spor haftada iki gün veya üc gün spor. Dans kursu, Arkadaslar, ve ayda bir kere toplanti. (resimle ilgili) Aile. Zaten bir oglum var onunla ilgilen. yani bahceye anca grill yapmak icin gidiyorum. Bahcede üc haftanin icinde sadece 1 metre genis liginde bir yer kazdim ve iki biber 4 domates ekmistim. onlarida sümüklü böcekler yedi. simdi kaldi bir biber en son 3 hafta önce görmüstüm. kimbilir su an durum ne halde. ben zaten bahce yapicak insan degilim. Vakit imkansiz bulamam. Dedigin tabi dogru, Vakit bulabilsem en cok. Joga ve meditationa ayiririm. Buda olmuyor iste.
Mustafa Kemal Atatürk

toraman

• Junior Mitglied
  • **
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : Haziran 28, 2006, 02:13:31 ÖS »
oldukça haklısın ne diyeyim.  ???

kolay gelsinden başka.

ama inan bana. ekonomi bile bunun açıklamasını bir nevi yapıyor. yani LORENZ eğrisiydi sanırım. o eğrinin açıklaması baya bişler anlatıyor insana.

en önemli olay sevgi kadar kolay
yaparken mutlu oluyorsan olay
herkesi mutlu dersin kolay kolay

sana yoğun hayatında başarılar dilerim. umarım her işinin sonu istediğin gibi olur. :)

Nazire

• Pro Mitglied
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #10 : Haziran 28, 2006, 03:05:55 ÖS »
Tesekkürler toraman, sanada aynisini dilerim, basarilar.:)
Mustafa Kemal Atatürk