Gönderen Konu: Oturum, Sinirsiz Oturum hakki ve Alman Vatandasligi..!!  (Okunma sayısı 17800 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Baybars

  • Bugün, geriye kalan hayatinin ilk günü !
  • Moderator
  • *****
  • İleti: 776
  • Beiträge: 100
Oturum, Sinirsiz Oturum hakki ve Alman Vatandasligi..!!
« : Ekim 14, 2011, 03:43:03 ÖÖ »





A1 SINAVINA GİRECEKLER DİKKAT!!! HERKES BU HOCAYI KONUŞUYOR
YURT DIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI VE ALMANCA ÖZEL DERS VERİLİR


Bu Konular degisik konu basliklari altinda yaziliyor arada kayboluyor, ben toparlamaya calisip bu baslik altinda düzenlemek istedim, isteyen arkadaslar olursa hem yararlanirlar, bende imza kismima eklerim arastiranlarda ordan ulasabilirler..

Visum - Vize: Konsolosluklarin verdigi en fazla 3 aylik olan haktir.

Aufenthaltserlaubnis - Oturum Hakki: Almanya'daki Yabancilar dairesinin verdigi süreli Oturum hakkidir.

Unbefristet, Niderlassungserlaubnis - Sinirsiz Oturum: eski adiyla Unbefristet, yeni adiyla Niderlassungserlaubnis sinirsiz oturum hakki

sonrasi zaten isteyen icin Deutsche Staatsangehörigkeit, Alman Vatandasligi

Simdi gelelim aile birlesimi ile vizenizi aldiniz almanyaya geldiniz, ilk isiniz vaktiniz olsa dahi biran önce yabancilar dairesine gidip Oturum - Aufenthaltserlaubnis almak icin basvuruda bulunmak olsun.

..esiniz eger alman vatandasi ise önce 1 veya 2 daha sonrasi uzatmaya gittginizde yine 1 veya 2 sene oturum alirsiniz. toplamda 3 seneyi tamamladignizda Sinirsiz Vize - Niederlassungserlaubnis'e basvurma hakkina sahipsiniz. bunu Oturum Yasasinin 28. Maddesinin 2. Bendi belirler.. Linki assagida ekliyorum isteyenler girip ordan almancasini okurlar..

Link: http://www.juraforum.de/gesetze/aufenthg/28-familiennachzug-zu-deutschen

..esiniz eger türk vatandasi ise, sehirlere göre süreleri degismek sartiyla 1 veya 2 ser senelik oturum hakki alirsiniz taki bu 5 seneyi tamamlayana kadar, 5. senenin sonunda Sinirsiz Vizeye - Niederlassungserlaubnis'e basvuruda bulunabilirsiniz, tabi diger sartlarida yerine getirirseniz, Örgnegin 60 ay emekli kasasina ödeme yapmis olmak gibi, yani calismis olmak gibi.. bu sartlari Oturum Yasasinin 9. Maddesinin 2.Bendinin altinda sirali olan 9 Firka belirler.. diger sartlarida Linkten okursunuz..

Link: http://www.juraforum.de/gesetze/aufenthg/9-niederlassungserlaubnis

- tabi bu esiniz almanda olsa, türkte olsa sinirsiz vize öncesinde Integrasyon kurslarina katilip basarili olmaniz zaten temel sartlardan biri -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelelim Alman Vatandasligina gecmeye :

Alman Vatandasligina gecme haklarini genel olarak Vatandaslik Yasasinin 8., 9. ve 10. Maddeleri düzenler. Buna göre 8. Madde genel haklari, 9. Madde Alman esle evli olanlarin haklarini ve 10. Madde de geriye kalan yabancilarin yani esi alman olmayan veya bir sekilde Almanya'da kalanlarin haklarini düzenler

.. buna göre Esi alman olanlarin haklarini 8. ve 9. maddeler düzenler. bu maddeler de direk seneyle ilgili bir sey yazmaz. ama uygulamada alman esle evlendiniz almanyaya geldiniz 5. senenin sonunda Alman vatandasligina, diger kosullarida yerine getiriyorsaniz basvurma hakkiniza sahipsiniz. diger kosullar, almancayi bilmek, vatandaslik testini yapmak almanya hakkinda temel bilgilere sahip olmak, sosyal yardim almamak ve digerleri gibi.. Bu Maddlerinde bulundugu linkleri Assagida ekliyorum..

8. Madde Link: http://norm.bverwg.de/jur.php?rustag,8
9. Madde Link: http://norm.bverwg.de/jur.php?rustag,9

Süre ile ilgili uygulama bu Linkte: http://www.duesseldorf.de/buergerinfo/33/03/31eb02.shtml

..esi türk olanlarin ise Alman Vatandasligina gecme haklarini 10. madde düzenler. buna göre sartlardan biri 8 sene Almanya'da kalmis olmak ve yukarda alman esle evli olanlarinda yerine getirdigi diger sartlar yerine getirmek gibi.. bu yasaninda linkini assagida ekliyorum..

10. Madde Link: http://norm.bverwg.de/jur.php?rustag,10

bunun yaninda Oturum Yasalarinin tamamini bu Linkte:

http://www.jusline.de/Aufenthaltsgesetz_%28AufenthG%29_Langversion.html

Vatandaslik ile ilgi yasalari da bu Linkte:

http://www.gesetze-im-internet.de/rustag/BJNR005830913.html

bulabilirsiniz.

Kafaniza takilan sorular olursa buradan yöneltebilirsiniz. umarim isteyen arkadaslara yardimci olmustur  konu..

: http://www.almancax.com/forum/oturum-sinirsiz-oturum-hakki-ve-alman-vatandasligi-t18856.0.html
Aile birlesimi için istenilen evrakların Linki http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,17529.0.html


Aile birlesimi için doldurulmus Basvuru Formu örnegi http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19645.0.html


Basvuru Formunu indirmek için direk Link http://www.ankara.diplo.de/contentblob/401960/Daten/9263/FZ_Antragsformular.pdf


Almanya'da Türk Olmak http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,17365.0.html


Almanya da iş bulmak ve çalısmak http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,17883.0.html

Türk vatandaslarına özel Yasa ve Oturum http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,18409.0.html


Oturum, Sınırsız Oturum hakkı ve Alman Vatandaslıgı http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,18856.0.html


Turistik Vize için Doldurulmus Basvuru Formu Örnegi http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19127.0.html


Davetiye veya Aile birlesimi için aylık ne kadar maaş gerekli http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19135.0.html


Türk ehliyetini Alman ehliyetine cevirmek http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19576.0.html

Sponsor Bağlantılar

Çevrimdışı EL-TURCO

  • Moderator
  • *****
  • İleti: 680
  • Beiträge: 52
Ynt: Oturum, Sinirsiz Oturum hakki ve Alman Vatandasligi..!!
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2011, 12:02:33 ÖS »
eline saglik..
Sen Senden sonra Senden Baskasini Sevmeye Utandigimsin...

Çevrimdışı Baybars

  • Bugün, geriye kalan hayatinin ilk günü !
  • Moderator
  • *****
  • İleti: 776
  • Beiträge: 100
Ynt: Oturum, Sinirsiz Oturum hakki ve Alman Vatandasligi..!!
« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2011, 01:26:01 ÖS »
eline saglik..

saolasin, umarim yanlis sekilde durumlari ifade etmememisizdir.. o nedenle yaslarin linklerinide verdim.. isteyen teyit icin ordan da incelesin tabi..

Çevrimdışı tugce_doerjer

  • Moderator
  • *****
  • İleti: 1083
  • Beiträge: 39
Ynt: Oturum, Sinirsiz Oturum hakki ve Alman Vatandasligi..!!
« Yanıtla #3 : Ekim 14, 2011, 02:12:21 ÖS »
cok guzel olmus baybars eline saglik. peki bisey sorucam bu her eyalet icin ayni sekildemi isliyor? cunku benim oldugm yerde alman vatandasligina gecmis biri var ve 8 sene burda yasamis 5 senede vergi vermis olmasi gerekiyormus. kadin bunlari yaptiktan sonra alman vatandasi olmus. kadin turk degil vietnamdan gelmis. belki onlara farkli bir uygulama olabilir?


Çevrimdışı fuk_18

  • ................
  • Moderator
  • *****
  • İleti: 2311
  • Beiträge: 113
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Oturum, Sinirsiz Oturum hakki ve Alman Vatandasligi..!!
« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2011, 02:17:26 ÖS »
tugce ben karari okudumda sanirim heryerde ayni olmasi lazim alman vatandasi ile evli biri 3 sene Almanya'da kalmasi gerekli vede 2 senede alman vatandasi ile evli olmasi gerekli toplamda 5 sene sonunda alman vatandasligi hakki doguyor.baybarsin gonderdigi bu linkde http://www.duesseldorf.de/buergerinfo/33/03/31eb02.shtml   benim dediklerimin aynisi yaziyor.ve 8 sene kurali esi turk vatandasi olanlar icin gecerliymis

 
Alman Ehliyetini Almak Icin Yapilmasi Gerekenler Ve Türkce Calisma Kitabi

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19537.0.html

Aile Birlesimi Vizesi icin istenilen Belgeler

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,18986.0.html

Aile Birlesimi Basvuru Formunu indirmek icin Tiklayin.

http://www.istanbul.diplo.de/contentblob/4090862/Daten/132035/00antrag_national_Fzf_Studium_ueber_drei_monate_DD.pdf

Aile Birlesimi Basvuru Formunun Doldurulmus Hali (ÖRNEK) icin tiklayin.

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19364.0.html

Aile Birleşimi (A1) Sinavi Genel Bilgi

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,18873.0.html

Almanya'da Nikah icin istenilen Belgeler

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,18115.0.html

Aracinizla Türkiye´ye Gitmeden Önce yapilmasi Ve Alinmasi Gereken Önlemler

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19504.0.html

Çocuk Üzerinden Aile Birlesimi Vizesi icin istenilen Belgeler

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,18987.0.html

Turistik Vize icin Gerekli Belgeler

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19019.0.html

Uygun Fiyatli Tercume icin Buraya Tiklayin

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19457.0.html

Vize Başvurusu Ve Nikah işlemleri

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,18877.0.html

Çevrimdışı Baybars

  • Bugün, geriye kalan hayatinin ilk günü !
  • Moderator
  • *****
  • İleti: 776
  • Beiträge: 100
Ynt: Oturum, Sinirsiz Oturum hakki ve Alman Vatandasligi..!!
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2011, 03:10:27 ÖS »
cok guzel olmus baybars eline saglik. peki bisey sorucam bu her eyalet icin ayni sekildemi isliyor? cunku benim oldugm yerde alman vatandasligina gecmis biri var ve 8 sene burda yasamis 5 senede vergi vermis olmasi gerekiyormus. kadin bunlari yaptiktan sonra alman vatandasi olmus. kadin turk degil vietnamdan gelmis. belki onlara farkli bir uygulama olabilir?

normalde vatandaslik yasasinda tüm yabancilar icni ayni, ufukta yazmis yukarda.. bu 5 sene vergi ödeme meselesi zaten vatandaslikta degil, niederlassungserlaubnis te geciyor.. esi alman olanlarin vatandasliga gecme haklarini 8 ile 9. madde düzenliyor. orda da bu sene mesleesine deginmiyor. 8 sene olayi 10.Madde de geciyor..
- simdi sene gecmeyince esi alman olanlarin vatandaslik haklari nasil oluyor oda uygulamada fark ediyor buna iliskin bir örnegide iste düsseldorf belediyesinden verdim.. belediyenin resmi sayfasinda 5 seneden bahsediyor..

Çevrimdışı tugce_doerjer

  • Moderator
  • *****
  • İleti: 1083
  • Beiträge: 39
Ynt: Oturum, Sinirsiz Oturum hakki ve Alman Vatandasligi..!!
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2011, 04:01:15 ÖS »
e iste kararda sene vermedigi icin heryerde farkli olabilir demek ki. burdaki kadin kendisi anlatti 8 sene diye. ve 5 senede vergi vermis.

ben aile birlesimi icin 3 sene vize aldim. baska yerlerde degisiyor bu sureler alman vatandasinin esi icin. heryerde farkli anlamadim gitti yani. bir devlet var bu devletin icinde herkes kafasina gore tutturmus bir duzen gidiyor. kimse kimseye net bir cevap veremiyor cunku bir eyaletin kanunu obur eyalette tutmuyor.  :police:

Çevrimdışı Baybars

  • Bugün, geriye kalan hayatinin ilk günü !
  • Moderator
  • *****
  • İleti: 776
  • Beiträge: 100
Ynt: Oturum, Sinirsiz Oturum hakki ve Alman Vatandasligi..!!
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2011, 04:06:15 ÖS »
e iste kararda sene vermedigi icin heryerde farkli olabilir demek ki. burdaki kadin kendisi anlatti 8 sene diye. ve 5 senede vergi vermis.

ben aile birlesimi icin 3 sene vize aldim. baska yerlerde degisiyor bu sureler alman vatandasinin esi icin. heryerde farkli anlamadim gitti yani. bir devlet var bu devletin icinde herkes kafasina gore tutturmus bir duzen gidiyor. kimse kimseye net bir cevap veremiyor cunku bir eyaletin kanunu obur eyalette tutmuyor.  :police:

yok bak isin orasi öyle degil, simdi yasalar eyaletten eyalete degismez, sadec ufak seylerde farkliliklar var, oda eyaletlerin kendinsini ilgilendiren duurmlarda.. oturum haklari ve vatandaslik gibi seyler bütün almanyayi ilgilendirdigi icin.. bu tip büyük seylerde yasa farkliklari yok.. yani tek bir oturum yasasi tek bir vatandaslik yasasi var..

simdi sende haklisin önümde örnek var diyorusn tabi.. yalniz bu alman esle evli olan kisnin vatandaslik haklari 2005 yilinda yeni cikti.. belki bahsettigin kisi bundan önceki dönemde alman vatandasligina gecti yeni yasaya göre sen 10. madde de yazan 8 senelik sarta bagli degilsin.. bu zaten 9. maddede acikca yaziyor 9. madde diyorki 8. ve 9. Maddenin sartlarini yerine getirenin alman vatandasligina gecme hakki vardir diyor.. aciklayici olarakta bu Düsseldorftaki resmi sitenin sayfasinda yaziyor daha bircok sayfada yaziyorda ben orayi sectim..

Çevrimdışı tugce_doerjer

  • Moderator
  • *****
  • İleti: 1083
  • Beiträge: 39
Ynt: Oturum, Sinirsiz Oturum hakki ve Alman Vatandasligi..!!
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2011, 04:07:59 ÖS »
hee tabi o kadin baya bir yasi vardi sanirim 2005den once aldi vizeyi bak onu sormadim kadina. o zaman normal boyle olmasi. okey:)

Çevrimdışı Baybars

  • Bugün, geriye kalan hayatinin ilk günü !
  • Moderator
  • *****
  • İleti: 776
  • Beiträge: 100
Ynt: Oturum, Sinirsiz Oturum hakki ve Alman Vatandasligi..!!
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2011, 04:13:14 ÖS »
hee tabi o kadin baya bir yasi vardi sanirim 2005den once aldi vizeyi bak onu sormadim kadina. o zaman normal boyle olmasi. okey:)

bak simdi bu münichten bir yazi; acikcada yazmis süre konusnda kolaylik saglanir esi alman olanlara diye;

Die Ermessenseinbürgerung (§§ 8, 9 StAG)
Die Ermessenseinbürgerung gilt für bestimmte Ausländergruppen wie z.B. Ehegatten von
Deutschen, anerkannte Flüchtlinge, ehemalige deutsche Staatsangehörige etc, die unter
erleichterten Voraussetzungen (=kürzeren Aufenthaltszeiten) eingebürgert werden können.
Für Ehegatten von Deutschen gilt in der Regel eine Wartezeit von drei, für anerkannte
Flüchtlinge von sechs Jahren. 
http://www.auslaenderbeirat-muenchen.de/publi/staatsang.pdf

Dortmund, Bochum oralarin sayfasinda da ayni sey yaziyor.. bu koalyliktan yani sene konsnunda konu uzun olmasin diye onlari eklemiyorum..

Çevrimdışı tugce_doerjer

  • Moderator
  • *****
  • İleti: 1083
  • Beiträge: 39
Ynt: Oturum, Sinirsiz Oturum hakki ve Alman Vatandasligi..!!
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2011, 09:35:05 ÖS »
anladım. zaten bızım daha kac sene var o ıslere bakmaya o zamana kadar 50 kere daha degısır  :haha:


 delicious  facebook  linkedin  myspace  technorati  twitter

xx
Süresiz Oturum Hakki

Başlatan firarisevdam07

7 Yanıt
378 Gösterim
Son İleti Nisan 08, 2016, 12:32:44 ÖÖ
Gönderen: firarisevdam07
xx
Almanya'da 1 yil calisana surekli oturum hakki(ogrenci iken) bilgisi olan var mi?

Başlatan ozqur21

3 Yanıt
5631 Gösterim
Son İleti Mart 10, 2009, 12:12:43 ÖS
Gönderen: ATAAN
xx
Oturum uzatmak icin gerekli evraklar nedir? Ilk oturum nekadar verilir

Başlatan hurricane66

4 Yanıt
4533 Gösterim
Son İleti Temmuz 11, 2009, 11:59:33 ÖÖ
Gönderen: mineralwasser
xx
evlilik sonrasi 2.oturum ve süresiz oturum almak

Başlatan trkyldz

6 Yanıt
627 Gösterim
Son İleti Eylül 21, 2015, 11:34:27 ÖS
Gönderen: trkyldz