Gönderen Konu: Oturum, Sinirsiz Oturum hakki ve Alman Vatandasligi..!!  (Okunma sayısı 9405 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ekim 14, 2011, 03:43:03 ÖÖ
Bu Konular degisik konu basliklari altinda yaziliyor arada kayniyor, ben toparlamaya calisip bu baslik altinda toplamak istedim, isteyen arkadaslar olursa hem yararlanirlar, bende imza kismima eklerim arastiranlarda ordan ulasabilirler..

Visum - Vize: Konsolosluklarin verdigi en fazla 3 aylik olan haktir.

Aufenthaltserlaubnis - Oturum Hakki: Almanya'daki Yabancilar dairesinin verdigi süreli Oturum hakkidir.

Unbefristet, Niderlassungserlaubnis - Sinirsiz Oturum: eski adiyla Unbefristet, yeni adiyla Niderlassungserlaubnis sinirsiz oturum hakki

sonrasi zaten isteyen icin Deutsche Staatsangehörigkeit, Alman Vatandasligi

Simdi gelelim aile birlesimi ile vizenizi aldiniz almanyaya geldiniz, ilk siniz vaktiniz olsada yabancilar dairesine gidip Oturum - Aufenthaltserlaubnis almak icin basvuruda bulunmak olsun.

..esiniz eger alman vatandasi ise önce 1 veya 2 daha sonrasi uzatmaya gittginizde yine 1 veya 2 sene oturum alirsiniz. toplamda 3 seneyi tamamladignizda Sinirsiz Vize - Niederlassungserlaubnis'e basvurma hakkina sahipsiniz. bunu Oturum Yasasinin 28. Maddesinin 2. Bendi belirler.. Linki assagida vericem isteyenler girip ordan almancasini okurlar..

Link: http://www.juraforum.de/gesetze/aufenthg/28-familiennachzug-zu-deutschen

..esiniz eger türk vatandasi ise, sehirlere göre süreleri degismek sartiyla 1 veya 2 ser senelik oturum hakki alirsiniz taki bu 5 seneyi tamamlayana kadar, 5. senenin sonunda Sinirsiz Vizeye - Niederlassungserlaubnis'e basvuruda bulunabilirsiniz, tabi diger sartlarida yerine getirirseniz, Örgnegin 60 ay emekli kasasina ödeme yapmis olmak gibi, yani calismis olmak gibi.. bu sartlari Oturum Yasasinin 9. Maddesinin 2.Bendinin altinda sirali olan 9 Firka belirler.. diger sartlarida Linkten okursunuz..

Link: http://www.juraforum.de/gesetze/aufenthg/9-niederlassungserlaubnis

- tabi bu esiniz almanda olsa, türkte olsa sinirsiz vize öncesinde Integrasyon kurslarina katilip basarili olmaniz zaten temel sartlardan biri -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelelim Alman Vatandasligina gecmeye :

Alman Vatandasligina gecme haklarini genel olarak Vatandaslik Yasasinin 8., 9. ve 10. Maddeleri düzenler. Buna göre 8. Madde genel haklari, 9. Madde Alman esle evli olanlarin haklarini ve 10. Madde de geriye kalan yabancilarin yani esi alman olmayan veya bir sekilde Almanya'da kalanlarin haklarini düzenler

.. buna göre Esi alman olanlarin haklarini 8. ve 9. maddeler düzenler. bu maddeler de direk seneyle ilgili bir sey yazmaz. ama uygulamada alman esle evlendiniz almanyaya geldiniz 5. senenin sonunda Alman vatandasligina, diger kosullarida yerine getiriyorsaniz basvurma hakkiniza sahipsiniz. diger kosullar, almancayi bilmek, vatandaslik testini yapmak almanya hakkinda temel bilgilere sahip olmak, sosyal yardim almamak ve digerleri gibi.. Bu Maddlerinde bulundugu linkleri Assagida eklicem..

8. Madde Link: http://norm.bverwg.de/jur.php?rustag,8
9. Madde Link: http://norm.bverwg.de/jur.php?rustag,9

Süre ile ilgili uygulama bu Linkte: http://www.duesseldorf.de/buergerinfo/33/03/31eb02.shtml

..esi türk olanlarin ise Alman Vatandasligina gecme haklarini 10. madde düzenler. buna göre sartlardan biri 8 sene Almanya'da kalmis olmak ve ve yukarda alman esle evli olanlarinda yerine getirdigi diger sartlar gibi.. bu yasaninda linklerini assagida eklicem..

10. Madde Link: http://norm.bverwg.de/jur.php?rustag,10

bunun yaninda Oturum Yasalarinin tamamini bu Linkte: http://www.aufenthaltstitel.de/aufenthaltsg.html
Vatandaslik ile ilgi yasalari da bu Linkte: http://www.gesetze-im-internet.de/rustag/BJNR005830913.html

bulabilirsiniz.

Kafaniza takilan sorular olursa burdan yöneltebilirsiniz. umarim isteyen arkadaslara yardimci olmustur  konu..

: http://www.almancax.com/forum/oturum-sinirsiz-oturum-hakki-ve-alman-vatandasligi-t18856.0.html
Aile birlesimi için istenilen evrakların Linki http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,17529.0.html


Aile birlesimi için doldurulmus Basvuru Formu örnegi http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19645.0.html


Basvuru Formunu indirmek için direk Link http://www.ankara.diplo.de/contentblob/401960/Daten/9263/FZ_Antragsformular.pdf


Almanya'da Türk Olmak http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,17365.0.html


Almanya da iş bulmak ve çalısmak http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,17883.0.html

Türk vatandaslarına özel Yasa ve Oturum http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,18409.0.html


Oturum, Sınırsız Oturum hakkı ve Alman Vatandaslıgı http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,18856.0.html


Turistik Vize için Doldurulmus Basvuru Formu Örnegi http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19127.0.html


Davetiye veya Aile birlesimi için aylık ne kadar maaş gerekli http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19135.0.html


Türk ehliyetini Alman ehliyetine cevirmek http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19576.0.html

Ekim 14, 2011, 12:02:33 ÖS
Yanıtla #1
Sen Senden sonra Senden Baskasini Sevmeye Utandigimsin...

Ekim 14, 2011, 01:26:01 ÖS
Yanıtla #2
eline saglik..

saolasin, umarim yanlis sekilde durumlari ifade etmememisizdir.. o nedenle yaslarin linklerinide verdim.. isteyen teyit icin ordan da incelesin tabi..

Ekim 14, 2011, 02:12:21 ÖS
Yanıtla #3
cok guzel olmus baybars eline saglik. peki bisey sorucam bu her eyalet icin ayni sekildemi isliyor? cunku benim oldugm yerde alman vatandasligina gecmis biri var ve 8 sene burda yasamis 5 senede vergi vermis olmasi gerekiyormus. kadin bunlari yaptiktan sonra alman vatandasi olmus. kadin turk degil vietnamdan gelmis. belki onlara farkli bir uygulama olabilir?


Ekim 14, 2011, 02:17:26 ÖS
Yanıtla #4
tugce ben karari okudumda sanirim heryerde ayni olmasi lazim alman vatandasi ile evli biri 3 sene Almanya'da kalmasi gerekli vede 2 senede alman vatandasi ile evli olmasi gerekli toplamda 5 sene sonunda alman vatandasligi hakki doguyor.baybarsin gonderdigi bu linkde http://www.duesseldorf.de/buergerinfo/33/03/31eb02.shtml   benim dediklerimin aynisi yaziyor.ve 8 sene kurali esi turk vatandasi olanlar icin gecerliymis

 
Alman Ehliyetini Almak Icin Yapilmasi Gerekenler Ve Türkce Calisma Kitabi

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19537.0.html

Aile Birlesimi Vizesi icin istenilen Belgeler

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,18986.0.html

Aile Birlesimi Basvuru Formunu indirmek icin Tiklayin.

http://www.istanbul.diplo.de/contentblob/4090862/Daten/132035/00antrag_national_Fzf_Studium_ueber_drei_monate_DD.pdf

Aile Birlesimi Basvuru Formunun Doldurulmus Hali (ÖRNEK) icin tiklayin.

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19364.0.html

Aile Birleşimi (A1) Sinavi Genel Bilgi

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,18873.0.html

Almanya'da Nikah icin istenilen Belgeler

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,18115.0.html

Aracinizla Türkiye´ye Gitmeden Önce yapilmasi Ve Alinmasi Gereken Önlemler

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19504.0.html

Çocuk Üzerinden Aile Birlesimi Vizesi icin istenilen Belgeler

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,18987.0.html

Turistik Vize icin Gerekli Belgeler

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19019.0.html

Uygun Fiyatli Tercume icin Buraya Tiklayin

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,19457.0.html

Vize Başvurusu Ve Nikah işlemleri

http://www.almancax.com/forum/index.php/topic,18877.0.html

Ekim 14, 2011, 03:10:27 ÖS
Yanıtla #5
cok guzel olmus baybars eline saglik. peki bisey sorucam bu her eyalet icin ayni sekildemi isliyor? cunku benim oldugm yerde alman vatandasligina gecmis biri var ve 8 sene burda yasamis 5 senede vergi vermis olmasi gerekiyormus. kadin bunlari yaptiktan sonra alman vatandasi olmus. kadin turk degil vietnamdan gelmis. belki onlara farkli bir uygulama olabilir?

normalde vatandaslik yasasinda tüm yabancilar icni ayni, ufukta yazmis yukarda.. bu 5 sene vergi ödeme meselesi zaten vatandaslikta degil, niederlassungserlaubnis te geciyor.. esi alman olanlarin vatandasliga gecme haklarini 8 ile 9. madde düzenliyor. orda da bu sene mesleesine deginmiyor. 8 sene olayi 10.Madde de geciyor..
- simdi sene gecmeyince esi alman olanlarin vatandaslik haklari nasil oluyor oda uygulamada fark ediyor buna iliskin bir örnegide iste düsseldorf belediyesinden verdim.. belediyenin resmi sayfasinda 5 seneden bahsediyor..

Ekim 14, 2011, 04:01:15 ÖS
Yanıtla #6
e iste kararda sene vermedigi icin heryerde farkli olabilir demek ki. burdaki kadin kendisi anlatti 8 sene diye. ve 5 senede vergi vermis.

ben aile birlesimi icin 3 sene vize aldim. baska yerlerde degisiyor bu sureler alman vatandasinin esi icin. heryerde farkli anlamadim gitti yani. bir devlet var bu devletin icinde herkes kafasina gore tutturmus bir duzen gidiyor. kimse kimseye net bir cevap veremiyor cunku bir eyaletin kanunu obur eyalette tutmuyor.  :police:

Ekim 14, 2011, 04:06:15 ÖS
Yanıtla #7
e iste kararda sene vermedigi icin heryerde farkli olabilir demek ki. burdaki kadin kendisi anlatti 8 sene diye. ve 5 senede vergi vermis.

ben aile birlesimi icin 3 sene vize aldim. baska yerlerde degisiyor bu sureler alman vatandasinin esi icin. heryerde farkli anlamadim gitti yani. bir devlet var bu devletin icinde herkes kafasina gore tutturmus bir duzen gidiyor. kimse kimseye net bir cevap veremiyor cunku bir eyaletin kanunu obur eyalette tutmuyor.  :police:

yok bak isin orasi öyle degil, simdi yasalar eyaletten eyalete degismez, sadec ufak seylerde farkliliklar var, oda eyaletlerin kendinsini ilgilendiren duurmlarda.. oturum haklari ve vatandaslik gibi seyler bütün almanyayi ilgilendirdigi icin.. bu tip büyük seylerde yasa farkliklari yok.. yani tek bir oturum yasasi tek bir vatandaslik yasasi var..

simdi sende haklisin önümde örnek var diyorusn tabi.. yalniz bu alman esle evli olan kisnin vatandaslik haklari 2005 yilinda yeni cikti.. belki bahsettigin kisi bundan önceki dönemde alman vatandasligina gecti yeni yasaya göre sen 10. madde de yazan 8 senelik sarta bagli degilsin.. bu zaten 9. maddede acikca yaziyor 9. madde diyorki 8. ve 9. Maddenin sartlarini yerine getirenin alman vatandasligina gecme hakki vardir diyor.. aciklayici olarakta bu Düsseldorftaki resmi sitenin sayfasinda yaziyor daha bircok sayfada yaziyorda ben orayi sectim..

Ekim 14, 2011, 04:07:59 ÖS
Yanıtla #8
hee tabi o kadin baya bir yasi vardi sanirim 2005den once aldi vizeyi bak onu sormadim kadina. o zaman normal boyle olmasi. okey:)

Ekim 14, 2011, 04:13:14 ÖS
Yanıtla #9
hee tabi o kadin baya bir yasi vardi sanirim 2005den once aldi vizeyi bak onu sormadim kadina. o zaman normal boyle olmasi. okey:)

bak simdi bu münichten bir yazi; acikcada yazmis süre konusnda kolaylik saglanir esi alman olanlara diye;

Die Ermessenseinbürgerung (§§ 8, 9 StAG)
Die Ermessenseinbürgerung gilt für bestimmte Ausländergruppen wie z.B. Ehegatten von
Deutschen, anerkannte Flüchtlinge, ehemalige deutsche Staatsangehörige etc, die unter
erleichterten Voraussetzungen (=kürzeren Aufenthaltszeiten) eingebürgert werden können.
Für Ehegatten von Deutschen gilt in der Regel eine Wartezeit von drei, für anerkannte
Flüchtlinge von sechs Jahren. 
http://www.auslaenderbeirat-muenchen.de/publi/staatsang.pdf

Dortmund, Bochum oralarin sayfasinda da ayni sey yaziyor.. bu koalyliktan yani sene konsnunda konu uzun olmasin diye onlari eklemiyorum..

Ekim 14, 2011, 09:35:05 ÖS
Yanıtla #10
anladım. zaten bızım daha kac sene var o ıslere bakmaya o zamana kadar 50 kere daha degısır  :haha:


 delicious  facebook  linkedin  myspace  technorati  twitter

xx
Almanya'da 1 yil calisana surekli oturum hakki(ogrenci iken) bilgisi olan var mi?

Başlatan ozqur21

3 Yanıt
3690 Gösterim
Son İleti Mart 10, 2009, 12:12:43 ÖS
Gönderen: ATAAN
xx
Oturum uzatmak icin gerekli evraklar nedir? Ilk oturum nekadar verilir

Başlatan hurricane66

4 Yanıt
2971 Gösterim
Son İleti Temmuz 11, 2009, 11:59:33 ÖÖ
Gönderen: mineralwasser
xx
Almanya'da oturum ve oturum süresinin unutulmasi

Başlatan the-medusa

4 Yanıt
518 Gösterim
Son İleti Ekim 09, 2013, 04:30:51 ÖS
Gönderen: EL-TURCO
xx
oturum uzatma(2 yaşında alman vatandaşı kızım var)

Başlatan mehmetalev

2 Yanıt
1024 Gösterim
Son İleti Mart 10, 2009, 03:03:20 ÖS
Gönderen: ATAAN