Експерименти на германски артикелер и артикелер

10.546
A+
A-Цитати

Германски статии, der-das-die, германски специфични статии и специфични статии

Драги пријатели научат, Германски статија и видовме во претходната лекција, имавме долго објаснување, може да се најде од пребарувањето за овие курсеви на нашиот сајт.

За краток преглед, постојат три статии на германски, ова се артефакти на das и генерал.
генерално;

Машкиот род е артикулирано име на имињата.

Женски имиња се артикулираат коцки статии.

Ако имињата што ги нарекуваме безполични, односно неутрални, се артикулирани, тоа е das artikelir.

Сега да направите неколку вежби за овие занаетчии кои ги дознавме.

Имаме написи од следните зборови.

Ergänzen Sie den Artikel.

......... Тигар
......... Хамбургер
......... Компјутер
......... автобус
......... Лерер
......... Радио
......... Stadt
......... Хотел
......... Палме
....... Томат
......... Tisch
......... Stuhl
......... Junge
......... Музеј
......... Авто
......... Лерерин
......... Шпигел
......... Hausaufgabe
......... Wohnung
......... Buch
......... Bild
......... Herr
......... гитара
......... Fahrrad
......... Цуг
......... Blume
......... Flugzeug
......... Musik
......... Фрау
......... жирафа
......... Глас
......... чувар
......... Клавиер
......... Sessel
......... Практични
......... Такси
......... мотор
......... Freiheit
......... Wagen
......... Фенстер
......... Тип
......... Vorhang
......... Tasse
......... Спицер

Ви посакуваме успех во вашите часови по германски јазик.КОМЕНТАРИ НА ПОСЕТАТА - КОМЕНТАЦИЈА НА 3
  1. melika Деди Ки:

    Ви посакувам исто така да ги напишете вашите одговори

  2. германски уметник Деди Ки:

    almancada artikeller

  3. Сена Деди Ки:

    вие сте многу запознаени со германските уметности yaaa