Експерименти на германски артикелер

11.660
A+
A-Цитати

Германски производители, вежби поврзани со производот, специфични производители на производи, нејасни артикли, нивни

Драги пријатели, во многу од нашите претходни часови видовме одредени артикулации и неопределени статии на германски јазик и дадовме многу примери.

нашите претходни лекција видовме германскиот придавката фрази и придавката фрази за да се објасни на промените кои се случуваат во статијата.

Ајде да дадеме вежба за германскиот артилер.

Погледнете ги следните реченици и кажете ги статиите што треба да дојдат на празни места.

1. Trage den bestimmten Artikel ein.

1. _____ Најдоброто Schüler heißt Том.

2. _____Монт креид ум _____ Ерде.

3. Wie heißt _____polnische Präsident?

4. _____ Други места во Франкфурт, Слабице и Костцин.

5. _____Sudan ist _____ Големо Земјиште Африка.

6. _____Sonne scheint пекол.

7. _____ Бистра брат _____ Кинд.

8. Wo wohnt _____ Автор на "Sakrileg"?

9. Wie heißt _____Да?

10. Wien ist _____Hauptstadt von Österreich.

11. _____rote Fahrrad gehört мир.

12. _____ Ausländer kommt aus der Türkei.

13. _____Гардин во меин Зиммер е скратено.

14. _____Passagier wartet auf einen Bus.

15. Wo befindet sich _____Schule von Hans?

16. Дали сакате да бидете _____Tasche geben?

17. _____ Јахр 2006 војна за мојата најважна работа.

18. _____Конфитер фон Фрау Милер е изненаден.

19. Achtung! _____ Фенстер е Истерено Глас!

20. _____Carpet sind 1,2 Milliarden Jahre alt.

RİSALE-Ý NUR'AN VECİZELER

Животниот капитал е редок. Има многу работи што ви се потребни.

Мудроста и фактот дека човекот е испратен во овој свет; Тоа е да го препознаеме Халика-Кјаинат и да веруваме и да Му се поклонуваме.

Најблагодарно е тоа што не го заборавате "Одарот за светот", а вие не го жртвувате "Овчарот" на светот.

Најважната работа што Хеллик-и Рахман сака од своето обожавање е благодарна.

Во вашиот чин, Rizâ-y мора да биде Божествена. Ако е добар, тогаш целиот свет не е безвреден.

ПЕТ КАНАЛИ ВО СЛУЧАИ

Како што е објаснето во Младинскиот водич, младите ќе одат без сомнение. Лето во есен и зима, и ден и се даде место на промена во вечерните и ноќните kat'iyet на, младите ќе се промени дури и старост и смрт. Ако тој смртно и минливо младите насока чиста hayrata Иако материјали во станот со него засекогаш, ќе победи на распродажбата на младински Евангелието тие даде сето ова Небесен декрети.

Ако sefahet потрошен Иако, како е тоа за една минута поради бесот на приказната, милиони се води записник затвор; така, на младите во геј-i легитимни станови задоволство и вкусови, во понатамошниот текст, освен mes'uliyet и од гробовите на жалење од казна и од пладне и од гревот и од световна mücâzât, тој нормален дека наместо да се елиминира од вкусот на истиот вкус потврди секој млад успешен обид.
.
.
.
Ако насока на станот одат на младите многу шармантна и убави благослов-Јас ќе им даде божествена и слатка и силна средства-i добротворни Ахирет многу светла и вечна младост, како резултат на тоа, со многу недвосмислен Ayat во Куранот особено сите небесни книги и декрети тие даваат известување и добра вест. Ако ова е вистина. И сега, законот е свето место. И еден час од забранетите задоволства во станот, понекогаш се повлекува една година и десет години затвор. Се разбира, во знак на благодарност благослов за младите, слатка благослов на целомудрието, да шириме потребните насока и од суштинско значење.

Тимот на Алманкак сака успех ...КОМЕНТАРИ НА ПОСЕТАТА - КОМЕНТАЦИЈА НА 0

Сеуште нема коментари.