Германски глагол снимање видео лекција

6.389
A+
A-Цитати

Во оваа лекција ќе го гледаме нашето видео туторијал во германскиот глагол Capture.

Глаголи на германски; се поделени во групи како што се редовни глаголи, неправилни глаголи, одделни глаголи, невербални глаголи.
Учење е релативно лесно во споредба со некои од правилата на редовни глаголи се неправилни глаголи, неправилни глаголи, но барем тие се генерално нерегулиран секојдневниот живот на најчесто се користи неправилни глаголи секогаш треба да се запамети.

Во претходните лекции дадовме информации за конјугацијата на глаголи.
Сега ајде да дадеме некои информации за конјугација на глаголи и фонетика.
Сега да поставиме предмет и глагол за себеси за да изречеме реченица;

Нашето внимание: ich: Јас
Firestorm: Lernen: учат
Во овој случај ќе ја изречеме реченицата:
Cümlemiz: Предмет + глагол: icher: Учам
(подготвен според сегашното време)

На ист начин;
Предмет: du: sen
Глагол: Лернен: учат
Реченица: du lernst: учете

Предмет: wir: ние
Глагол: Лернен: учат
Реченица: wir lernen: учиме

Реден: трчај
ich renne: Јас сум трчање
wir rennen: ние работиме
sie rennt: таа работи (женски)
Sie rennen: ти (нежно) се работи
извезува: работиш

Лицето со цинизам не мора да биде химна. Ентитетот може да биде и предмет.
Сега, да направиме различни реченици;

Ахмет Рент
Ахмет работи
Ayşe rennt
Ајше работи
умре Katze rennt
мачката работи

sprechen: зборувај
ich spreche  зборувам
ýr spricht  зборувате
Али spricht  Али зборува
Да се ​​зборува за деца  дете зборува
ein Kind spricht  дете зборува
умре Киндер спречен  децата зборуваат
der Lehrer spricht  учителката зборува
умре Лерер препочен  наставниците зборуваат
Ереј Лерер ³ учител зборува

Горенаведената реченица е многу едноставна реченица што може да се направи во сегашно време. Исто така можете да направите различни реченици користејќи го глаголот и есејот што го сакате.КОМЕНТАРИ НА ПОСЕТАТА - КОМЕНТАЦИЈА НА 0

Сеуште нема коментари.