Германски кодови за самоуправа

24.708
A+
A-Цитати

Во овој туторијал ќе ви даде информации за германски и германски за да се претстави да се обезбедат информации за себе, драги пријатели.
Дозволете ни да се и германската различни информации за се воведе.

Воведување германски германски

Сега ајде да научиме како ќе се запознаеме со луѓето за кои првпат се сретнавме и како ќе ги информираме за себе.

Ние сме примери подолу Воведување на германски јазик ние ќе ви ги дадеме речениците, само-вовед ние ви дадеме мувла и можете да ги промените зборовите што ги обојуваме во реченицата според вас.

На пример, ние ќе кажеме нашиот примерок казна, но јас сум дваесет-дваесет, кои можете да ги менувате според свој дел, можете да го прилагодите според вашиот сопствен фигури ако си колку години, со реченицата таму.
Или можете да напишете своја земја со менување на баликешинските келими во пад како Бен Баликесирлијим.

Сега ајде да одиме на германски самоуништувања.

Германски кодови за самоуправа

Сега каде што се од воведување на себе си со луѓе пред нас и двете казни во табелата подолу ќе ви даде, ќе вклучуваат прашања поврзани со идентификација на луѓето пред нас, како на пример колку години имаш.
Таквите идентификација и препознавање на реченици кои може да се генерално се користи во форма на дијалог, бидејќи дијалогот и сега место, исто така, им се дава на разни други германски зборови и реченици кои можат да работат за вас.
ГЕРМАНСКИОТ СЕЛ-ИДЕНТИТЕТ
Ich heiße Мухарам Моето име е Мухарам
Мое име е исто Мухамед Саид Моето име е Мухамед Саид
јас сум Студент Бен Јас сум студент
јас сум Lehrer Бен мојот учител
јас сум neunundvierzig Jahre alt Четириесет и девет години
Ich bin ein Турција да Имам мојата Турција
јас сум Müslimisch Бен мојата муслимани
Ich komme aus Истанбул од Истанбул Доаѓам
Ich lebe in миро во Balıkesir Јас живеам во
Ich wohne in Бурса во Бурса Седам
јас сум verheiratet се оженил
имам Не Деца моите деца нема
имам две Деца две Имам дете
Мајн Хоббис е син чита und интернет Мои хоби чита ve тоа е на интернет
Г-дин E Беј ЕФЕ
Жената Gokce Дами Gokce
Fräulein Gokce Дами Gokce (Таа се нарекува една слугинка)

Можете да ги промените и прилагодите зборовите од горната табела што се обоени со црвена боја.
Сега ајде да научиме некои други фрази кои ќе му помогнат на нашиот бизнис во ситуации како што се состаноци и поздравување повторно.

Германски самоуправа и состаноци

Сега кога научивме да даваме информации за самите себе, ајде да научиме како да поставуваме разни прашања.

Можеме да прашаме еден од нас со два вида реченици.

 • Како ти е името? : Wie heissen Sie?
 • Кој си ти? : Wer bist du?

Сега погледнете други снимки за барање имиња на други луѓе:

 • Wie heißt du? Како ти е името?
 • Дали е тоа? Како се вика?
 • Wie heißt ihr? Како ти е името?
 • Wie heißen sie? Како се вика?

Wie heißen sie? : Како е нивното име?

Дојдете до Јенс и Јасмин Нивните имиња се Јенс и Јасмин.

Heißt du Yusuf? Дали ти е името Јусуф?

Да, и тој е Јусуф : Да, моето име е Јусуф

Ако треба да побараме некој друг за нас тогаш:

Wer ist das? па прашаме кој е ова.

Wer ist das па кој е ова прашање Das ist Mustafa .

Wer ist das? : Das ist Zafer. (Ова е победа)
Wer ist das? : Das ist Isma (Ова нешто)
Wer ist das? Das ist Herr Göksu. (Ова е г-дин Göksu)
Wer ist das? : Das ist Frau Tekin. (Оваа дама е Текин)
Wer ist das? : Das ist Hans. (Ова е Ханс)

Погледнете внимателно на сликата што сме ја подготвиле за вас подолу.

Воведување германски германски

Воведување германски германски

Воведување на германски јазик , можете сами да поставите многу поинаква реченица кога ќе ги научите германските лични заменки на нашиот сајт, речениците од сегашното време и снимките од најчесто користените глаголи.

Напишавме примерочна реченица подолу и самата преведеме реченица.

Воведување на германски јазик Ние ќе бидеме среќни да ги напишете вашите прашања, мислења и предлози во полето за коментари подолу. Ние би сакале да Ви посакувам успех во вашите лекции по германски јазик.

Пример германски самоуправа вовед Cümlesi

Ich heisse Kasus und bin 34 Jahre alt. Погледни ја страницата во Германија. Побарајте ја вашата верзија и да ја преземете Kinder.Sie 13,9 и 7 Jahre alt.
Мајн Хоббис е Лесен, Интернет, Креузурртътцел увмКОМЕНТАРИ НА ПОСЕТАТА - КОМЕНТАЦИЈА НА 11
 1. Анонимен Деди Ки:

  güzellll

  1. Ерхан Деди Ки:

   одличен германски самоуправа

 2. orhan Деди Ки:

  имаше голема субјективна нарација. Ние ги следиме германските лекции тука во училиштето. germanx е многу добра локација. Ви благодарам многу

 3. REIS Деди Ки:

  Ich lebe mersin преводот беше неточен освен неговиот убав :)

 4. Zaza Деди Ки:

  едноставно одлично!

 5. Сабри Деди Ки:

  германски само-вовед, поздрав и поздрав реченици имаат напишано многу сеопфатен, навистина убаво
  Имам тема на курсот, јас исто така го купив и вашиот германски тренинг сет, навистина одличен, секој може лесно да учи, следев многу добар сајт со години, многу ти благодарам, навистина те ценам.

  1. Анонимен Деди Ки:

   bunu yazarken üşenmedin mi?

 6. Контактирајте директно со Хакан Деди Ки:

  Одлично

  1. cemile Деди Ки:

   Almanca Kendini Tanıtma Cümleleri ne kadar güzel anlatılmış

 7. Одење авион Деди Ки:

  Вашата помош допре

  Ich bin Mehmet. Убаво место, но Морук.

 8. Dilan Деди Ки:

  eh yani