Германското денешно време (Präsens) и германскиот Cümleler

22.296
A+
A-Цитати

ГЕРМАНСКА ПРЕЗЕНТАЦИЈА (Präsens) Предавања, примероци и вежби

Во овој момент ќе ги испитаме поставувањата на реченицата, бидејќи тоа е едноставно за користење и многу се користи во секојдневниот живот.
Сегашното време е дефинирано во германски како Präsens.
Знаете дека за смислена и правилна реченица, субјектот мора да биде во согласност со предикатот, а на нашиот јазик, глаголите преземаат различни прилози според личностите и времето.
Ова е исто така точно на германски, а дополнувањата на делата според личностите и времињата мора да бидат темелно меморирани.
Значи, да ја започнеме нашата лекција прво со учење на додатоците на актите на германски на луѓето во моментов.
Но, да се определи и точка; Германскиот за редовни и неправилни глаголи во сегашно време додатоци што ги добиваат најмногу се исти, со други зборови, помеѓу редовни и неправилни глаголи не е многу на разлика во тековното време, ние ќе се определи ayırmayacağız.fakat разлики меѓу нив во сегашно време на редовни и неправилни глаголи.

ПРЕТСТАВУВА ОД ВРЕМЕТО (ПРАСЕН)

Ајде сега да го земеме глаголот и да го снимаме на турски и германски јазик.

Земете го, на пример, глаголот на Лерн (учат) и земете го за сегашно време.
Прво, ја фрламе именката, која е инфинитив на глаголот, а корените на глаголот се оставени зад себе.

lernen = учат
учат lern =

(Тука за да не се направи со овој мал информации verelim.şi Сега ние се измери прилог фрли останатите научиле турски збор се однесува на нарачки дека против научат UmUzdAkine! Форма на цел беше дадена oluruz.b ситуацијата во Германија е како што и приврзаност мерач фрли остатокот lerne зборовите на заповедите Одредува).

Сега можеме да пукаме според мојата свршеница.

ich / Бен lern - e учат - iyor - um
du / Сен lern - st учат - iyor - сонце
er / O (Мажи) lern - t учат - iyor
sie / O (Женски) lern - t учат - iyor
es / O (Неутрална) lern - t учат - iyor
wir / Биз lern - en учат - iyor - uz
ihr / Можете lern - t учат - iyor - sunuz
sie / тие lern - en учат - учат
Sie / Можете (Нежна) lern - en учат - iyor - sunuz

Ние ќе ги допре лична заменка тука, бидејќи ние им даде информации за тековните нашето време во согласност со фактичката флексивен заменка веќе olduk.şahıs претходно со додавање на некои накит до коренот на глаголот, како што е прикажано во табелата погоре.

Горенаведената табела е моментално важечка за речиси сите дела.
Горенаведените акти на табулатурата се одделени еден од друг, за да може полесно да се видат суфиксите додадени на root и глаголот.
Нормално е напишано во соседството и овие суфикси мора да се меморираат.
Ако практикувате на различни глаголи во секој случај, тоа ќе биде прилично трајно.
За да бидеме подобро разбрани и постојани, да земеме уште неколку акции во моментов:

Јас Јас сум lern - e пее - e бледнее - e schreib - e
du / Ти lern - st пее - st бледнее - st schreib - st
er / СИЕ / ES / O lern - t пее - t бледнее - t schreib - t
ние / Biz lern - en пее - en бледнее - en schreib - en
екстензии / Ти lern - t пее - t бледнее - t schreib - t
тие / Тие lern - en пее - en бледнее - en schreib - en
Можете / Ти lern - en пее - en бледнее - en schreib - en

Имаме сите три заменки за О (3) на иста линија во Таблода, бидејќи сите три се исцртани на ист начин.
Како што можете да видите во табелата погоре, очигледно е дека ќе биде доведена до секоја личност.
Работата што треба да се направи е многу лесна ако ги запомним овие суфикси.
Прво го отстрануваме инфинитивниот глагол, и додаваме до останатиот глагол според личностите.
Работата е едноставна.
Сега, кога сте научиле глагол конјугација според луѓето кои сте сега, треба да го направите настанот постојан со многу пракса.
Следниот разбира, можете да се воспостави казна geçebiliriz.fakat како што се оние во горенаведените примери сам сменети глаголи подолу и не заборавајте да прашам, ако не можеше.

трките: работи
еквиваленти на: со оглед на
rufen: да се јавите
Почетник: почеток

Ако ги преземете овие дејствија сами, можете да почнете да кажувате реченици.

Германското тековно правило е пример за неколку реченици:

СЕМЕЈНИ КОДЕЧКИ НА ГЕРМАНСКИ СЕГА
Ich schreibe einen Brief. Пишувам писмо.
Ich schreibe den Brief. Пишувам писмо (познато писмо).
Du schreibst einen Brief. Пишувате писмо.
Du schreibst den Brief. Пишувате писмо (познато писмо).
Мехмет schreibt einen Кратко. Мехмет (тој) пишува писмо.
Мехмет schreibt den Кратко. Мехмет го пишува писмото.
Mein Lehrer schreibt einen Brief. Мојот учител (тој) пишува писмо.
Meine Mutter schreibt einen Brief. Мојата мајка (тој) пишува писмо.
Mehmet und Ahmet schreibt einen Brief. Мехмет и Ахмет напишат писмо.
Wir schreiben einen Brief. Пишуваме писмо.

Германски во сегашно време да испита повеќе примери реченици Германски сегашно време примерок cümleler Можете да ја прочитате позицијата и да дознаете повеќе од оваа лекција.

Можете да ги напишете вашите прашања и мислења за нашите часови по германски јазик на форумите на AlMaxX или во делот за коментари подолу. На сите ваши прашања ќе одговорат инструкторите на AlMancax.
Сите успеете ...


RİSALE-Ý NUR'AN VECİZELER
Животниот капитал е редок. Има многу работи што ви се потребни.

Мудроста и фактот дека човекот е испратен во овој свет; Тоа е да го препознаеме Халика-Кјаинат и да веруваме и да Му се поклонуваме.

Најблагодарно е тоа што не го заборавате "Одарот за светот", а вие не го жртвувате "Овчарот" на светот.

Најважната работа што Хеллик-и Рахман сака од своето обожавање е благодарна.

Во вашиот чин, Rizâ-y мора да биде Божествена. Ако е добар, тогаш целиот свет не е безвреден.

Овој свет е фан. најголемиот случај е да се победи во реалниот свет. Ако лицето не е доволно силно, случајот губи.

Во својата сурова слава, тие остануваат во состојба на угнетување и мигрираат одовде. Значи, судот коцка останува.

Султанот-универзумот е еден, клучот на сите е до него, остатокот од сè е во рацете на Него.

ЗОШТО Е ЕДИНСТВЕН ЕНЕРГИЈА? КЛИКНЕТЕ ЗА УЧЕЊЕ
ШТО Е НАЈГОЛЕМИОТ ЧЕЛУВАЧОТ? КЛИКНЕТЕ ЗА УЧЕЊЕ
КАКО МНОГУ ЛЕКЦИИ УЧЕНИ ВО ЛИТИУМ КАКО ГОДИШУВАМЕ БОГ? КЛИКНЕТЕ ЗА УЧЕЊЕ

Тимот на Алманкак сака успех ...КОМЕНТАРИ НА ПОСЕТАТА - КОМЕНТАЦИЈА НА 9
 1. Efe Деди Ки:

  тоа беше навистина корисно благодарам многу

 2. Анонимен Деди Ки:

  Ich lerne mi ich lern mi

  1. Анонимен Деди Ки:

   ich lerne

 3. Анонимен Деди Ки:

  благодарение

 4. сакаат Деди Ки:

  ich lerne

 5. Анонимен Деди Ки:

  Кои се неправилностите

 6. Анонимен Деди Ки:

  нема слаби глаголи

 7. Анонимен Деди Ки:

  Не постои разлика помеѓу сегашното време и големото време

 8. Анонимен Деди Ки:

  teşekürler