Ders 5: Almanca Sayılar (0-100)

Başlatan Lara, Ocak 09, 2006, 01:44:22 ÖÖ

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

e.ozkan

teşekkürler emeğine sağlık

sipahi4

ingiliz-kız

ben kırklardan sonrasını istiyordum.olsun hiç olmazsa babam ingiliz.ingilizcem süper alkis:)

me-ba

slm arkadaslar bende yeniyim emegi gecen herkese cok tsk 13 ten 19 a kadar olan gibi neden degil 21 ein und zwanzig und var

MuhaяяeM

Birçok dilde 20'den sonra yapı değişmesi olur, bunun nedeni sorulmaz.  ;)

mirzabérk

Burada insanların Almanca öğrenmesine yardım eden herkese teşekkür ederim. Çünkü burada insanlara bir şeyler öğretmek için çaba harcanıyor. Ben üniversitedeyken öğrendim Almancayı. Aradan zaman geçtikçe daha az kullanarak unutmuştum. Ama bu site ve buradaki insanlar sayesinde Almanca konusunda eski seviyeme geri yetiştim. İnsanların bu şekilde Almanca konusunda ilerlemesine yardım eden herkese teşekkürü bir borç bilirim.

Madem Almanca sitesi gelelim bunun Almancasına ;-))

Hier möchte ich an alle, die Leute lernen Deutsch Hilfe danken. Da der Aufwand investiert, um etwas zu Menschen hier zu lehren. Ich lernte Deutsch in der Schule. Ich hatte im Laufe der Zeit vergessen, mit Hilfe der Pause weniger. Aber dank dieser Website und die Menschen hier in Deutschland wieder auf die alte Höhe ich aufgewachsen bin. Deutsch Voraus auf diese Weise Menschen helfen, die bei allen bedanken möchten.

Gerçekten hepinize çok teşekkür ederim... Saygılarımla...

olguntuzun

Çok Teşekkürler. Elerinize emeğinize sağlık..

Schenn

Serpil çiçek

Çok tskler emeğinize sağlık.

ballerina

teşekkürler.Çok iyi oldu bu(:

daisyy_

gülseren

bthnchdr

güzel elinize sağlık ama bazı sayılar yok yinede saolun

MuhaяяeM

Yanlış yönlendirme yapmayalım.
Bu bölümde neredeyse milyarlara kadar her sayı var.
Almanca sayılar dersi toplam 3 başlık altında ele alınmış, hepsini inceleyiniz.

3,14

--> Asagidaki sayilarin okunusu verilmemis. Ben tamamlamak istedim.

40: vierzig (fi:ırsig)
41: ein und vierzig (ayn und fi:ırsig)
42: zwei und vierzig (svay und fi:ırsig)
48: acht und vierzig (aht und fi:ırsig)
55: fünf und fünfzig (fünf und füngsig)
59: neun und fünfzig (noyn und fünfsig)
67: sieben und sechzig (zieben und zekssig)
76: sechs und siebzig (zeks und zibsig)
88: acht und achtzig (aht und ahtsig)
99: neun und neunzig (noyn und noynsig)

dvrzener

Türkçe den ilk defa uzaklaşıp yeni bir dil öğrenmeye adım attım ve bu dili de Almanca olarak seçtim. Türkçe oldukça zor ve anlaması zor bir dildir. Fakat her dilin kendine özgü zorlukları elbet bulunuyor. Başlık altında Almanca sayılar misal. İlk defa gören ben deniz için oldukça karmaşık ve zor geliyor bana. Almanca yı daha kolay öğrenebilmem için kendinize özgü belirlediğiniz methodları paylaşabilir misiniz benimle? Bu siteyle tanışmadan önce internet sitesinden öğrenmeye çalışıyordum fakat bu alanda tecrübeli insanların bulunduğu bir sitede bire bir temas halinde olarak bilgi alışverişi yapmanın daha sağlıklı olduğuna kanaat getirdim . Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

yeniceri57

Alıntı yapılan: dvrzener - Ocak 30, 2022, 01:24:21 ÖS
Türkçe den ilk defa uzaklaşıp yeni bir dil öğrenmeye adım attım ve bu dili de Almanca olarak seçtim. Türkçe oldukça zor ve anlaması zor bir dildir. Fakat her dilin kendine özgü zorlukları elbet bulunuyor. Başlık altında Almanca sayılar misal. İlk defa gören ben deniz için oldukça karmaşık ve zor geliyor bana. Almanca yı daha kolay öğrenebilmem için kendinize özgü belirlediğiniz methodları paylaşabilir misiniz benimle? Bu siteyle tanışmadan önce https://almanca.com.tr/almanca-sayilar-ve-yazilislari/ sitesinden öğrenmeye çalışıyordum fakat bu alanda tecrübeli insanların bulunduğu bir sitede bire bir temas halinde olarak bilgi alışverişi yapmanın daha sağlıklı olduğuna kanaat getirdim . Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

ben her gün 5 kelime ve 5 sayi ögrenerek ise baslamistim.
kücük kagitlara 5 kelime ve 5 sayi yazarak cebine koy mümkün oldugu zamanlarda gün icerisinde ezberlemeye calisabilirsin.
günün sonunda kisa bir hatirlatma yap ögrenemediklerin varsa ertesi ondan devam et. etkili bir ögrenme yöntemi gercekten.