Almanca ve Türkce

Başlatan DiaLogMaN, Şubat 10, 2006, 01:20:34 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DiaLogMaN

Türkce ve almaca köken olarak iki farkli dila ailesi gubundadirlar ( Almanca : Hint-Avrupa dial aliesi. Türkce: Ural – Alatay dil ailesi) . Yani bu su anlama geliyor her iki dilde birbirinden cok farkli özelliklere ve garmer yapisina sahiptirler. Ingilizce Almanca Firansizca bircok noktada birbirlerinden farklilik özellikler gösterselerde kökler aynidir. Bunu icin bir Türkün almanca ögrenesi bir Ingiliz veya Fransizin Almanca ögrenmesinde biraz daha zordur. Tabi bu arada bizimde avantajimiz yok deyil bizimde en büyük avantajimiz almanca icersinde bulunan bütün fonotik sesleri türkcenin kapsiyor olmasi. Bu su anlama geliyor almancada telefuz edemeyeceginiz hicbir ses yoktur. Herhangi bir kelimeyi bir alamn gibi söyleyebilirsiniz (fakat hicbir alman sizin gibi R harfini söyleyemez :) ).

Devam Edecek................

sEyTaN21

turkan

bite schön!gene bekleriz... ;D ;D

seytan bakiyorumda her konuya danke schön diyorsun..cok iyi ögrenmisin bu
nu izin veriyorum baska kelimeye gecebilirsin :P

sEyTaN21

Alıntı yapılan: turkan - Temmuz 10, 2006, 02:16:05 ÖS
bite schön!gene bekleriz... ;D ;D

seytan bakiyorumda her konuya danke schön diyorsun..cok iyi ögrenmisin bu
nu izin veriyorum baska kelimeye gecebilirsin :P

napim başka bildiğimmi var ;D

danke manke idare ediyoz maksat dil el kulak alıskanlığı olsun
;D

turkan

seytan ne zamandir almanca ögrenmeye calisiyorsun yaa!hayir ben 5 ay oldu hala bisey ögrenemedimde o bakimdan merak ettim..bendemi bir anormallik var acaba diye?yaaaa insan 5 ayda bir almanca yi ögrenemez mi yaa :-\
hayret ediyorum kendime >:(
  evet ben hayret verici bir insanim ;D

Nazire

Kendine fazla sert olma Türkancim. Bes ay ne ki, insan nasil bir dili tam anlamiyla ögrenebilirki. Kendini bu kadar zorlama. Elbette ögreniceksin, ama zamanla, zaman her seyin ilacidir unutma.

turkan

nazire öyle deme 5 ay cok uzun bir zaman..benim almanca ögrenmek icin fazla zamanim yok!son 6 ay... :-\ ögrendim ögrendim..ögrenemedim ögrenemedim...ne diyorum ya ben gene:)))))

Nazire

turkan

ich denke
   ich dacht
   ich habe gedacht

turkan

du denkst
du dachst
du hast gedacht  ;D ;D ;D

Nazire

khoLpa$aLı

QUELLE35

Paylaşımın için sağol arkadaşım (doğru bizim gibi R harfini söyleyemiyorlar)  ;D Almanların  Türkçe öğrenmesi bizim Almanca öğrenmemizden daha zor aslında..

197

Evet bence de cok haklisin DiaLogMaN, benim kiz arkadasim da R harfini söyleyemiyor, onun icin Türkce ögretmem cok zor olacak. Simdiden R'den basladim ona Türkce ögretmeye. Ben ona Türkce ögretiyorum, o da bana Almanca ögretiyor, ara sira da Ingilizce ögreniyoruz. ;D Yuvarlanip gidiyoruz iste :D :D :D

1923Turk

elinize sağlık güzel bir konu