Kelime haznemi geliştirmek istiyorum

Başlatan AcHıRurA, Haziran 15, 2006, 03:47:32 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yazyagmuru001

ugur buch kitap cogul olunca u harfi ü oluyor büch cogul takisida er yani bücher artikelide die olur yalin haldeyken isim artikeli das cogul haldeyken isim artikelide die olur

sEyTaN21

anlamadım

neyse ben birazdaha çalisim :s
belki anlarım :(

yazyagmuru001

ugur bukadar yogun calisirsan hersey birbirine girer bence biraz ara ver  bir ikigun felan nedersin ozaman konuya daha iyi adapte olursun birini birakip digerine gectinmi konular birbirine girer

Nazire

Ugur senin sorunu Gramatikde cevapladim.

NalanW

Merhaba Ugur ....Nazire Hanim sorunuzu cevaplamis ama ben yinede buraya cogul yapman icin yardimci oalcak bir kac sey yazayim ....

PLURAL-COGUL

ENDUNG-BITIMI         WANN?NE ZAMAN?               BEISPIEL-ÖRNEK
-S                           Ingilizceden gelen bütün        das Baby-Die Babys
                               kelimeler                                 das Hobby-die Hobbys
                                                                              das Foto -die Fotos
taki almaz                chen-kein                               das Mädchen-die Mädchen
                                                                              das Vöglein-die Vöglein
    :                           er-en-el ile bitenler                der Bruder-die Brüder
                                                                              Die Mutter-die Mütter
                                                                              der Vater-die Väter
                                                                              der Vogel-die Vögel
-e veya                    Tek heceliler                          der Tag-die Tage
-e ve :                                                                   das Jahr-die Jahre
                                                                              der Ball-die Bälle
                                                                              die Hand-die Hände
-n/-en                     -e,ie,ung,heit,keit                   die Frau-die Frauen
                               biten disi isimler                     die Theori-die Theorien
                                                                              die Übung-die Übungen
_nen                       sonu -in ile biten                     die Studentin-die Studentinen
                               disi kelimeler                            die Plozistin-die Polizistinen
-er /: er                   tek heceli neutral                   das Bild-die Bilder
                               isimler ve                                das Buch-die Bücher
                               maskulin isimler                      der Mann-die Männer
                                                                              der Wald-die Wälder
: er                          tum ile bitenler                       der Reichtum-die Reichtümer

NOT

: Bu isaret umlaut yani sesli harflerin üstüne nokta koyma anlaminda yaptim...mesela a-ä gibi....anlamadiginiz birsey olursa yine yardimci olmaya calisirim...Sevgiler

NalanW

Genelde cogul yapmada kural bu ama unuttugum birde düzensiz cogullar var onlari malesef ezberlemek gerekiyor...

das Museum-die Museen
das Thema-die Themen
die Firma-die Firmen

ve her zaman tekil olan kelimeler
      DAS OBST
      DAS GEMÜSE
      DIE MILCH
      DAS FLEISCH
      DIE BUTTER
her zaman cogul olan kelimeler
      DIE LEUTE
      DIE ELTERN
      DIE GESCHWISTER
      DIE FERIEN
      DIE LEBENSMITTEL
      DIE MÖBEL

sEyTaN21

Arkadaslar hepinize tskler emekleriniz için
sanırım biraz abarttım
3 gün boyunca üst üste hep pc basında kalıp gece gündüz almanca çalıstım
sanırım artık kaldırmıyo
biraz ara versem iyi olacağını düsünüyorum saat 00:15
2 - 3 saat ara veriyim ondan sonra tekrar çalısıcam
biraz oyun moyun oyniyim aksi taktirde ben kafayı yiyecem anlayamıyom diye

Tekrar tskler
biraz mola verip geliyorum

MuhaяяeM

Bir de şunu hatırlatalım;
Biz orada bazı son ekleri verdik ama, bu demek değildir ki her kelimeden biri mutlaka bu eklerden biriyle bitecek.Bu ekler haricinde biten bir sürü kelime var elbette.Biz kural olarak kullanılanları verdik sadece.Diğerlerine herhangi bir kural veremiyoruz.Lütfen dikkat edelim, en başında da dediğimiz gibi kurallara çok fazla önem vermeyin çünkü her kuralın bir çok istisnası olabiliyor.
Onun için ezber ve alıştırma çok önemli.
Başarılar..

gül cıcek

einzige
recht
angebetete
verehrte
BİTTE TURKİSCH

sEyTaN21

evet haklısın 2 - 3 gün ara verdim sanırsam biraz kendimi topladım

:)

hemen baslıyım şu gramere

turkan

https://www.turkstudent.net/dictionary.php

;D ;D ;D

BITTE kucken Sie!

gül cıcek

Definition
nimm - Logos
nimm - Hyper dictionary
nimm - WordIQ
nimm - Onelook            Türkan rica etsem  nimm  ne  demek söylermisin senin dedigin sözlükte yok
                                     yada ben bulamadim  [nimm  den  koffer} 
nimm - Dictionary.com               nimm
nimm - Dictionary.net
nimm - WebDictionary
nimm - Wordreference

gül cıcek

kucken  pasta   ne  demek istedin  bitte  kucken  sie

NalanW

(kucken)- dogru olarak yazilisi Gucken=Bakmak,izlemek,seyretmek anlamindadir...

Gucken Sie! Bakiniz

Nimm ise Nehmen fiilinin cekilmis halidir
Nehmen =almak

Nimm den Koffer= Bavulu al

NalanW

gül cıcek

danke schönn       2  tanemi  nn  var hep karistiriyorum 
sey  yüzünden      tschüss   
                       DANKE  SCHÖN   NALAN

filiz

selam,
biliyorsunuzki tüm fiiller aynı şekilde çekilmiyor.acaba bu konuda bir formül varmı.şimdiden teşekkürler........