Deutsch Grammatik (her konudan)-5

Başlatan Nazire, Temmuz 16, 2006, 02:59:52 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

memoli63

merhaba nazire arkadasim güzel hazilamissin bunun icin tesekkürler.ben almanca konusmak istedigim zaman cümleleri dogru yere koyamuyorum almanca düsünmem gerkiyormus nasil düsünecegim bilmiyoru aklimda yaziyorum konusmaya gelince yok nasil basarabilirim.tesekkürler.

demir40

Nazire

memoli 63 Merhaba,
Almanca düsünebilmeniz icin ilk önce almanca bilmeniz gerekiyor, bunu kim söylediyse dogru degil söyledigi, bilmediginiz bir dili sadece hergün yanlis da olsa deniye deniye ögrenirsiniz. Benim türkcem iyi (bana göre) fakat hala bazen almanca düsünüp türkcede hatalarim oluyor ve ayni sekilde bazen türkce düsünüp almancada kendimi yakaladigim oluyor. Bu hem bir bilgi hemde bir his meselesi, fakat siz almancayi iyi bilmediginiz süre almanca düsünüp konusmaniz zor, cocuklugumda hatirliyorum, bir bardak su istiyorum u almanca söylemistim ein Glas Wasser ich möchte, abim ise bana yanlis oldugunu anlatmaya calisiyordu, ben ise türkce düsünüp inat ediyordum hayir olmaz diye, bu yanlisligi almanca düsünerek degil, almancam ilerledikce farkina vardim. Siz arkadasinaza degil kendi duygu-hislerinizi daha dikkatli calistirin ve duydukca daha hizli ögreniceksiniz.

zemheri

Süpersin Nazire emegine ellerine saglik
tesekkür

zemheri

Nazire ellerine saglik cok güzel bir calisma

vervaroz

yav nazire sen varya cok sevap kazandin gercekten soyluyorum fakat kusura bakmazsan son bi ricam olucak lutfen su yardimci fiilleri biraz daha aciklarmisin..Cunku bunlar cumlenin yapisini direkmen etkiledigi icin temelde yanlislik yapmak istemiyorum ornegin sein ve haben fiili arasindaki fark veya werden fiili bunlari anlamiyorum yardimci olursan sevinirim..