Ders 8: Almanca şahıs Zamirleri

Başlatan Lara, Ocak 09, 2006, 01:54:57 ÖÖ

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AtLantis

Arkadaşlar Sorum olacak sie onlar demek ya Sie de büyük harfte rica oluyorsa okunuşunda değişiklik oluyormu ?

fikri_onur

Alıntı yapılan: AtLantis - Mart 16, 2007, 08:37:46 ÖS
Arkadaşlar Sorum olacak sie onlar demek ya Sie de büyük harfte rica oluyorsa okunuşunda değişiklik oluyormu ?

pardon forumda hoca değilim ama buna cevap vermek istedim. eğer yanlışsa özür dilerim. büyük harfle yazılan "Sie" rica değil nezaket ve saygı gösterdiğimiz kişilere hitapta kullanılıyor ve telafuzda bir fark yok.

diğer mesajlardaki ayrıntılı açıklamalar için hocalarımıza teşekkürler. özellikle artikelleri belirlemedeki yöntem çok akılda kalıcı.

tan_umut_91

bende katılıyorum siz için kullanılıyor ve okunuş aynı:):):)

firattt

das site  ist  schön  danke für site

muhammed

Böyle güzel paylaşımlar için tüm yardımı geçen arkadaşlardan ve yöneticilerden çok teşekkür ederim. Ben Nevşehir Anadolu Lisesi ögrencisiyim.Yazılı öncesi böyle kaynakları bulmak çok güzel oldu benim adıma.

Saygılarımla.

atom

klug...............akilli   bu bir sifattir.bunu cümle icinde nasil kullanabiliriz!!!!!!! en kisa sekliyle söyle;;;;;

sahiz zamirleri      sahsa göre cekimlenen taki (diyebiliriz)  herhangi bir sifat

ich............................bin.....................klug,,,,,,,,ben akilliyim
du.............................bist....................klug,,,,,,,,sen akillisin
er-sie-es.....................ist.....................klug,,,,,,,,o akillidir

wir.............................sind....................klug,,,,,,,,biz akilliyiz
ihr..............................seid....................klug,,,,,,,,siz akillisiniz
sie.............................sind.....................klug,,,,,,,,,onlar akillidirlar
Sie.............................sind.....................klug,,,,,,,,siz akillisiniz         

kullanmis oldugumuz bin,bist,ist,sind,seid,sind,sind sadece sahizlara göre cekimlenir ve biri digerinin yerine kullanilmaz  yani:::::::: du bin klug denilemez
      klug  yerine herangi bir sifat koyarak  degisik cumleler yapabilirsiniz mesela
  ich bin fleißig..... ben caliskanim  gibi...

rangers2006

Alıntı yapılan: yazyagmuru001 - Aralık 03, 2006, 04:12:19 ÖÖ
evet ama sie o kelimesiyle ist yada hat yardimci fiil kkullanilir sie onlar yada Sie kibar hitapda sind yada haben yardimci fiili kullanilir ve buna benzer bazi yardimci fiil ayricaliklari var almancada yardimci fil coktur benlari zamanla goreceksin burdan hangi zamirden bahsettigini anlaya bilirsinki bunu ilerleyen konularda goreceksin simdi kafan karismasin oki

hab, sind haben yardımcı fillermidir yoksa fiilmidir.

schwartz

modal verbtir sitemizde modal verb diye arama yaparsan daha detayli bir sonuc alirsiniz bu konuyla ilgili

ozge06

khoLpa$aLı

LEE 19

Danke, yavaş yavaş Almancaya giriş yapıyoruz..

busra581

teşekkürler bu derside bitirdim ^^

muzikisyen

ya ben  bugun kursa  yazıldım ve  ücretınıde  ödedım.bu  sıte  ıyıymış gıdıp paramı  gerımı alsam ne! ;D

vervaroz

MESO

slm inanin cok gusel bir site basarilarinizin devamini diliyorum cok sey bakdim gusel cok sey var ama onemli olan kafanin almasi:) ben size mir  dir ihr euch bunu sorcakdim bununla ilgili bi bilginiz varsa ve paylasirsaniz cok mutlu olurum simdiden sagolun

şevval su

arkiler bu almanca acayip bişi insanı etkisi altına alıyor.