Almanya Aile Birlesimi ve Almanya Ögrenci Vizesi bilgi isteyenler..!

Başlatan Baybars, Aralık 27, 2010, 06:27:12 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gökhan38

eger dedıgın gıbıyse.... hani diyorlarya kalite standartları geregi görüşmemiz kaydedıliyor diye.. o zaman onu sokarız devreye... ankara ıks tercume ıstemıyorum babacım neden ısrar edıyorsunkı... istersen yarın ara sor...

Baybars

Inan anlalasilir gibi degil, bak burda bütün evraklarina yardimci oldugum bir arkadas var Tugce, oda tercüme ettirmedi hemde istanbuldan basvurdu. Simdi ben sana hem konsolosluk resmi sayfasi, hem iks mail'i, hemde birde hem kendim hemde burdaki istanbuldan bascvuran bir arkadasi örnek verdim daha ne yapmaliyim?

fuk_18

ferdy

o arkadas sanırım benim :) ben 15 gün önce randewu aldım 20 haziranda görüşmem var. bana gelen maili aynen yazmıstım foruma. tercüme falan yoktu.

fuk_18

ferdi sen ankaradan bas vuruyorsun izmir ve ankara tercüme istemiyor istanbul kesinlikle tercüme gerekli diyor iks de de yazıyor gelen emailde

Baybars

Alıntı yapılan: fuk_18 - Haziran 08, 2011, 10:01:26 ÖS
ferdi sen ankaradan bas vuruyorsun izmir ve ankara tercüme istemiyor istanbul kesinlikle tercüme gerekli diyor iks de de yazıyor gelen emailde

- iyide arkadaism IKs dedigin firma. istanbul mekezli herkesin randevu aldigi bir firma.. bak yukarda arkadasta yazmis.. ben verdim mail'i diye IKS'nin maili de burda.. Paranizi niye harcamak istiyorsunuz? siz tercüme etmeseniz kimse size hesap soramaz.

son_ay

Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B). Yabancı uyruklu eşe dair bilgileri de
içermelidir. bunu esim alicak degilmi birde ben burdan almanyadan yani begläubigte heiratsurkunde alicam

begläubigte heiratsurkunde uluslar arasi evlenme kayit örnegi degilmi ?

son_ay

birde evlenme cüzdani bendemi kalsin esime mi yollayayim orjinali 

Baybars

Alıntı yapılan: son_ay - Haziran 08, 2011, 10:59:40 ÖS
Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B). Yabancı uyruklu eşe dair bilgileri de
içermelidir. bunu esim alicak degilmi birde ben burdan Almanya'dan yani begläubigte heiratsurkunde alicam

begläubigte heiratsurkunde uluslar arasi evlenme kayit örnegi degilmi ?

- Senin Almanyadan alacagin bir heiratsurkunde yok. Esin türkiyeden evlenme kayit örnegi alacak, birde normal Nikah Cüzdanimiydi defterimiydi birde O.. hepsi bu yani

Baybars

Alıntı yapılan: son_ay - Haziran 08, 2011, 11:03:50 ÖS
birde evlenme cüzdani bendemi kalsin esime mi yollayayim orjinali

Orjinalini yollama istersen, Begäubigte bir kopyasini gönder ne olur ne olmaz.. cüzdan kaybolmasin birde postada..

son_ay

insalla bu son sorum olucak bu aksam icin :)

simdi ben bugün ausweisi begläubigte kopie yaptirdim tamam birde reisepassi begläubigt yaptirmama gerek varmi simdi tek kafama takilan soru bu ??

son_ay

birde esim seyahat sigortasi yaptirmalimi bunu da duyunca kafam karisti iste offf ya suan cünki ben sigortali calisiyorum oda buraya gelince sigortali olucak ama gelirken gerekiyormu sigortaya

Baybars

Alıntı yapılan: son_ay - Haziran 08, 2011, 11:10:38 ÖS
birde esim seyahat sigortasi yaptirmalimi bunu da duyunca kafam karisti iste offf ya suan cünki ben sigortali calisiyorum oda buraya gelince sigortali olucak ama gelirken gerekiyormu sigortaya

Seyahat sigortasi gecici almanyaya gelen turistler icin.. yani sizle alakasi yok. normalde sadece kimligin yeter aslinda ama, bak istenilen evraklarda aynne su yazi yaziyor

- Eş Alman vatandaşı ise, pasaportunun veya kimlik belgesinin fotokopisi.

simdi sen düsün. istiyorlar yani onuda yollaman gerek.

son_ay

bi soru daha :) auszug aus dem personenstandsregisteri aldim ve o belgede Aufenthaltsbescheinigung yaziyor iste ismim dogum tarihim evliyim vatandasligim alman yeni adresimm bu yani degilmi :) kusura bakmayin ya insan ugrasinca kafa felan kalmiyor cünki hepsini yarin hal edicem icin

fuk_18

hesap soramaz diyor hala ya tmm sen haklısınn..

Alıntı yapılan: Baybars - Haziran 08, 2011, 10:56:34 ÖS
- iyide arkadaism IKs dedigin firma. istanbul mekezli herkesin randevu aldigi bir firma.. bak yukarda arkadasta yazmis.. ben verdim mail'i diye IKS'nin maili de burda.. Paranizi niye harcamak istiyorsunuz? siz tercüme etmeseniz kimse size hesap soramaz.

Bthnkdgn

İstanbul icin Haziran ayında alınan randevum icin istenen belgeler konularım icinde var Almanya konslugu sadece toplu nufus kayıt örneginin tercümesini istiyor benim esım saf Alman oldugu icin sadece benimkini aldım 45 tl cevirisi yapıldı en azından noter  olayi yok

Pasaport zaten  ingilizcede yaziyo formül b de Almanca  diğer evraklara çeviri istemediler

Eşinizin eskiden turk simdi Alman vatandaşı olabilir farketmiyor kayıtları vardır nufus müdürlüğünde

Baybars

Alıntı yapılan: fuk_18 - Haziran 08, 2011, 11:43:33 ÖS
hesap soramaz diyor hala ya tmm sen haklısınn..

- senin söylemene ihtiyacim vardi hakli oldugumu saolasin