Almanya Aile Birlesimi ve Almanya Ögrenci Vizesi bilgi isteyenler..!

Başlatan Baybars, Aralık 27, 2010, 06:27:12 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Engin Dadas

Baybars cevabin icin tesekkurler , yasadigim sehir frankfurt ben esime biletini aldim 29 nisan 2011 de gelecek vize tarihi bitisi 11.05.2011..  Biraz kafami kurcalayan sorular
randevu almak icin benim islemleri yaban yabancilar polisinimi aramam lazim yoksa yabancilar dairesinimi.. E

Engin Dadas

Baybars cevabin icin tesekkurler , yasadigim sehir frankfurt ben esime biletini aldim 29 nisan 2011 de gelecek vize tarihi bitisi 11.05.2011..  Biraz kafami kurcalayan sorular
randevu almak icin benim islemleri yaban yabancilar polisinimi aramam lazim yoksa yabancilar dairesinimi.. Esim almanya ya gelmeden randevü alsam olurmu.. birde ben oturum aldiktan sonra tekrar esimin turkiyeye donmesi lazim cunku calisiyor bizim dugun olmadi daha 4 temmuz 2011 de almanyaya donmeyi dusunuyoruz.. Bu oturum almak icin prosödör nasil isliyor randevuya gitdigimiz gun hemen oturum alabilirmiyim.. Esim burya geldiginde benim baska yapmam gereken seyler neler cunku esim bir hafta kaldiktan sonra geri gondermeyi dusunuyorum.. Ben hollanda vatandasiyim vizeyi kolay verdiler , ne bileyim belediyeye veya herhangi bir resmi daireye gidecekmiyim yani esim burya geldikten sonra yapmam gerekenleri tecrubelerinden dolayi paylasirsan sevinirim.. simdiden tesekkürler...

Baybars

Alıntı yapılan: Engin Dadas - Mart 03, 2011, 08:12:27 ÖS
randevu almak icin benim islemleri yaban yabancilar polisinimi aramam lazim yoksa yabancilar dairesinimi.. E

..ausländerbehörde de memurlar soyisimlere göre ayriliyor ynai senin soyadinin bas harfi ne ise onla ilgili memuru bulacaksin.. ama randevular hep bir telefondan yada büro dan alinir.. sen frakfurttaki ausländerbehördeyi bul bak ben linkini sana yollayim adreside yaziyor telefon numarasida bir kere git randevu nerden aliniyor ögren, sonra oraya sor, esim yakinda gelecek vizeyle aufenthalt icin basvurucam kac gün önceden size gelip termin alim diye sor bakalim ne dicekler.. bireysel gitmeni konusmani direk tavsye ederim...

Baybars

Alıntı yapılan: Engin Dadas - Mart 03, 2011, 08:33:17 ÖS
randevu almak icin benim islemleri yaban yabancilar polisinimi aramam lazim yoksa yabancilar dairesinimi.. Esim almanya ya gelmeden randevü alsam olurmu.. birde ben oturum aldiktan sonra tekrar esimin turkiyeye donmesi lazim cunku calisiyor bizim dugun olmadi daha 4 temmuz 2011 de almanyaya donmeyi dusunuyoruz.. Bu oturum almak icin prosödör nasil isliyor randevuya gitdigimiz gun hemen oturum alabilirmiyim.. Esim burya geldiginde benim baska yapmam gereken seyler neler cunku esim bir hafta kaldiktan sonra geri gondermeyi dusunuyorum.. Ben hollanda vatandasiyim vizeyi kolay verdiler , ne bileyim belediyeye veya herhangi bir resmi daireye gidecekmiyim yani esim burya geldikten sonra yapmam gerekenleri tecrubelerinden dolayi paylasirsan sevinirim.. simdiden tesekkürler...

ausländerbehörde nin linki burda:

https://www.frankfurt.de/sixcms/detail.php?id=3521

rajdiye

Alıntı yapılan: Baybars - Mart 03, 2011, 04:23:55 ÖS

Tam Tekmil Vukuatli Toplu Nufüs Kayıt Örneği nerden alacam eşim alman ona gerek yok demişti telefondaki bayan konsolosluktan sadece kendime aldım..
( Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği, (Formül B) bunu da istediler onda eşinin bilgileri olsun dedi ve eşim alman diye sadece pasaport veya kimlik fotokopisi istediler)

BAYBARS DANKE DİR SEHR !!

c3t1n:Tam Tekmil Vukuatli Toplu Nufüs Kayıt Örneği  ikinizden istediler eşiniz türkiyeden galiba o yüzden olabilir yinede saol cok teşekkür ederim bilgime bilgi ekledigin için !!

rajdiye

Tam Tekmil Vukuatli Toplu Nufüs Kayıt Örneği nerden alacam eşim alman ona gerek yok demişti telefondaki bayan konsolosluktan sadece kendime aldım..
( Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği, (Formül B) bunu da istediler onda eşinin bilgileri olsun dedi ve eşim alman diye sadece pasaport veya kimlik fotokopisi istediler)

Ve eşim bende 3 Yaş büyük sorun cıkar mı?

Baybars

Alıntı yapılan: rajdiye - Mart 05, 2011, 11:54:48 ÖÖ

Ve eşim bende 3 Yaş büyük sorun cıkar mı?

...3 yas bir sorun teskil etmez.. bahsettigin kagitlari bagli oldugun nüfus dairesindne alabilirsin, esinin daha äönceden türk vatandasligi varsa onunkinide sen kendi nüfus dairenden cikarabilrisn, birde esin suan alman vatnadasi oldugu icin esinde almanyada Standesamt'dan almanca olanini cikartacak.. ismi Personenstandtsregister

rajdiye

Personenstandtsregister 'dan hiç bahsetmedi sordum eşim alman oldugu için yane ganz deutsche sadece pass oder ausweis kopie dedi sizce Personenstandtsregister illa gerek varmı ??

Baybars

Alıntı yapılan: rajdiye - Mart 07, 2011, 11:28:06 ÖÖ
Personenstandtsregister 'dan hiç bahsetmedi sordum eşim alman oldugu için yane ganz deutsche sadece pass oder ausweis kopie dedi sizce Personenstandtsregister illa gerek varmı ??

personenstandsregister - tam tekmil vukuatli nüfus kayit örneginin almancasi..

rajdiye

ne oldugunu anladım teşekkür ederim ama eşim bizzat alman yane ve alman oldugu için sade e pasaport ve kimlik kopiesi istediler yane öbürünü istemedi sadece kendim için istediler

Baybars

Alıntı yapılan: rajdiye - Mart 07, 2011, 06:04:12 ÖS
ne oldugunu anladım teşekkür ederim ama eşim bizzat alman yane ve alman oldugu için sade e pasaport ve kimlik kopiesi istediler yane öbürünü istemedi sadece kendim için istediler

bak simdi bu söyledigin imkansiz aslinda, sana direk konsoloslugun sayfasindaki istenilen belegeler arainda yazan maddeyi assagida yaziyorum ve linkide yollayim istenilen belgeleri bi kontrol et istersen.

bu madde :
· Tam Tekmil Vukuatlı nüfus kayıt örneği (her ikisi için) (Alman eşin daha önce Türk
uyruklu olması durumu için de geçerli). Nüfus kayıt örneğinde özellikle „Düşünceler“
bölümünün eksiksiz doldurulmuş olduğuna ve bütün nüfus olaylarının (ör.: önceki
evlilikler, boşanmalar, çocuklar, anne-baba, vatandaşlık olayları ) yazılı olduğuna
lütfen dikkat ediniz.

bu da link:
https://www.ankara.diplo.de/contentblob/170148/Daten/954598/FZ_Eheschliessung_Merkblatt.pdf

.yani ikiniz icinde bu belge gerekli esin daha önceden türk vatandasi ise.. toplamda 3 tane birden gerekli.. ikisi türkiyeden hem esin hem senin icin, digeri almanyadan sadece esin icin..

c3t1n

baybars o konuda hatan var ben burda standesamta gittim biz öyle bisey vermiyoruz dedi yani vize basvurusunda lagzim olmuyor dedi bende önceden türk vatandasi oldugum icin sadece türkiyeden aldim yani illaki verirlerde ama konsolosluga lagzim degil dediler bana zamaninda...sadece alman vatandasi olan birisindende istemezler sanirim...

Baybars

Alıntı yapılan: c3t1n - Mart 07, 2011, 07:09:19 ÖS
baybars o konuda hatan var ben burda standesamta gittim biz öyle bisey vermiyoruz dedi yani vize basvurusunda lagzim olmuyor dedi bende önceden türk vatandasi oldugum icin sadece Türkiyeden aldim yani illaki verirlerde ama konsolosluga lagzim degil dediler bana zamaninda...sadece alman vatandasi olan birisindende istemezler sanirim...

..ben zaten kendimden birsey yazmadim, konsoloslugun yazisini aynen yazdim, sana nasil vermiyoruz dediler anlamadim. alamnyada öyle biz bu evragi vermiyoruz diye bir memurun dediginide ilk defa duydum.. benim esim aldi hatta  suanda bir yanlislik olmasin diye ona bakiyorum öyle söylim sana.. personenstandtsregister.. almanyad ahicbir memur ben su evragi vermem diyemez ilk defa duydum bunu..

Baybars

bak aynen kopyala yapistir yapiyorum konsoloslugun resmi sayfasindan bu maddeyi:

· Tam Tekmil Vukuatlı nüfus kayıt örneği (her ikisi için) (Alman eşin daha önce Türk
uyruklu olması durumu için de geçerli). Nüfus kayıt örneğinde özellikle „Düşünceler“
bölümünün eksiksiz doldurulmuş olduğuna ve bütün nüfus olaylarının (ör.: önceki
evlilikler, boşanmalar, çocuklar, anne-baba, vatandaşlık olayları ) yazılı olduğuna
lütfen dikkat ediniz.

özelliklede yazmislar her ikiniz cin diye

Baybars

bak bud konsoloslugun sayfasini almanca olarak okudugunda yine ayni maddenin konsolosluktan almancasi:

Auszug aus dem Personenstandsregister (Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği) beider
Ehegatten
(auch wenn deutscher Ehepartner vorher türkische Staatsangehörigkeit hatte). Bitte
achten Sie darauf, dass die „Düşünceler“ vollständig ausgefüllt und alle personenstandsrechtlichen
Ereignisse (z.B. Vorehen, Scheidungen, Kinder, Eltern, staatsangehörigkeitsrechtl.
Ereignisse) vermerkt sind.

c3t1n

vermiyoruz derken konsololsuga lagzim olmadigi icin dediler....dedigini biliyorum auszug aus dem personenstandregister ama iste lagzim degil dediler bende fazla kurcalamadim almadim müraacatdada sormadilar
bende sadece benden istenmedigi icin yazdim
zaten bu isler karisik yok su belge lagzim yok bu belge lagzim herkezdede farkli farkli seyler istiyorlar...

Baybars

Alıntı yapılan: c3t1n - Mart 07, 2011, 07:37:39 ÖS
vermiyoruz derken konsololsuga lagzim olmadigi icin dediler....dedigini biliyorum auszug aus dem personenstandregister ama iste lagzim degil dediler bende fazla kurcalamadim almadim müraacatdada sormadilar
bende sadece benden istenmedigi icin yazdim
zaten bu isler karisik yok su belge lagzim yok bu belge lagzim herkezdede farkli farkli seyler istiyorlar...

..aslidna dedigim gibi ben direk konsoloslugun sayfasindan olani yazdim.. istenilen evraklar kisminda acikca yazmislar bu evragi istediklerini