ADJEKTIVE (Almancada Çok Kullanılan Sıfatlar)

Başlatan mikail, Aralık 11, 2006, 07:33:01 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mikail

Sevgili Gizemli, o konu Bilgi Bankasında.Kuralsız fillerin tam sayısını bilmiyorum ama "Kuvvetli Fiiller " başlığı altında 65 adet en çok kullanılanı yazdım örnekleriye.Çok sık kullanacağımız 100 tanesini bilsek yeterlidir.Zamanla alana göre geliştirebiliriz tabi.

elmor66

1-Als ich in der Kindheit war,(Ben çocukken)(Nebensatz)(Temporale Konj.)
2-İch bin älter als er,(Ondan daha yaşlıyım)(Vergleichspartikel)

gizemli

yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.bazen bu dili ogrenirken umutsuzluga kapilmamak mumkun degil gibi geliyor.ama yinede cabaliyorum tesekkurler

mikail

Ümitsizlik yok Sevgili Gizemli, mutlaka başaracaksın,korkma. Ben de öyle diyordum baştan ama çalışınca oluyor. Başarılar dilerim.

mikail

Sevgili elmor66; "Ben çocukken" ="Als ich Kind war" diye çevrilebilir."in der Kindheit"="çocuklukta" demektir.Selamlar.

gizemli

cok tesekkürler hocam desteginiz icin. insAllah basarabilirim. iyi gunler ve selamlar

mikail

Mutlaka başaracaksın, bundan emin ol.Adım gibi biliyorum ben bunu.İnan bana.Tek gerekli şey: Düzenli ve istikrarlı çalışma!
Başarılar .....

elmor66

Çeviri yaparken ben çocukken diye çevrilir.

mikail

derwisch

Alıntı yapılan: mikail - Ocak 20, 2007, 03:34:00 ÖS
Sevgili elmor66; "Ben çocukken" ="Als ich Kind war" diye çevrilebilir."in der Kindheit"="çocuklukta" demektir.Selamlar.

selam,

Sanirim yaptigim alintidaki in der Kindheit'i ...ben cocukken diye ceviriyor.

mikail

acelya11

Mikail hocam ilginizden ve yardiminizdan dolayi cok tesekkür ederim.Umarim dediginiz gibi bu konu hakkinda bilgisi olan diger arkadaslarda bana yardimci olurlar.tekrar teskkür ederim saygilarimla...

mikail

Ben de teşekkür ederim Sevgili Acelya11. Sevgi ve saygı bizden, sağolun.

yücel

Selam acelya11
Benimde gecmisim biraz seninkine benziyor.
Bende Duisburg Uni. kayit yaptirdim ama malum DSH sinavini kazanmam lazim. Bunun icin IKS kursuna gidiyorum. B1 yaptim , simdi ise B2 yapiyorum. 6 ayda da DSH sinavi var . Eger nasip olursa oana girecegim.

mikail

Yücel, Acelya11'e konu hakkındaki bildiklerini aktarsan, o da ona göre çalışır yahu. selamlar

yücel

mikail

Sevgili Yücel, Acelya'nın 2. sayfada sorusu var. Konu o. Bilgin varsa lütfen aktar ona. Selamlar