Ders 9: Almanca'da İsimler

Başlatan Lara, Ocak 09, 2006, 01:59:27 ÖÖ

0 Üyeler ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fikri_onur

Her grup için verilen genellemelerin dışında sonlarına gelen eklerin verilmiş olması istisna durumlar dışında baya yardımcı olacak. teşekkürler. ;)

remzi55

Ahmet B. Türkoğlu

Alıntı yapılan: AtLantis - Mart 16, 2007, 08:43:14 ÖS
Saolun Cok iyi anladım mesela örnek veriyim Das ist meine man = Bu benim kocam demek
Das ist = bu artikeli gelmiş eril cins burayıda anladık Allaha şükür

Acaba ben mi karıştırıyorum yoksa, yukarıdaki cümlede "man" kelimesinin artikeli "Der" olduğundan, "Das ist mineR man" olması gerekmiyor muydu? Yanlışım varsa lütfen düzeltin.

Saygılar..

sophia19

hayır,doğrusu das ist meine man...

yücel

deutschland_4268

ozge06

yakisikli_star

selam arkadaslar sohbetınıze katılmamın bır saıncası yoktur ınsAllah bende bır aydır deutsch kursuna gıdıyorum bıraz zormus bu dıl sagılar

LEE 19

busra581

bizede hocamız geçmişte bir olay gelişme sonucu oluştuğunu söyledi artikelleri ama bazen can sıkıcı oluyor^^ teşekkür ederim faydalı oldu bana

vervaroz

bilgiler icin tesekkurler..emeginize saglik..

wer bin ich

off ben bu dili nsl öğrencem!!!

blacktiger0604

Alıntı yapılan: wer bin ich - Mart 14, 2008, 05:23:54 ÖS
off ben bu dili nsl öğrencem!!!
kolay gelsin hemserim...ben gidiyorum kursa 6 aydir....bende senin gibi diyorum bazen nasil ogrenecem...ama yavas yavas oluyoooo.....kayserinin neresindensin?????

tuelin81

merhaba arkadaslar bende yeni basladim almancaya artikiller azcik kafami karistiriyor.. Ama ögrencem herhalde???Hepimize kolay gelsin.

cihadd

ilk defa tesadüfen buldum kanalinizi ve üye oldum cok faydali ve bilgili tesekkürler.

SchwaRz.eLfe*

karakalem