Yabancı Dil Öğrenirken ...... (Zaman, Sabır ve Çalışma)

Başlatan mikail, Aralık 21, 2006, 06:05:53 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mikail

Sevgili M@reş@l; öncelikle seninle gurur duyduğumu belirtmek isterim. İkinci olarak da güzel sözlerin için teşekkür ederim. yabancı dil öğrenmek isteyenler senin gibi düşünmedikçe çok zorlanırlar bu konuda. Seni kutluyorum. Sevgilerimle.

specific

sevgili mikail hocam yazınızı daha bugün okudum ben 20 gündür falan başladım almanca öğrenmeye ingilizceyi de 10 yaşından beri okulda gördüm o yüzden çok zor olmadı benim için ilk başta, ben 3 tane defter yaptım biri günlük konuşma kalıpları biri temel gramer ve biri de zamanlarla cümle kurma yöntemleri hergün hepsine azar azar çalışıyorum ve sıkılmadan birinden diğerine geçiyorum bu yöntem iyi mi sizce yoksa yorucu mu olur ilerki zamanda? ve sürekli mp4üme yüklediğim deutsche wellenin derslerini dinleyip alman kanallarını izliyorum anlamasamda çok mu hızlı gidiyorum sizce?

mikail

;D Sen en iyi yöntemi bulmuşsun, Sevgili Specific, bravo! Bu yazdığını mutlaka öğrencilerime göstermeliyim.
Sakın vazgeçme ama! ;)Selamlar, başarılar.

burçin76

herkese selamlar ..Mikail hocam benim şöyle bir uygulamam var..gün içinde işte,evde,sokakta,dostlar arasında  söylediklerimin çoğunun hemen akabinde bu söylediklerimi  almancaya çevirmeye çalışıyorum..hem keyifli hem zor..çeviremediğim tabirler,fiiller,kalıplar varsada akşam eve gidip öğreniyorum:))

mikail

Sevgili burçin76; bu çok güzel bir yöntem ama yazdıklarının doğruluğunu, bilen birine mutlaka kontrol ettirmelisin. Aksi halde hatalı yazdıkların aklında öyle yer eder ve ilerde bu hataları düzeltmen zor olur.
Yabancı dili; yazıp çizmeden, birşeyler dinlemeden ve okumadan öğrenmek mümkün değil. Kolay gelsin.

burçin76

hocam onun için sizi sürekli rahatsız ediyorum ya:)..hakikaten kendi başına öğrenmek meşakatli..çok sorulacak soru oluyo..ama karşında kimse yok:)almanca yorumlayabilmek zor sanat gerçekten:)Allahtan burdasınız..:)

brace08

Yaziniz bana da iyi bir gaz verdi..Bu ara ben daha cok alman kanali izleyerek anlama kapasitemi artirmaya calisiyorum bi de Mikail Bey in söyledigi gibi elimden sözlük hic düsmüyor..
Sözlüge o kadar cok bakmak bazen cok sikici olsa da cok yararini görüyorum tavsiye ederim..

mikail

;D Tabi bu arada Almanca müzik dinlemeyi de unutmuyoruz.  ;)Selamlar, kolay gelsin.

irem27

merhaba iyi geceler bende bu siteye yeni katildim ve sizin yazilarinizi ve anlatim seklinizi cok begendim tesekür ederim ellerinize saglik.

gütig

Sayin Mikail Hocam, Bu sitede daha birkac günlük bir üyeyim. Üyeligimden beri takip ettigim kadariyla, bu sitenin en cok hosuma giden yönlerinden biri Sizin gibi degerli hocalarimizin ve bilgilerini paylasan diger arkadaslarimizin degerli ve motive edici calismalarinizi bizim yararimiza sunmanizdir. Konunun basinda ilettiginiz yaziyi okuyana dek, almancayi omuzlarimda artik bir yük olarak görmeye, yorulmaya ve yilmaya baslamistim. Almanya`da yasadigim halde almancayi yalniz basina ögrenmeye calisan biriyim (nedenleri oldukca uzun ve karmasik). Su an herhangi bir almanca kursu bile ziyaret malesef edemiyorum. InsAllah Sizin gibi degerli hocalarimiz sayesinde bu sitede almancayi bikmadan ilerletebilecegim... Emeklerinize, ellerinize saglik. Bizi yalniz birakmadiginiz icin cok tesekkürler. :)

mikail

Sevgili Gütig; güzel sözlerin için sayısızca teşekkürler, sağ ol!
Almanca öğrenen insanlarımıza, birazcık da olsa yararım dokunduysa, amacıma ulaştım demektir.
Sevgiler, başarılar.

yelease

Merhaba. Öncelikle hazırlamış olduğunuz site için çok teşekkür ederim, harika bir çalışma. Ben de İngilizce öğretmeniyim, uzun yıllar lisede almış olduğumuz almanca ile idare ettik, ama göreve başlayınca anladım kı her gun daha da geliştirmem gerekiyor kendimi. O yüzden Almanca için daha fazla çaba safretmem gerektiğini hissettim. Umarım yabancı dille uğraşıyor olmak bana kolaylık sağlar. Emekleriniz ve bize sunmuş olduğunuz dokümanlar için tekrar çok teşekkürler. Her ne kadar kendi başıma çalışmaya "çalışsam"da mutlaka bir öğretmene ihtiyacım olacaktır. İyi çalışmalar

false messiah

Hocam elinize sağlık. Ama bana göre dil öğrenirken "temel gramer kuralları"nı öğrendikten sonra ilerlemek için en iyi yöntem sürekli o dilde metinler okumak. Lisede yıllarca ağırlıklı olarak ingilizce eğitimi veriliyor (özellikle anadolu ve yda liselerde, gerçi şimdi liselerdeki sistemler değişti nasıl olduğunu bilmiyorum ama) fakat dil öğrencisi dışındaki arkadaşlar lise bittikten sonra İngilizce hakkında neredeyse tek kelime bilmiyorlar. Ben bunun sebebi olarak öğrencilerin İngilizce metinler okumamalarını görüyorum. Ben de lise boyunca İngilizce metinler okudum (okumamın sebebi de YDS) neredeyse hiç konuşma pratiği yapmadım ve oturup gramer çalışmadım ama şu anda çok akıcı bir şekilde konuşabiliyorum. Oturup matematik fizik formulleri gibi gramer çalışmaktansa metinler üzerinde çalışmanın daha verimli olabileceğini nacizane tecrübelerime dayanarak söylemek istedim. Herkese kolay gelsin.

mikail

Sevgili false messiah, dediğin çok doğru tabi. Metin okumadan, o öğrenilen dilbilgisi kurallarının nerede ve nasıl kullanılacağını kavrayamayız ki. Hem bol bol okumalı, hem dilbilgisine zaman ayırmalı, hem de o dildeki yayınları (özellikle müzik) dinlemeliyiz. Teşekkür ederim.

mikail

Sevgili Meslektaşım Yelease, takıldığın her ne konu olursa olsun, sorabilirsin, ben burdayım. Güzel sözlerin için sağ ol. Meslek hayatında üstün başarılar diler, sevgiler sunarım.

august

Hocam merhaba,
Subat ayi basindan beri Almanya´da kursa devam ediyorum. Kursum, haftanin 4 gunu ögleye kadar. Su an A2 seviyesinde Passwort Deutsch 3`ü okuyoruz. Örneklemlerde teorilerim ve Gramatikal olarak konu alistirmalarim iyi. Ama konusma isin icine girdiginde tikaniyorum. Ayrica eski konulari cok cabuk unutuyorum. ( bunun icin tekrarlara basladim) Sabirla calismaya devam ediyorum. Simdiye kadar konusuyor olmam gerekirdi diye dusunuyorum zaman zaman ve ümitsizlige kapiliyorum.  ??? ??? ??? Anlama olayina gelince yari yariya diyebilirim. Gecen hafta A1 sinavi yaptilar 86 aldim. Türkiye`de zaten sinav olupda gelmistim orada 70 almistim, 10 günlük bir calisma ile. Sizce, anlattigim kadariyla durumum nasil? Ilave etmek istediginiz seyler varsa dinlemek isterim. Vakit ayirdiginiz icin cok tesekkürler. Essiz paylasimlariniz icin tekrar Tesekkur ederim.

AUGUST

mikail

Sevgili August, durum gayet normal ve iyi. Acele etme. Zamanla rahatça konuşacaksın.
Sabırla çalışmaya devam ediyoruz, tabi eski konuları da sık sık tekrar etmek gerek.
Ümitisizliğe kesinlikle yer yok. Başaracaksın. ;)
Sevgiler sunarım. Güzel övgülerin için de çok teşekkürler.