Verben mit Präpositionen (Präposition Gerektiren Fiiller)

Başlatan mikail, Aralık 24, 2006, 10:42:24 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

derin

Tşkler vagabundsverliebt sonuçta emek wermişsin olsun önemli diil :)

vagabundsverliebt

ahmetcemil

hocam ellerinize sağlık çok yardımcı oldu yazdıklarınız teşekkürler...

kartakix

Türkçede işteş fiiller ve dönüşlü fiiller bulunuyor.Fakat almancada bu iki farklı fiillerin çekimleri aynı.Örnek verecek olursam:
sich treffen:buluşmak  Wir treffen uns. (işteş fiil)
sich waschen:yıkanmak Ich wasche mich ....gibi(dönüşlü fiil) yanlışlık varsa düzeltin lütfen

kartakix

Arkadaşlar bende etken ve edilgen fiillerle ilgili örnek vermek istiyorum.
Etken    şimdiki zaman                                                     Edilgen
Ich lese das Buch.                                 Das Buch wird von mir gelesen.
Er sucht die Frau.                                  Die Frau wird von ihm gesucht.
Der Mann hilft den Kindern.                      Den Kindern werden von dem Mann geholfen.
(Adam çocuklara yardım ediyor.)               (Çocuklara adam tarafından yardım ediliyor.)
İlgi duyan arkadaşlara ufak bir yardımım olsun istedim)

nanac

cok güzel bi sayfa ama hocam benim bi sorunum var lütfen yardim edin 1,5 senedir avusturyadim 6 aydir calisiyorum almanca konusabiliyorum ama hep belli kelimelerle daha fazla kelime ezberlemeliyim biliyorum sitenize girdigim zaman anlamakta zorlanmiyorum ama kendimi nasil daha fazla gelistirebilirim yardimci olun birde siteye daha fazla konusma kaliplari eklerseniz sevinirim tavsiyerinizi bekliyorum tesekkürler.