TRENNBARE UND NICHT-TRENNBARE VERBEN, Ayrılan ve ayrılmayan önekli fiiller

Başlatan mikail, Aralık 25, 2006, 09:54:43 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yücel

Alıntı yapılan: fırtına - Kasım 11, 2007, 06:14:36 ÖS
arkadaşlar merhaba, ayrılan ve ayrılmayan fiiller ile ilgili elinizde liste var ise bana göndermeniz mümkün mü ben bu konuyu fazla anlayamadım ...teşekkürler

Bence Mikail Hoca yeterinde örnek ve aciklama yapti...
Anlayamadigin konuyu söylersen yardimci olmaya calisiriz...

fırtına

slm yücel, evet mikail hocamızın emeğine sağlık çok güzel anlatmış...
örn: anrufen: aramak burada an___rufen ayrılabilen fiil oluyor ayrılan ve ayrılamayan fiili ayırt edebiliyorum.ben bu fiil ile soru sorup, cevap vermek istediğimde illa ki soru cümlesinin  sonunda ve cevap cümlesinin sonunda an mı olacak? yani bu böyle kural mı olmuş oluyor?Wen rufen sie an? Ich rufe das Haus an..bu böyle oldu mu peki?     ??? ??? ???
şimdiden teşekkür ederim....

197

Galiba ben bir ara tüm Ayrilabilen ve Ayrilamayan Fiileri iceren bir Word dosyasi bulmustum. Arsivime göz atayim, eger bulabilirsem, sizinle paylasabilirim.

Ben aramaya basliyorum, sonra görüsürüz! :D

197

Özür diliyorum, bende öyle bir Word dosyasi yokmus, zaten Mikail hocamizin acikladigi gibi cok basit anlayabiliriz bir fiilin Ayrilabilen ya da Ayrilamayan oldugunu.

Ben Kuralsiz Fiiller ile bunu karistirmisim.

Bendeki Word dosyasi Kuralsiz Fiilleri yani "Unregelmäßige Verben"i iceriyor. Isteyen arkadaslar olursa, Profilimden E-Mail adresimi ekleyebilir, Online oldugumda gönderirim.

Herkese iyi aksamlar!

nusya

mikail

nanac

harika bi site burasi essiiz bi yer cok faydali oluyosunuz gercekten gün gectikce yeni seyler ögreniyorum ve havalara ucuyorum cokkkkkkk sagolun tesekkürler..

3,14

--> Bu da benim bulduğum başka ek bir kaynak. Ne kadar farklı kaynaklardan okur, çalışırsak, o kadar geniş düşünebiliriz. Ekteki dosyaya tıkla. :)

3,14