Vizedeki "Erwerbstatigkeit Nicht Gestattet"

Başlatan santoperat, Şubat 10, 2011, 08:38:19 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

santoperat

Az önce gelen vizeme baktım da 3 ay süre ile verilmiş, bu sorun değil. Elbette Uzatılır....

Ama gel gelelim "Erwerbstatigkeit Nicht Gestattet"  ibaresi mevcut, ki bu da çalışma izni yok anlamına geliyor... Buna da amenna...  Peki benim güzel arkadaşım....  ben çalışmadan nasıl geçim sağlayacağım? yada ne zamana kadar çalışmayacağım?   

Bilen arkadaşlar yardımcı olup yönlendirirse çok sevinirim.... bu çalışma izni nasıl alınıyor?

IGDIR76

Vizen hayirli olsun.  Ne vizesini aldigini yazsaydin daha iyi cevaplayabilirdim.

Herhalde Ögrenci Vizesi aldin. Studentenvisum yada Studienbewerbervisum.

Calisma izni alabilmek icin normal Aufenthalterlaubnis yada  Aufenthaltsgenehmigung gerekli. Bunuda almak icin epey bir zaman gecer. Yada Aile birlesimi ile gerceklesir.

santoperat

Alıntı yapılan: IGDIR76 - Şubat 10, 2011, 09:03:43 ÖS
Vizen hayirli olsun.  Ne vizesini aldigini yazsaydin daha iyi cevaplayabilirdim.

Herhalde Ögrenci Vizesi aldin. Studentenvisum yada Studienbewerbervisum.

Calisma izni alabilmek icin normal Aufenthalterlaubnis yada  Aufenthaltsgenehmigung gerekli. Bunuda almak icin epey bir zaman gecer. Yada Aile birlesimi ile gerceklesir.

Teşekkür ederim..

Familienzusammenführung Zum Dt. King   Yani çocuk üzerinden aile birleşimi yaptım.

kaleli

Alıntı yapılan: santoperat - Şubat 10, 2011, 09:24:03 ÖS
Teşekkür ederim..

Familienzusammenführung Zum Dt. King   Yani çocuk üzerinden aile birleşimi yaptım.
kardes onu bence cok dert yapma cunku buraya geldiginde vizeni uzatip 1 yillik oturum ve calisma iznini zaten alicaksin.takma kafana bunu bence.bende de oyle oldu cunku.basvuruyorsun yabancilar dairesine geldigini bildiriyorsun onlarda 1 yillik calisma ve oturum iznini veriyorlar.sonra sana entegrasyon kurslarinin bi listesini veriyorlar sende en uygun olanini secip gidiyorsun

c3t1n

o aldigin vize daha dogrusu herkezin 3 aylik aldigi vize sadece almanyaya gelme izni olan vize..buraya gelince esinle beraber einwohnermeldeamta gidip oturumunu kayit ettiriyorsun sonrada yabancilar dairesine gidip oturum aliyorsun(1-3 yillik) oda ayni zamanda is müsaden oluyor
yani vize baska oturum baska sey ;)

santoperat

Kaleli ve çetin arkadaşım teşekkür ederim aydınlattığınız  için.  aklımı karıştıran forumda daha önce paylaşım yapan arkadaşlar oldu.... çünkü çalışma izni ile birlikte vize geldi yazanlar olmuştu  kur;)

yasin demir

normalde qelen vizede de calisabilir diye yazmasi lazimdi qelen vizeler oyleqeliyor seninki neden oyle yaziyor anlamadim

c3t1n

Alıntı yapılan: yasin demir - Şubat 15, 2011, 04:22:04 ÖS
normalde qelen vizede de calisabilir diye yazmasi lazimdi qelen vizeler oyleqeliyor seninki neden oyle yaziyor anlamadim

Simdiye kadar hicbir vize görmedim is izininle

ozkancan20

ben de yeni geldim esim alman vatandasi ve bende calisabilir die geldi vize

c3t1n

simdik dicem belki esler alman vatandasi diye calisma izni var ama buseferde benim esimde alman bende calisma izni yok gelicek...sanirim buda eyaletden eyalete degisiyor

afd92

Oturum aldıktan sonra acil bir işimiz çıksa ve Türkiye'ye kısa süreliğine dönsek tekrar giderken vize almak gerekmiyor değil mi?

c3t1n

Alıntı yapılan: afd92 - Şubat 15, 2011, 09:54:03 ÖS
Oturum aldıktan sonra acil bir işimiz çıksa ve Türkiye'ye kısa süreliğine dönsek tekrar giderken vize almak gerekmiyor değil mi?

yabancilar dairesinden oturumunu aldiktan sonra vize gerekmiyor evet