Ders 10: Almanca Artikeller

Başlatan Lara, Ocak 09, 2006, 02:16:37 ÖÖ

0 Üyeler ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ates55

merhaba Artikellerle ilgili aciklamalarinizdan dolayi tesekkurler birde acaba ornegin (der) artikeli icin m/r harfinden bahsetmissiniz yada diger artikeller bunlarla ilgili ornekler verirmisiniz 

gülo

erenrecep

Çok teşekkürler. Elinize sağlık :)

nicole*

cok aciklayici olmus..emeginize saglik.. tesekkürler..

yilmayanbey

slm gercekten cok tesekkürler , bu güzel siteyi hazirladiginizdan dolayi

irfan77

hersey icin cok sagolun cok tesekkürler

arife

Meraba, benim şu almanca grammerini bi türlü kafam almadı ama siteniz sayesinde bayaği bi ilerleme oldu Allah hazırlayanlardan razı olsun....

merigül

sideye gireli 10 dk falan oldu simdiden sevdim ben burayi bizi düsünenlerin ellerine saglik cok güzel   olmus umarim cabuk ögrenirim bu sidede almancayi

unbalanced

selam arkadaşlar bende yeni almanca öğrenmeye başladım fakat çalışmaya nereden başlayabilirim sizce.1 ay sonra kursa başlıyorum bu zamana kadar öğrenmem gereken konular varsa kursa giden arkadaşlardan rica ediyorum genel olarak ilk derslerde neler öğrendiler.ağustos ayına kadar A1 sınavını geçip vize almam gerekiyor başarabilecekmiyim bilmiyorum.şimdiden herkese teşekkür ederim. ; :)

CuoreSacro

Alıntı yapılan: ates55 - Ekim 03, 2007, 01:06:45 ÖÖ
merhaba Artikellerle ilgili aciklamalarinizdan dolayi tesekkurler birde acaba ornegin (der) artikeli icin m/r harfinden bahsetmissiniz yada diger artikeller bunlarla ilgili ornekler verirmisiniz 

Der (m/r) Tisch -->Masa
Die (f/e) Jacke--->Ceket
Das (n/s) Buch--->Kitap

Sincerely...:)

smc-403

bu artikellere 3 gün önce geçtim ama bi türlü konuyu geçemedim hiçbi  mantık bulamadım ezberden başka çare yok galiba

D_MATMAZEL

esma 41

Alıntı yapılan: ates55 - Ekim 03, 2007, 01:06:45 ÖÖ

Almanca'da belirli artikeller, der, das ve die olmak üzere üc tanedir.
Daha önce de örnek verildigi  gibi her kelimenin artikeli degisiktir.
Bu yüzden kelimeler artikelleriyle beraber ögrenilmelidir.Bir cok kaynakta artikeller su sekilde kisaltilarak gösterilir:

der artikeli r veya m harfleriyle gösterilir.
die artikeli e veya f harfleriyle gösterilir.
das artikeli s veya n harfleriyle gösterilir.

şevval su

arkadaşlar hocamız doğru sölio ben denedim artikelsiz ezberlesem nolcak dedim ama bi almanla konuşunca sorun çıkıo seni anlamıyor.

mekin2000

Alıntı yapılan: şevval su - Ağustos 20, 2008, 01:57:59 ÖS
arkadaşlar hocamız doğru sölio ben denedim artikelsiz ezberlesem nolcak dedim ama bi almanla konuşunca sorun çıkıo seni anlamıyor.

bravo valla ben de tam bunu soracaktım. ingilizce de bazen fiilerin yanlış halini kullansanızda yani zaman hatası yapsanız veya çoğul için is kullanasnız da karşıdaki sizi anlıyor çoğu zaman doğru düzgün cümle kuramasanız da birkaç kelimeden bile anlıyor. peki almanca da gerçekten anlamıyorlar mı? yani der lehrer diyeceğim yerde cümle içinde sadece lehrer desem veya die lehrer desem anlamaz mı beni? hiç toleransı yok mu bu adamların yaaa? :(

martyy

cidden zor bir dil bende isvicrede yasiyorum ama ogrenecegiz artik baska yolu yok oyle yada boyle..
Ama cidden tek kelimeyle harika bir is yapmislar bu site icin cok tesekkur ederim herkese insAllah emeginiz karsiliksiz kalmaz...

skf1883

mukemmel bır site.buyuk emeklerle hazırlanmıs , her ayrıntı dusunulmus , kullanıcı talebıne yonelık harıka bır sistem oluşturulmus.
cok tesekkurler
saygılar seyfi şİMşEK