Ders 10: Almanca Artikeller

Başlatan Lara, Ocak 09, 2006, 02:16:37 ÖÖ

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lin

nilgünbulutc

hımm ilk okuduğumda anlamamıştım ama üyelerin mesajlarını okuyunca anladım. danke schön almancax ve değerli üyeleri okey:)

rap_rock

nağme

me-ba

ancak bu kadar acıklıyıcı olabilir cok tsk ler emeginize saglık

MuhaяяeM

İyi çalışmalar dileriz.

mustafa_esref

öncelikle ellerinise sağlık çok ii açıklamışsınızda bende bi sorun war kanımca şimdi bu misal -der le (m,r) nin bağlantısı yer yer der yerine m veya r nin kullanılması mı yoksa bi yerde bu harfleri görüp der die veya das kullanılmasımı çözemedim :D

mustafa_esref

Alıntı yapılan: mustafa_esref - Kasım 28, 2010, 04:09:27 ÖS
öncelikle ellerinise sağlık çok ii açıklamışsınızda bende bi sorun war kanımca şimdi bu misal -der le (m,r) nin bağlantısı yer yer der yerine m veya r nin kullanılması mı yoksa bi yerde bu harfleri görüp der die veya das kullanılmasımı çözemedim :D

yani ingilizcede is not isn't oluo yha burdada der (m-r) mi oluo yoksa bu (m-r) ı biyerde görüp ona göre der mi kullanıorus :D

lordifan

Alıntı yapılan: mustafa_esref - Kasım 28, 2010, 04:09:27 ÖS

Sözlüklerden kelimelere bakarken seçtiğiniz kelime isimse artikelini bulabilin diye söylenmiş. Sözlüklerde yer sıkıntısı olduğu için "der" diye değil de "m" ya da "r" ile belirtilmiş artikel.

Schenn

lilyum

arkadaslar FERFEKT ve PRÄTERITUM arasindaki fark nedir beni aydinlatirsaniz sevinirim tesekkürler.

Serpil çiçek

konu için tskler. yalnız sanırım bu artikeller için bir ip ucu yok yani sözlüklerden ezbere dayalı
mesela   DİE artikeli için çok basit ve kolay bi ip ucu var aslında sonu  ''e'' ile biten iki heceli kelimeler die .  diğer atikeller için böyle bir ip ucuda vardır sanırım ama nedir bu ip ucu bilen varmıdır arkadaşlar. ??