DER DATIV UND ÜBUNGEN (-e Hali ve Alıştırmalar)

Başlatan mikail, Ocak 26, 2007, 05:52:30 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mikail

Asıl ben size teşekkür ederim Sevgili Nazire, bu olgunca davranış için. Selam ve saygılar sunarım.

derwisch

Alıntı yapılan: yücel - Ocak 27, 2007, 04:04:10 ÖS
Sormasi ayip olmasa yasini ögrenebilirmiyim. Ona göre ayagimi denk alirim. Kiminle Dans ettigimi bileyim ;D

hallo,

liebe yücel, 34 Jahre alt bin ich und seit 8 Jahre Lehrer. Sag mal aber, können wir jetzt tanzen... ;)

LG
derwisch

derwisch

Alıntı yapılan: mikail - Ocak 27, 2007, 04:07:08 ÖS
Sevgili Derwisch, bence de görülen hatalar düzeltilmelidir, ve bunda alınacak bir şey yok. Hepimiz hatalar yaparız, önemli olan onu fark edip, bir daha yapmamaya çalışmaktır.Özellikle dil alanındaki hatalar anında düzeltilmezse, o hep akılda öyle kalır. (Lütfen benim hatalarımı gördüğünde düzelt, çok sevinirim.)
     Sevgili Nazire, "enteresan" kesinlikle doğru değil.Güzel Türkçemizin geleceği açısından, elimizden geldiğince Öztürkçe sözcük kullanmalıyız. enteresan= ilginç
Selam ve sevgilerimle.

selam,

Mikail hocam "enteresan" kelimesinin yazimi dogru. Türkce kökenli olmadigi da...
"intéressant" kelimenin asli ve Fransizca. Ancak su Türkcelesmis haliyle bile ben bu kelimenin "enteresant" sekliyle yazilip söylendigine sahit oluyorum kimi zaman.
Bu arada "öz Türkce"... ;D

LG
derwisch

derwisch

Alıntı yapılan: Nazire - Ocak 27, 2007, 06:12:16 ÖS
Tesekkürler, benim türkcemi herzaman düzeltmenisi isterim, cünkü türkcede iyi olmadigimi biliyorum, iki ülke arasinda kosturmus oldugumdan, dil zorlugu cekiyorum tabiiki, ben kesinlikle hatalarin düzeltilmesinden yanayim. Kendisinden emin olan insan zaten kirilmaz hicbir zaman. Benimkileri düzeltebilirsiniz :)

selam,

Tesekkürler, ben Türkcemin her zaman düzeltilmesini isterim, cünkü Türkce'de iyi olmadigimi biliyorum. Iki ülke arasinda kosturmus oldugumdan dil zorlugu cekiyorum tabii ki. Ve ben kesinlikle hatalarin düzeltilmesinden yanayim. Kendisinden emin olan insan zaten kirilmaz hicbir zaman. Benimkileri düzeltebilirsiniz.

LG
derwisch

yücel

Alıntı yapılan: derwisch - Ocak 29, 2007, 11:38:52 ÖÖ
Alıntı yapılan: yücel - Ocak 27, 2007, 04:04:10 ÖS
Sormasi ayip olmasa yasini ögrenebilirmiyim. Ona göre ayagimi denk alirim. Kiminle Dans ettigimi bileyim ;D

hallo,

liebe yücel, 30 Jahre alt bin ich und seit 8 Jahre Lehrer. Sag mal aber, können wir jetzt tanzen... ;)

LG
derwisch

Sakaci bir kisilige sahip oldugunu anliyorum. Dogrumu?
Cünkü mesajlarinda hep bir neselilik görüyorum

Nazire

builder_up

haklısınız. Dil öğrenelim ama Türkçemizi de koruyalım...

goldstein

EMEĞİ OLAN HERKESE TEşEKKÜRLER .ÇOK FAYDALI BİR SİTE OLUşTURMUşSUNUZ.

mikail

ZIFT

sevgili mikail hocam yaklasik iki aydir kursa gidiyorum ve hocalarin bana soledigine gore durumum iyi bende ole dusunuyordum akkusativ ve dativlere gelesiye,su an icin takilip kalmis durumdayim ilerleme durdu duraklama devrini yasiyorum..sizden rica etsem akusativ dativ konusunu bir anguta anlatir gibi anlatabilirmisiniz beni ilkokul ogrencisi sayin...ornek muslugu acarsan su akar ve eger kapatmazsan evi sel alir gibi:))simdiden tesekkurler selamlar

mikail

Değerli ZIFT, öncelikle estağfurullah diyeyim, o nasıl söz? İstediğin konuda sitemizde epeyce doküman mevcut, bence önce sitemizdeki bilgilere bakın, hala anlamadığınız bir şey olursa yardım etmeye çalışayım.Arama linkine "Akkusativ" ve "Dativ" yazarsanız bilgilere ulaşabilirsiniz. Selamlar.

oka73

Alıntı yapılan: derwisch - Ocak 27, 2007, 03:57:29 ÖS
selam

Kötüsü de bu ya; Türk Dili ve Edebiyati ögretmeniyim. Ama burada Almanlara Türkce kurslari veriyorum...

LG
derwisch

Selam Derwisch,
    Ben de gördügüm kücük dikkatsizligi yazmadan gecemeyecegim."ögretmeniyim"sözcügü de tamlamanin bir parcasidir."ö"seslisi de büyük yazilmaliydi.Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeniyim seklinde olmaliydi diye düsünüyorum.Hatasiz insan olmayacagi konusunda da diger arkadaslara katiliyorum.Sunu da belirtmek isterim ki,dil konusundaki hatalari düzeltmek sadece dilcilerin isi degil,Türkce konusan herkesin isi olmali.

oka73

Bu faydali  calismalarini bizlerle paylasan Mikail Bey'e ve Yücel Bey'e cok tesekkür ediyorum.Ellerinize saglik.

mikail

Sevgili Oka73; benim için tek amaç gençlerimize azcık yararlı olmak. Çok naziksin, sağ ol.

demir40

Mikail kardeşim çalışmalarından dolayı teşekkurler.

mikail

Ben de kibarlığınızdan dolayı size teşekkür ediyorum, sağ olun.

enginbasut