16 Mart Ankara Sınavı

Başlatan netalmanca, Mart 16, 2011, 11:24:07 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

netalmanca

Merhaba arkadaşlar,

İlgilenenler için Ankara sınav mektubunu veriyorum:

Yeni eviniz var ve arkadaşlarınızı davet edin.
Kendinizi tanıtın
Davet, neden?
Davet, vakti?

c3t1n

bu benim esimde cikmisti ama arkadaslarinizi degil yeni komsulari davet edin diye yazmis onda oda ginede arkadaslarini davet eder gibi yazmis...

netalmanca

Farketmez, mektupta "Laden Sie Leute ein" diye geçer. Yani "milleti davet edin". Yoruma açık bir başlık. şöyleki; yeni bir yere taşınmış ve komşularınıza tanışmak için bir davet verip çağırıyor olabilirsiniz yada (Almanlarda adettir, herşeyi kutlarlar) yeni evinizi kutlamak için arkadaşlarınıza parti veriyorsunuz gelin kutlayalım demek için çağırmış olablirsiniz.
Uzun lafın kısası şöyle yazsaydınız doğrudur: Liebe Leute

c3t1n

ama kendinizi tanitin diyor arkadaslari zaten taniyor o kisiyi neden kendisini tanitsinki?? bence dedigim gibi komsulari davet ediyor esim mektupdan ginede 3/4 puan almisti...

netalmanca

Kendinizi tanıtmak derken takdim etmek ve hatırlatmak da kasdedilebilinilir. Mesela bir tanıdığınızı telefonla aradığınızda "Merhaba, ben Ayşe" deriz, bu da kendini tanıtmaya girer. Bazı mektuplarda - eski kurs hocanıza yazın - der, sonra da ekler; kendinizi tanıtın. Yani takdim edip, hatırlatın demek ister. Saygılarımla.

Cansucuj

Umarım gecersiniz sınavı ..!
  :angel:

bende kurs arkadaslarımla beraber 29 mart 13*30 da ankara da gireceğim schreiben und lesen boılümünden korkmuorum hic ;)
ama hören de fazla yabamam diye korkuyorum
nasıl anlasılıyo mu konustukları kelimeler ?*
hiihi:)  ???  :-\  :-\

netalmanca

Günaydın,

hiç korkmanıza gerek yok. Kurs kitabınızın ve Goethe Institut ün hazırladığı kitaptaki dinlemeleri bol bol yapın ve deneme sınavını(Modul 5) çözün. Ne kadar dinlerseniz o kadar iyi derece yaparsınız.

Dinlemede hocaların bir rolü yok. Öğrencinin elinde. Sizin yapacağınız, dikkat edeceğiniz iki nokta var:

1. si bol kelime bilmek, öğrenmek. dikkat ederseniz ilk önceleri hemen tanığınız kelimeleri duyacaksınız.

2. si dinleme yaparken lütfen soruyu iyi okuyup anlamalısınız. Yani -soru sizden ne istiyor- anlamalısınız. Bu ne demek? Soruya cevap için verilen şıkların hepsi konuşmalarda geçer. Ama siz soru ne soruyor onu anlayıp ona cevap vermelisiniz. Mesela Ich habe am Montag Geburtstag (Pazartesi doğum günüm) ich mache am Freitag eine grosse Geburtstagsparty( ben Cuma günü büyük bir doğumgünüpartisi yapacağım) der. Soruda da -doğumgünü ne zaman?- der. Dikkatli olmanız lazım.

Bunun dışında sınavda hören bölümü 3 bölümden oluşuyor:
Hören Teil1----- 2 kere dinletilir
Hören Teil2------1 kere dinletilir
Hören Teil3-- ---2 kere dinletilir

Kaçırdığınız soru olabilir, panik yapmayın, moralinizi asla bozmayın, bir soru sadece 1,66 puan. Diğerlerine konsantre olun. Hören teil2 anonslardan oluşur, büyük ihtimalle anlamayacaksınız, onuda atın, sakın boş bırakmayın. Bu sadece benim değil Goethe Institüt' ün de tavsiyesidir.Bu sınavda yanlış doğruyu götürmüyor. Hiç bir bölümünde boş bırakmayın.

Cansucuj

vielen dank herzlich ;) für die ihren info :P
sınavın icerğını biliyorum
cookk cozdüm kursta pc basında en fazla hören de 12richtig yaptım
en düsükte 10..
ama orda sınav heyecanı olmaz insAllah :) :)
yababilcegim tek sey bol dua ;)
bol ezber :P

netalmanca

Hayır hayır, almazsınız inşaAllah. Eğer şu an 12  yada 10 çözüyorsanız bu çok iyi bir göstergedir ve sınavda da aşağı yukarı öyle bir netice alırsınız. Rahat olun, sınavdan çıkan hemen hemen  bütün öğrencilerimden dinleme sınıftakinden çok daha basitti hocam diyorlar. Başarılar dilerim. Hoşçakalın.