Aile birleşimi hakkında!

Başlatan clementin, Haziran 10, 2011, 10:15:55 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

clementin

arkadaslar benim durumum biraz karısık!
Benim almanyada 4 senedir beraber oldugum bi kız arkadasım var iş çok ciddileşti ve evlenmeye karar verdik!
ben su an üniversiteye hazırlanıyorum 22 yasındayım bu sene büyük ihtimalle üniversiteyi kazanacagım!kız arkadasımı eylülde buraya getirtip evlenmek istiyorum o da öyle istiyor tabii!evlendikten 1 2 ay sonra ben aile birleşimi için basvurucam kız arkadasımın alman vatandası olmaması sorun yaratır mı?
ve kız arkadasım ailesiyle yasıyo öğrenci hala dezavantaj olur mu?
bu işi ikimizinde ailesi bilmiyor birbirimizi cok seviyoruz ancak ailelerimiz engel oluyo!
Bu işin oluru var mı arkadaslar?sizce zorluk derecesi nedir?
şimdiden herkese tesekkürler!

gökhan38

öncelikle senin icin hayırlısı olur umarım..... üniversiteyi kazanabilirsin 4 yıllık kazanırsan almanyada okuma sansın daha cok olur..(tabii iyi bi arastır)  senin almanyaya gitmen icin öncelikle evlenmen sonra A1 sınavına girmen ve basvuru yapman gerekecek.. fakat kız arkadasının ailesi izin vermiyorsa ve aynı evde oturuyorlar ise vede ögrenciyse çalısmıyorsa üstelik alman vatandasıysa senin işin zor bence...... daha bilgili olan arkadaslar sana yardımcı olurlar eminim.... kız arkadasın alman olsaydı belkı işin biraz kolaylasırdı... şimdi eşin olunca ondan sana bakabılmesi icin ev sürekli bi iş ve ciddi bi maas isteyecekler bunları tamamlayamasa bile belki babasından kefil olmasını isteyecekler ama babasıda istemiyorsa senin icin büyük sorun olacak demektir... bize Allahtan hayırlısını dilemek düşer....

fuk_18

DOSTUM GÖKHAN ABİNİN DEDİĞİ GİBİ ÖNCELİKLE ÜNİVERSİTE KAZNA VEYA KAZNAMA ONUN AİLE BİRLEşİMİYLE BİR İLGİSİ YOK EGER 4 SENELİK KAZANIRSAN ALMANYADA BİR ÜNİVERSİTEYE KAYIT YAPTIRIRSAN ÖNCE GİDİP 1 SENE B2 YE KADAR DİL EGTİMİ ALIYORSUN ONDAN SONRA BASLIYORSUN EGER 4 SENELİK KAZANIRIM GİDEİRM ALMANYAYA DERSEN OLURU VAR AMA ODA ZOR TEMİNAT GÖSTERMEN GEREKECEK ORDA DA SPONSOR YANİ BLOKE GEREK HESABINA.ONLAR UZUN İş AYRINTI İSTERSEN ONUDA ANLATIRIM.AYRIYETTEN 2 YILLIK KAZANIRSANDA ANCAK 2 YILI BİTİRİP ONDAN SONRA ALMANYADA BİR ÜNİVERSİTEYE KAYIT YAPTIRMA HAKKINA SAHİPSİN ORDA DA 3 SENE OKUCAKSIN YANİ BURDA OKUDUGUN 2 SENE 1,5 SENE SAYILIYOR ORDA BUNUN  İÇİNDE AYNI şEYLERİ YAPMAN GEREKECEK BLOKE FALAN.EGER Kİ AİLE BİRLEşİMİYLE GİDİCEM DERSEN EşİN DAHA ÖGRENCİ GELİRİ YOK VE EN KÖTÜSÜ TÜRK VATANDAşI OLMASI NEDENİYLE MAAşINI EVİNİ SORGULAYACAKLAR EV YETERLİMİ MAAş YETERLİMİ ÇALIşMIYOR DİYORSUN O ZAMAN BABASI KEFİL OLCAK.O DA AİLESİ KARşI DİYORSUN YANİ KARDEşİM İşİN ÇOK ZOR SEN ÖNCE AİLELERİ RAGZI ET ONDAN SONRA İşİN ÇOK KOLAYLAşIR VİZE İşLEMİ HAL OLUR BABASI GİRER SPONSOR OLUR DİGER AKRABALARI OLUR İşİN OLUR AMA UGRAşMAN LAZIM.SEN İSTERSEN DÜşÜN Bİ BASDAN NE YAPMAK İSDEDİĞİNE ÜNİVERSİTEMİ OKUCAN BURDA VEYA ORDA DİREK ÜNİ OKUMADAN GİTCEKMİSİN EGER BURDA ÜNİ OKURSAN O SIRADA KIZ ARKDASIN ALMAN VATANDASLIGINA GECME HAKKI VARSA ONU DEGERLENDİRİR SEN OKULU BİTİRENE KADAR GECER DE ZATEN.ORDA OKURSANDA ZATEN KALIRSIN ORDA ORDADA EVLENEBİLİRİSN ÖNCELİKLE PLANINI SÖLE YARDIMCI OLMAYA ÇALIşALIM SANA KARDEşİM