KIBLEYI NASIL BULURUM? NAMAZ SAATLERINI NASIL OGRENICEM?

Başlatan tugce_doerjer, Haziran 11, 2011, 07:46:35 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tugce_doerjer

ARKADASLARIM YARDIMCI OLABILIRMISINIZ BANA?

BEN BURDANASIL KIBLEYI OGRENICEM? NASIL NAMAZ SAATLERINI AYARLIYCAM? BURDA 2 TANE TURK AILESI VAR ONLARDA ALMANDAN COK ALMAN OLMUSLAR. HICBIRSEYDEN HABERLERI YOK. SENELERDIR BURDA YASIYORLAR AMA NE KIBLEYI NEDE NAMAZ SAATLERINI BILIYORLAR. MARKETE GITTIM BANA IMSAKIYE BULABILCEKLERINI SOYLEDILER O KADAR. NAMAZ SAATLERINI BULAMIYCANI KENDILERININDE BILMEDIGINI SOYLEDILER. BEN NE YAPICAM BURDA ? NERDEN YARDIM ALABILIRIM? MUFTULUGE YAZDIM BELKI EVIN KOORDINATLARINI VERIRSEM BANA NAMAZ SAATLERINI VE KIBLE YONUNU SOYLERLER. BANA YARDIM EDEBILCEK BIRILRI VARMI BU KONUDA?

mehmet3348

internetten baktımda bu sitede kıbleni kırmızı çizgiyle haritadan gösteriyor... bu haritadaki kırmızı çizgi sayesinde kaldıgın yerin güneyindeki şehir isimlerine göre yönünü ayarlıyabilirsin ...
www.qiblalocator.com

mehmet3348

Bthnkdgn

Namaz saatlerini internetten kolayca bulabilirsin. Kıblede iPhone gibi gprs özelliği olan cihazlardan yardım alabilirsin. Yada

Google map ten evini ve yönünü bulup ona göre kıbleyi ayarliyabilirsin 

3,14

--> Esselamü aleyküm ve rahmetüllahi ve beraketüh kardesim,

bulundugun ülke ve sehri secerek buradan haftalik ya da yillik namaz vakitlerini indirebilirsin. Ya yazici ile yazdir, ya da kopyalayip word ya da open office kopyalayip yazdirabilirsin. https://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/Diyanet-Isleri-Baskanligi-AnaMenu-haftalik---aylik-463.aspx

Kible icin bu internet adresinde https://www.turkcebilgi.com/harita/kible/
sokagini ve kapi numarasini yaz, sonra kus bakisi olarak binanin bulundugun yerinden kibleye yönel.

Ayrica arkadaslarin da söyledigi gibi android cep telefonlari icin namaz vakitleri adi altinda diyanetin namaz vakitlerini alip vakit geldiginde hatta ezan dahi okuyan program da var. Ama en kolayi en üstte söyledigim bicimidir.

Namaz vakitlerinde cesitli mezhep ya da kollara göre degisiklikler oldugu icin, diyanete bagli kalmayi tercih ettigimi bildirmek isterim.

InsAllah hayirli bilgiler verebilmisimdir, hayirli geceler, Esselamü aleyküm ve rahmetüllahi ve beraketüh.

tugce_doerjer

Allah hepınızden razı olsun arkadaslarım. ınsAllah namazıma burdada devam edıcem ve her kıldıgım rekatta sızlere dua edıcem. her rekat sızede sevab olarak gerı doner ınsAllah.

netalmanca

s.a. Tuğçe kardeşim,

size benim de bir tavsiyem var hatta iki. 1.si mutlaka cami vardır etrafta onlara danışabilirsiniz. Ama diyelim ki bütün bu söylenen tavsiyelerle bulamadınız 2.si eskiler bilir: tesbihle kıbleyi bulma. Tesbihi daire şeklinde -yere doğru yani- çevirip daha sonra çevirmeyi bırakacaksınız o dönüp dönüp duracak ve bir yöne doğru gidip gelecektir. işte o yön kıbledir. Hatta bir üçüncü önerim  daha var. Güneşin nereden doğduğunu bulup sağ elinizi o yöne doğru çevirin böylelikle sol eliniz doğuya, yüzünüz kuzeye çevrilmiş olur tam aksi istikamette doğal olarak güneye.

tugce_doerjer

3,14

Alıntı yapılan: netalmanca - Haziran 16, 2011, 07:59:28 ÖS
s.a. Tuğçe kardeşim,

size benim de bir tavsiyem var hatta iki. 1.si mutlaka cami vardır etrafta onlara danışabilirsiniz. Ama diyelim ki bütün bu söylenen tavsiyelerle bulamadınız 2.si eskiler bilir: tesbihle kıbleyi bulma. Tesbihi daire şeklinde -yere doğru yani- çevirip daha sonra çevirmeyi bırakacaksınız o dönüp dönüp duracak ve bir yöne doğru gidip gelecektir. işte o yön kıbledir. Hatta bir üçüncü önerim  daha var. Güneşin nereden doğduğunu bulup sağ elinizi o yöne doğru çevirin böylelikle sol eliniz doğuya, yüzünüz kuzeye çevrilmiş olur tam aksi istikamette doğal olarak güneye.

--> Esselamü aleyküm kardeşim, dediğin yöntem ne kadar doğru bilemedim. Zira uyguladığımda her defasında başka bir yöne doğru gitti. Pusula, internet, güneş, yosun tutan ağaç kısımları, kuzey yıldızı, karınca yuvaları vs. kıble bulmayı kolaylaştıracaktır.

Almanya'dan Kıble açısı 125-130° dir. Türkiye'de kıble bulmak için kollarımızı açtıktan sonra yaptığımız işlem ile, Almanya'da kollarımızı açtıktan sonra yapacağımız işlem aynı olmayabilir. İnsanları istemeden çelişkiye düşürmemeye dikkat edelim.
Mesela Ankara'dan kıble açısı 155-160° dir. (Bkz: https://www.kibleyonu.com/Default.aspx?ci=1263)

Ayrıca tugce_doerjer kardeşimizin bulunduğu küçük şehirde camii olmayabileceği de büyük bir ihtimaldir. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam  Türk yoktu ya da çok azdı, müslümanların olup olmadığını da bilmediğim için, camiinin olduğu kanaatine varamam. Uzun lafın kısası, ben başkanlığın verdiği yöntem ve birkaç ekstra internet sitesi verip, Allah kolaylık versin diyorum.

...Başkanlığın yeni kıble bulma yöntemi şöyle:
"Bir dosya kağıdının ortasına, yukarıdan aşağıya doğru dik bir çizgi çiziniz. Çizginin ortasını işaretleyiniz. Bulunduğunuz yerin kıble açısını kağıdınıza çizdiğiniz dik çizgide bulunan orta noktayı esas alarak iletki ile (saat ibresi dönüş yönünde) kağıdın üzerine işaretleyiniz. İşaretlenen bu nokta ile çizginin ortasındaki noktayı birleştiriniz. Kağıdın üzerine koyduğunuz pusulanın ibresinin boyalı (K) ve boyasız (G) doğrultusu, kağıdınıza çizdiğiniz K-G doğrultusuna paralel gelinceye kadar kağıdınızı sağa sola çeviriniz. Kağıdınıza çizdiğiniz dik çizginin ortasındaki noktayı, iletki ile işaretlediğiniz noktayla birleştiren doğru, bulunduğunuz yerin kıble istikametidir. Pusulayı kullanacağınız yerde pusulayı saptırıcı yüksek gerilim, demir cinsi eşya ve elektronik aletler bulunmamalıdır."

Ve https://kiblenetaraf.com/

Ve Almanya için özel https://www.kibleyonu.com/Default.aspx?co=81

netalmanca

Ve aleykümselam,

ben de büyüklerimden duymuştum, hiçbirşeyin olmadığı bir durumda tespit etmek için tespih kullanırlarmış. Belki ben tam anlatamadım. Özür dilerim, kimseyi yanıltmak hele böyle bir konuda asla istemem, hakkınızı helal edin.

3,14

Alıntı yapılan: netalmanca - Haziran 28, 2011, 01:41:28 ÖS
Ve aleykümselam,

ben de büyüklerimden duymuştum, hiçbirşeyin olmadığı bir durumda tespit etmek için tespih kullanırlarmış. Belki ben tam anlatamadım. Özür dilerim, kimseyi yanıltmak hele böyle bir konuda asla istemem, hakkınızı helal edin.

--> Ne hakkımız var kardeşim. Yine de varsa eğer Allah daha iyi bilir, helâl olsun.