Almanca Metin ve Alıştırmalar

Başlatan strnngx156x, Haziran 13, 2011, 09:10:27 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

strnngx156x

Merhaba arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım, yardıma ihtiyaç duyduğum bu alıştırmalarda yardım ederseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

https://www.enterle.com/zoom-profil-resmi-nasil-yapilir-zooma-profil-resmi-nasil-eklenir/

gaddar21

A1 a) es, b) er, c) er, d) es, e) es, f) sie.

A2 1) f, 2) r, 3) r, 4) f, 5) r, 6) f, 7) r, 8) r, 9) f, 10) r.

B 1) um, 2) im, 3) um, 4) am - in der, 5) am, 6) im, 7) in der, 8) in der, 9) am.

F
1) Ich möchte in Ruhe lesen.
2) Möchtest du nach Istanbul fahren?
3) Maria möchte nicht zeichnen.

gaddar21

strnngx156x

Teşekkürler, yalnız birkaç sorum olcak, " Hier ist alles anders als in Hannover." derken; "Burada, Hannover'de herşey farklıdır." mı diyor yoksa, "Burada her şey Hannover'den farklıdır." mı ? A2'nin 1 ve 3 ü değişiyo buna göre, bana 1. si gibi geliyo... Bir de mitternacht "um" alıyodu sanırım.

gaddar21

Alıntı yapılan: strnngx156x - Haziran 14, 2011, 01:23:49 ÖÖ
Teşekkürler, yalnız birkaç sorum olcak, " Hier ist alles anders als in Hannover." derken; "Burada, Hannover'de herşey farklıdır." mı diyor yoksa, "Burada her şey Hannover'den farklıdır." mı ? A2'nin 1 ve 3 ü değişiyo buna göre, bana 1. si gibi geliyo... Bir de mitternacht "um" alıyodu sanırım.

burada hersey Hannover`den farklidir dio. um sadece saatlerde kullanilir. Mitternacht ve nacht ta in der kullanilir.

gaddar21

mitternacht ta um kullaniliyor olabilir. ben yanlis bilio olabilirm. ya da ikiside oluo olabilir. yarin kursta hocaya sorup dogrusunu yazarim buraya tam.

gaddar21

dogrusu um mitternacht`mis. tam 00:00 anlamina gelioyormus. o yüzden um kullaniliyormus.

alanyali

paylaşım ve kaynaklar için sağolun arkadaşlar. emeğinize sağlık  okey:)