Türkiye'de Almanca Öğretmenliği

Başlatan sametsoyer, Haziran 20, 2011, 03:02:58 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sametsoyer

Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir sorum olucak. Siteye yeni üye oldum. İnşAllah doğru yere ve doğru başlıkla konu açmışımdır. Ablam Almanya'da doğup büyüdü. Orada iç mimarlık eğitimi aldı. Fakat Türkiye'ye geri dönüş yapmak ve döndüğünde de dil ağırlıklı eğitim veren dersanelerde ya da özel eğitim kurumlarında almanca öğretmenliği yapmak istiyor. Bildiğime göre İngilizce için TESOL sınavı ile İngilizce Öğretmeni olabilme şansı var. Almanca için böyle bir sınav var mı? Böyle bir sınav yoksa ablam özel eğitim kurumlarında almanca öğretmenliği yapabilir mi? şimdiden çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar arkadaşlar...

sametsoyer

Arkadaşlar hiç mi bileniniz yok? Sizlerden yardımcı olmanızı istiyorum.

netalmanca

Merhaba,

bazı kurumlar alıyor, kuruma bağlı. Tek tek başvurup kendi denemeli. Ama firmalar para kazanmak için kuruluyor doğal olarak. Öğretmen olmayan biri çok ucuza ve köle gibi çalışmayı kabul etmeli. Maalesef   :-\

sametsoyer

Peki kurumların istediği herhangi bir belge oluyor mu? Örneğin ablam Almanya'dan geldiğini söylerse kabul edilebilir mi? (Kanımca kabul etmez; günümüzde kimse kimseye inanmamakta :D ) Bu yüzden alacağı herhangi bir yeterlilik sınavına girmesi gerekir mi? Ya da hangi sınavlara girerse sizce yeterliliğini işverene kesinlikle kanıtlamış olup işe alınma oranı artar?

netalmanca

Kuruma bağlı. Ben çalışırken çoğu öğretmen diye çalışan kişinin dil ile hiç alakası olmayan okullardan mezun ama sadece almanca konuşabildiği için çalıştığını gördüm. Üstelik dilbilgisi de bilmiyorlar sadece konuşuyorlardı. Bunun yanısıra bazı üniversitelerde hocalık yapmış insanların da kesinlikle konuşamadıklarını da gördüm. işte bu yüzden alınabilir işe belge de istemezler ama ben ilk yazarken de demek istedim ama yanlış anlaşılırım diye diyemedim. Neden kendi mesleğini yapmayı düşünmediniz? Daha sağlıklı olur. Kurumlar çok yıpratıyor ve öğrenciden 10 kazanıp öğretmene 1 veriyorlar. ve bu 1 de komik bir 1 oluyor.

sametsoyer

Samimiyetinize güveniyorum bunda yanlış anlaşılıcak bir şey yok; elbette sorabilirsiniz. Kendi mesleğini zaten yapıcak; fakat Türkiye'de yeni bir büro açması, kendi işyerini kurması ve çevre edinmesi sizin de tahmin edebileceğiniz gibi bir süreç. Bu süreç için de zamanını boş değerlendirmek istemedi. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar...