"Sollten" ile ilgili sorularim var.Lütfen bakarmisiniz

Başlatan oguzhan_21, Temmuz 18, 2011, 07:40:04 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oguzhan_21

Merhaba arkadaslar ,
Basliktada belirttigim gibi "Sollten" ile ilgili bazi cümlelerde sorun yasiyorum.
Asagidaki örnekleri tam olarak aciklarsaniz cok sevinirim. Ne denmek istedigini cok iyi anliyorum Ama Tam karsiligini merak ediyorum Cünkü cesit cesitler.
Hepsinin anlami " Pazar günleride Dükkanlar,Magazalar acik olmali mi"

1-Sollten geschäfte sonntags geöffnet haben?
2-Sollen geschäfte sonntags geöffnet haben ?
3-Sollten geschäfte sonntags offen sein ?
4-Sollen geschäfte sonntags öffnen ?

Ve son olarak

Sollten Sie zu dem geplanten Termin nicht zu Hause sein können, .........................

Burada Sollten "Wenn" anlaminda mi kullaniliyor ?
Yani su sekilde
  "Eger Planlanmis Tarihte evde olamayacaksaniz,  ..........."   

Evet arkadaslar Yardimlarinizi bekliyorum.
Söyledigim gibi ,Ne denmek istedigini biliyorum Ama Tam anlamini merak ediyorum.

Kayser

Öncelikle ilk sordugun sollen veya sollten arasinda söyle bir fark var.
Sollen: Acik olmali mi?? Ama burda mecburiyet ve ihtiyac söz konusu.  Cevap olarak "Ja, sie sollen" demek gerekir ki zorunululuk agir basar
Sollten:Burada "Acik olsa iyi olur mu?" manasi da cikarilabilir. Buraya cevap olarak "Ja , sie sollten" denir ki bu da zorunluluk daha zayif kalir.

Gelelim diger konuya:
Sollten Sie zu dem geplanten Termin nicht zu Hause sein können, .........................

Bu  evde olmamanizi gerektiren bir durum halinde manasina gelir ki wenn ile bu mana saglikli bir sekilde saglanamaz.

Selamlar

Kayser

YaPaY

Alıntı yapılan: Kayser - Ekim 31, 2011, 03:06:32 ÖS
Öncelikle ilk sordugun sollen veya sollten arasinda söyle bir fark var.
Sollen: Acik olmali mi?? Ama burda mecburiyet ve ihtiyac söz konusu.  Cevap olarak "Ja, sie sollen" demek gerekir ki zorunululuk agir basar
Sollten:Burada "Acik olsa iyi olur mu?" manasi da cikarilabilir. Buraya cevap olarak "Ja , sie sollten" denir ki bu da zorunluluk daha zayif kalir.

Gelelim diger konuya:

Bu  evde olmamanizi gerektiren bir durum halinde manasina gelir ki wenn ile bu mana saglikli bir sekilde saglanamaz.

Selamlar

Kayser

Sollten benimde anlamakta zorluk çektiğim bir kelime. umutsuzca ararken arkadaşın sorusunu gördüm. Açıklamanız için teşekkürler. Böyle net ve kısa açıklamalar çok hoşuma gidiyor şahsen.