uzun süren ehliyet sinavini kazandim :)

Başlatan Mutim, Ağustos 05, 2011, 12:21:21 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuk_18

eminmisin ondan oldugnua 2 kere girmissin kaybetmissin 3 e kazanmissin gayet dogal bisey ve neden turklerle yapma dedigini hala aciklamadi arkadasda ne zarari varmis turklerin anlamadim

Alıntı yapılan: muhammedemre - Eylül 11, 2011, 12:40:10 ÖÖ

bende arkadasa katiliyorum alman daha iyi ben iki defa yaziliyi iki defa dreksiyonu kayb ettim fahr schulem turktu ondan kayb ettim sonra almanin yanina gitim ilk sinavdan kazandim

BARTTT

Merhaba ;

Türkiyeden yeni gelen arkadaşlar.Düne kadar hepiniz Türkiye'de yaşıyordunuz.Almanya'ya qeldikten sonra neden ülkenize veya ülkenizin insanlarına bu şekilde davranıp karalıyorsunuz.
         Ufuk yerden göğe kadar hakısın.Türkçe,almanca,rusça vs. her dilde bu sınava katılmak için göçmenlere yardımcı olunmuş.Kusura bakma arkadaşım kendi beceriksizliğini Türk bir işletmecisine maaalll edemezsin.

Mutim

Alıntı yapılan: BARTTT - Ağustos 11, 2011, 11:44:33 ÖÖ

Türklerle yapmayın yazmış.Belliki oturtturmuşlar......:)  mutim'i heeee

Ne kadar terbiyesizce Bir Tabir kullanmissin. !
Bizim turklerden yana bir dert yandigimiz yok. Genel olarak dikkat edilmesi gereken durumlari belirtmeye calisiyoruz.

Ben suana kadar 100 insan tanidiysam 90 tanesi serefsiz zihniyetli. ! Insanin burada yeni olusundan faydanlanmak isteyen o kadar adi insan varki. Sanirim senin karsina cikmadi. Nasil bir sehirde yasiyorsun bilmiyorum acikcasi ama su bir gercek ki , bazi koyunlarin basina coban gerek !

BARTTT

Yirmi iki sene Nordrhein-Westfalen eyaletinde kaldım.Doğma büyüme ESSEN .On senedir  Berlin'de yaşamaktayım. Melbourne´den Berlin´e kadar; Tokyo´dan Viyana´ya kadar;  milyonlarca  her bir ferdinin yaşam tarzı, inancı, değerleri, bizimki gibi değildir.Tahminlere dayanarak ALMANCAX sitesindende haberin vardı.Bu sitede paylaşıp oturduğun şehri belirterek konu ile ilgili yardım alabilirdin.Bu siteyi senin gibi bu ülkeye geldikten sonra takip eden binlerce arkadaş var.Bulundğun şehirde mutlaka ehliyet almış biri çıkardı.Sende defalarca sınava girmek zorunda kalmazdın.
            Geçen senede bu siteden avazım çıktığı kadar seslendim.Arkadaşlara o,bu ve şu parası isterlerse inanmayın diye.Fuk arkadaşımız daha geçenlerde sordu.Tekrar tekrar yazdım.Maliyetini Fuk arkadaşımız size söylesin.       
            Ben kendimden zor olan bir yaşamı Berlin'i seçtim sevgili mutim.Zoru varken neden kolayı yapayım' dedim.Bu qün almanyanın sayılı kuruluşlarından biri olan bir şirketin 4 yıldır Türkiye dist.yapmaktayım.Hukuk danışmanlarım var.Bu sitede ilginç veya bilgim olmayan bir konu olduğu zaman avukatlarıma sorup sizlerle paylaşıyorum.
            Türkiyedeki alman kuruluşlarında ders verip sınava hazırlıyorlar.Almanyanın yapamadığını Almancax sitesi yapıyor.Yaşanmış hikayeler ve somut hikayeler ile.Bilgi alabilirdin. Almanya da şöyle bir gerçek var.Dördüncü nesilde yaşan burdaki çocukların  anneleri babalarıda burda doğdu.Çok küçük bir kesim Türkiyeden evlilik yolu ile gelenler 1. nesili sürdürüyor.
           Türk olmama rağmen Hiristiyan demokratik partiyİ destekledim.Türkiyeden gelen vatandaşlarımızın uyum kurslarını gündeme alan onlardı.Ben gerçekleri biliyorum.
           Bu ülkeye gelen arkadaşlarım.Önce ne olursa olsun.Uyum kursuna mutlaka gidin.6 aylık süre içinde dil öğrenin.Bir çoğunuz biliyorsunuz kurs altı ay sürüyor.Ehliyetiniz 6 ay geçerli.Ehliyet değişimi yapılırken ilk yardım ve göz testini yapıyorsunuz.Toplam 2 saat sürüyor.Evraklarınız geldikten sonra 30 soruluk bir sınava giriyorsunuz.Sonrasında istersenız aynı gün pratık sınavı da yapabilirsiniz.Bu sınav Türkçe isteğe bağlı yapılıyor.Zorunlu araç kullanma eğitimi yok.Var derlerse inanmayın.Siz araç kullanmayı biliyorsanız size bir saatlik sürüş eğitimi yeter.şeritleri ve bir kaç değişik levhayı öğrenmeniz için yeterli.
           Arkadaşlar dediğim hiç bir olayı yetişterimediyseniz.6 ay dolduğunda.Trafik dairesine gidin.İşlerim burda uzadı.Ehliyetimi 6 ay daha uzatmak istiyorum

Mutim

Alıntı yapılan: BARTTT - Eylül 13, 2011, 03:19:36 ÖÖ
               Yirmi iki sene Nordrhein-Westfalen eyaletinde kaldım.Doğma büyüme ESSEN .On senedir  Berlin'de yaşamaktayım. Melbourne´den Berlin´e kadar; Tokyo´dan Viyana´ya kadar;  milyonlarca  her bir ferdinin yaşam tarzı, inancı, değerleri, bizimki gibi değildir.Tahminlere dayanarak ALMANCAX sitesindende haberin vardı.Bu sitede paylaşıp oturduğun şehri belirterek konu ile ilgili yardım alabilirdin.Bu siteyi senin gibi bu ülkeye geldikten sonra takip eden binlerce arkadaş var.Bulundğun şehirde mutlaka ehliyet almış biri çıkardı.Sende defalarca sınava girmek zorunda kalmazdın.
            Geçen senede bu siteden avazım çıktığı kadar seslendim.Arkadaşlara o,bu ve şu parası isterlerse inanmayın diye.Fuk arkadaşımız daha geçenlerde sordu.Tekrar tekrar yazdım.Maliyetini Fuk arkadaşımız size söylesin.       
            Ben kendimden zor olan bir yaşamı Berlin'i seçtim sevgili mutim.Zoru varken neden kolayı yapayım' dedim.Bu qün Almanya'nın sayılı kuruluşlarından biri olan bir şirketin 4 yıldır Türkiye dist.yapmaktayım.Hukuk danışmanlarım var.Bu sitede ilginç veya bilgim olmayan bir konu olduğu zaman avukatlarıma sorup sizlerle paylaşıyorum.
            Türkiyedeki alman kuruluşlarında ders verip sınava hazırlıyorlar.Almanya'nın yapamadığını Almancax sitesi yapıyor.Yaşanmış hikayeler ve somut hikayeler ile.Bilgi alabilirdin. Almanya da şöyle bir gerçek var.Dördüncü nesilde yaşan burdaki çocukların  anneleri babalarıda burda doğdu.Çok küçük bir kesim Türkiyeden evlilik yolu ile gelenler 1. nesili sürdürüyor.
           Türk olmama rağmen Hiristiyan demokratik partiyİ destekledim.Türkiyeden gelen vatandaşlarımızın uyum kurslarını gündeme alan onlardı.Ben gerçekleri biliyorum.
           Bu ülkeye gelen arkadaşlarım.Önce ne olursa olsun.Uyum kursuna mutlaka gidin.6 aylık süre içinde dil öğrenin.Bir çoğunuz biliyorsunuz kurs altı ay sürüyor.Ehliyetiniz 6 ay geçerli.Ehliyet değişimi yapılırken ilk yardım ve göz testini yapıyorsunuz.Toplam 2 saat sürüyor.Evraklarınız geldikten sonra 30 soruluk bir sınava giriyorsunuz.Sonrasında istersenız aynı gün pratık sınavı da yapabilirsiniz.Bu sınav Türkçe isteğe bağlı yapılıyor.Zorunlu araç kullanma eğitimi yok.Var derlerse inanmayın.Siz araç kullanmayı biliyorsanız size bir saatlik sürüş eğitimi yeter.şeritleri ve bir kaç değişik levhayı öğrenmeniz için yeterli.
           Arkadaşlar dediğim hiç bir olayı yetişterimediyseniz.6 ay dolduğunda.Trafik dairesine gidin.İşlerim burda uzadı.Ehliyetimi 6 ay daha uzatmak istiyorum

Sevgili arkadasim , bize bilgisizligimizi elestirmene degil , kullanmis oldugun tabire karsiyim.. Ayrica ben defalarca sinava girmedim... Yazilara ezber cevap vermemeni rica ediyorum.. Sekteröl olarak ne yaptigini bilmiyorum.. Bende Türkiyenin önde gelen is adamlarin danismanligini yaptim ve halen yapiyorum. Beyoglu gibi bir ilcenin halkla iliskiler sorumlusu olarak görev yaptim ve 20 bin kisilik bir sistemi yönetiyordum. Simdi Kölndeyim.. Sükürler olsun kisa sürede de islerimi yoluna soktum... Uluslarasi bir firmada calisiyorum.. Ayrica ektra Türkiye ve Almanya olmak üzere bir firmanin DIst. Calismalarini yapiyorum..  Ben burada senin insanlara nasil bir niyetle yaklasiyorsan , benden sizden daha yakin yaklasdigima inaniyorum.. Cünkü ben burada izlenimlerimi paylasiyorum.. Insanlarin yanlis hatalar yapmadan , önlerini burada nasil görürler diye onlar icin arastirmalar yapipi , dogru bilgiler edinmeye calisiyorum.. Asla kimseye karsit bir düsüncem yok ve bu belirttigim tamamen bir izlenim ve yasanmislik konular.. Saygilar.yapmandan dogru isler yapmalarini saglama gayretindeyim.. Hic bir zaman negatif bir durum yansitmadim ben buradaki insanlara.. Bizleri birseylere mecbur duruma sokmak isteyen insalara karsi teslim olmamak icin , ya islerimiz uzuyor yada mecburi yapmak zorunda kaliyoruz..