09/08/2011 İstanbul Vize Randevu Görüşmem

Başlatan musti1011, Ağustos 09, 2011, 11:25:21 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

musti1011

Evet arkadaşlar eşim bugün yabancılar polisine durum hakkında bilgi almak için gitti.Yabancılar polisindeki yetkili memur Pazartesi gününden beri olmadığı önümüzdeki Çarşamba günü gelceği belirtilmiş.Yerine bakan ama vize onay yetkisi olmayan memur mailin dün geldiğini muhtemelen Çarşamba günü mektubu yollanması gerektiğini belirttikden sonra,zaman kazanmak için gerekli evrakları eşime teslim edip Çarşamba günü evraklarla beraber gelmesini belirtmiş.

Haydi hayırlısı :)

Gel Çarşamba gel :)

musti1011

Gerkli olan belegeleri zaten daha önce yetkili memur belirtmişti.Onlar hazır şimdide mektupla gelen forumlarıda bu memur verdi.Çarşamba günü hem gerekli belgeler hemde forumlar doldurulmuş şekilde Allah'ın izni le teslim edilmiş olucak.

Haydi hayırlısı :)

fuk_18

musti birde esinden istenilen  gerekli olan belgeleri yazarsan cok iyi olur ve almanyada senin soy adina gore memur veriyorlar senin soy adinin bas harfi neyse ona bakan memurdan ´baska memur bakamiyor dosyana beklemekden baska caren yok

musti1011

Eşimden istenilen forumlar ;

1.İş yerindeki patronun dolduracağı forum.(Normal çalışma saati dışındaki artı 4 saatlik kesimle alakalı onay formu gibi.)
2.Kiraladığımız evle alakalı ev sahibinin dolduracağı forum.

Belge olarak son 3 aya ait maaş belgesi,
Son aya ait Banka hareketi,burda maaş içerisinden ödenen taksitleri görmek amacı ile istenilen belge,
Sigorta Kartı,

fuk_18

musti1011

fuk_18

himm anladim turk vatandaslarini zaten boyle abuk subuk formalite kagitlarla oyaliyorlar neyse hayirlisiyla ciksinda vizen gerisi onemli degil

musti1011

Yok zaten kafaya takmıyoruz.Bizden ne isteniyorsa elimizden gelen en hızlı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz.Hatta biraz biz ittirmek zorunda da kalıyoruz işlemlerin hızlanması için ama ne yapalım mecbur ,bu konuyu sadece onların insiyatifine bırakmamalıyız.Bizde elimizden geldiğince süreci canlı tutup hızlandırmaya çalışıyoruz.

musti1011

Bu bekleme sürecinde haftasonundan nefret etmeye başladım :) Hemen hafta içi gelsin süreç işlesin diye bekliyor insan. :)

Neyse Çarşambaya az kaldı SABIR.

fotoadem52

musti her şeyin hayırlısı kardeşim ALLAH yardımcınız olsun zor valla benim daha önümde uzun bi süre var ama zor sıkma canını bol bol uyu:)

musti1011

Alıntı yapılan: fotoadem52 - Ağustos 21, 2011, 12:33:48 ÖÖ
musti her şeyin hayırlısı kardeşim Allah yardımcınız olsun zor valla benim daha önümde uzun bi süre var ama zor sıkma canını bol bol uyu:)

Amin.
Evet gerçekten zor ama bazen düşünüyorum bu bile güzel.:) Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

musti1011

Çarşamba gününe son 2 gün geç artık günler geç.

musti1011

17.08.2011 tarihinde mail yabancılar polisine gönderilmiş.Evraklarıda aynı gün Almanya'ya göndermişler ama evraklar hala Almanya'ya ulaşmamış.Yarın eşim kendisinden istenilen evrakları götürcek.

Benim kafama takılan sadece mail şuan yabancılar polisine ulaşmış durumda evraklar henüz ulaşmamışken yarın ne gibi bir durum bizi bekliyor olucak.Evraklar ulaşmış olsaydı vize çıkma ihtimali çok yüksekti ama evraklar daha ulaşmamış durumdayken sadece maille vize için bir gelişme olur mu?Birde bu mail içeriğinde ne var ?Evraklar bu mail üzerinden gönderilir mi?

roye

ben vizem nezaman gelir diye sorduğumda görevli bayana;ben bugün göndereceğim mail yoluyla evraklarınızı eşiniz yarından itibaren gidip baskı yapabilir yabancılar polisine demişti...yani evraklarınızı bilgisayardanda incelebiliyorlarmış isterlerse...zaten evrakların ulaşmasıda 1 hafta sürüyormuş...ama sıkıntı şu evraklar ulaşır ulaşmaz sizi görüşmeye çağırmıyorlarki...sizden önce başvurmuş olanların bitip sıranın size gelmesi gerekiyor...yani sıraya alıyorlar evraklarınızı...20 haziranda başvurdum eşimden evrakları 11 temmuzda getirmesini istediler....

musti1011

Eşimin olduğu yer küçük bir yer ve yabancılar polisindeki memur mail geldiği gün eşime istenilen form ve evrak listesini elden verdi.Hatta bugün tel arayıp evraklar dün için gelmediğini haber verdi.Burdaki yabancılar polisi çok iyi niyetli ve zaman açısından vakit kaybetmemek adına evraklar gelene kadar siz bu evrakları hazırlayın diye eşime yardımcı oldular.
şimdi memurun eşime verdiği gün yarın ve evraklar ulaşmamış durumda ama konsoloslukdan 17.08.2011 tarihinde evrakları yolladık diye mail attılar bana.İnşAllah bu mail üzerinden hareket ederlerde evrakları beklemezler belkide bugün gitmiştir evraklar ama işde yarın olmadan bu sıkıntı bitmeyecek görünüyor :(

roye

benim eşim evrak eksik olduğu için 11 temmuzda istenen belgeleri 10 ağustosta götürdü ve 17 ağustosta pasaport elime ulaştı...hakkınızda hayırlısını isteyin ve çok fazla kafanıza takmayın...ben evleneli 2 yıl oldu ve eşimin işten ayrılması yüzünden vizemi ancak alabildim...Dediğim gibi hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun...İnşAllah istediğiniz dilediğiniz hakkınızda hayırlı olandır ve güzel haberlerinizi alırız sizinde.. :))

musti1011

Gerçekten zor bir durummuş geçmiş olsun sabrın sonu selamet olmuş nihayetinde.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.