09/08/2011 İstanbul Vize Randevu Görüşmem

Başlatan musti1011, Ağustos 09, 2011, 11:25:21 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

musti1011

Yapılması gereken herşey yapıldı.Eşim evraklarını bugün teslim etti.şuan sadece beklediğimiz evraklarımın ulaşması.Yabancılar Polisi evraklar ulaşır ulaşmaz vizenin çıkacağı konusunda bilgiyi verdi.Bu evraklar 17.08.2011 de gönderilmiş.İlk olarak Köln'e gidecekmiş,ordan burdaki yabancılar polisine gelecekmiş.Beklemedeyiz.

musti1011

Bu evraklar ortalama 10 gün içinde Köln''e geldiği belirtildi.2 gün içerisinde Wangen İm Allagau geldiği belirtildi.Bu durumda 17.08 İstanbul'dan evraklar gönderildi.27.08'De Köln'e gelicek 29 veya 3.08'de yabancılar polisine ulaşıcak demek oluyor teori ve söylenenlere göre.Ama o tarihler aralığında Türkiye'deki Konsolosluk çalışıyor mu muhtemelen Bayramdan sonraya kalıcak bu gidişle neyse herşeyin hayırlısı.

roye

musti merak etme konsolosluk çalışıyor onların bizim bayramımızla alakası yok çünkü...kendi dini bayramlarında tatil oluyor onlar...bir arkadaşa 19 mayısa randevu vermişlerdi...

musti1011

Alıntı yapılan: roye - Ağustos 28, 2011, 12:11:00 ÖÖ
musti merak etme konsolosluk çalışıyor onların bizim bayramımızla alakası yok çünkü...kendi dini bayramlarında tatil oluyor onlar...bir arkadaşa 19 mayısa randevu vermişlerdi...

Hayırlısı artık Roye ama benim bayramdan önce gitmem açısından artık bayramdan sonraya kaldığım kesin ;) :)

musti1011

Evraklar bugünde ulaşmamış Yabancılar polisine.Bu Köln dağıtım şirketine ulaşıcak bir iletişim yokmudur  acaba.17.08.2011 tarihinde İstanbul'dan gönderildi.Hala yabancılar polisine ulaşılmaması canımı sıkıyor.

fuk_18

sanmiyorum abi ya ama 10 gün sürer tahminim vizenin gelmesi eline veya en fazla 15 gun bu kadar bekledin bukadarda beklersin artik yapcak bisey yok cunku evraklarin geldigi zaman direk onay gonderilecek

Alıntı yapılan: musti1011 - Ağustos 29, 2011, 03:57:01 ÖS
Evraklar bugünde ulaşmamış Yabancılar polisine.Bu Köln dağıtım şirketine ulaşıcak bir iletişim yokmudur  acaba.17.08.2011 tarihinde İstanbul'dan gönderildi.Hala yabancılar polisine ulaşılmaması canımı sıkıyor.

musti1011

Alıntı yapılan: fuk_18 - Ağustos 29, 2011, 05:07:21 ÖS
sanmiyorum abi ya ama 10 gün sürer tahminim vizenin gelmesi eline veya en fazla 15 gun bu kadar bekledin bukadarda beklersin artik yapcak bisey yok cunku evraklarin geldigi zaman direk onay gonderilecek

Öyle ama işde insan bu dönemde ne olursa olsun canını sıkacak sebep buluyor kendine.
Sabır Sabır Sabır.

musti1011

Yarın evrakların İstanbul'dan gönderilmesinin 20.günü ve hala Köln'den Yabancılar polisine ulaşan b,ir evrak söz konusu değil.Bu Köln'deki Federal Yönetim Ofisi ne ulaşıcak bir tel numarası veya iletişim kurak bir bilgide söz konusu değil.Tek akla gelen Köln'deki görevlilerin senelik izinde olmasından kaynaklı problem olduğunu düşünmekteyiz.

Bakalım son hafta beklemedeyiz.Bu haftada bir durum gelişmezse o zaman bir şekilde Köln'e ulaşılacak bütün koşulları seferber edicez.Bu haftadan sonra eğer bir cevap çıkmazsa.

roye

konsolosluktaki görevli evrakları aynı gün gönderdiklerini en geç 10 gün içinde yabancılar polisinde olacağını söylemişti banada...beninde eşim kölnde ayrıca...20 haziran başvuru yaptım 11 temmuzda eşime kağıt gitti...yani tam 3 hafta...bugün yarın gider herhalde seninkide  bukadar sıkma canını....

musti1011

Biliyorum Roye biliyorumda işde insan burda kendini başı kesik tavuk gibi görüyor.şu stres bitmesi en büyük dileğim.Ayrıca Eşim Wangen'de yani Stuttgart'da ama evraklar ilk olarak Köln'e geliyor.Köln'den Wangen Yabancılar Polisine gelicek.Yabancılar Polisinin dediği büyük ihtimal izinde olduklarını belirtti.Yoksa gelmesi gerektiğini belirtti.Ayrıca İstanbuldan çıkış tarihi 17.08.2011 Konsolosluğa attığım mesajda verilen cevap bu yöndeydi.Ve mailde aynı gün gönderildi.Yabancılar polisinden bunun teyidini aldık maili eşime gösterdi.Eğer mailde başvuru formu scan edilip yollansaydı vizeyi onaylıyacakdı ama sadece bilgi maili geldiğinden evrakların ulaşılmasını bekliyoruz işde durum bu.

roye

ya bana ups den mesaj gelince şok oldum heralde red gönderiyolar dedim...2,3 aya ancak cevap gelir diye beklediğimden bende hiç bu duygular olmadı :) herzaman dediğim gibi hayırlısı olsun hakkında takma bukadar 3 gün geç oluversin ne olacak...bukadar beklemişiz az daha bekleriz...ben 17 ağustosta vizemi aldım hala burdayım bak :))

musti1011

Alıntı yapılan: roye - Eylül 04, 2011, 02:22:59 ÖS
ya bana ups den mesaj gelince şok oldum heralde red gönderiyolar dedim...2,3 aya ancak cevap gelir diye beklediğimden bende hiç bu duygular olmadı :) herzaman dediğim gibi hayırlısı olsun hakkında takma bukadar 3 gün geç oluversin ne olacak...bukadar beklemişiz az daha bekleriz...ben 17 ağustosta vizemi aldım hala burdayım bak :))

:) MaşAllah.

Yok Roye ben o kadar bekleyemezdim herelde kafaytı yerdim :)Hayırlısı olsun diyelim bu durumda :)

Birde zaten şu var vize çıkmış olsaydıda 16 Eylül den sonrayı planlıyordum aslında Bayramdan önce çıksaydı giderdim ama bayramdan sonraya kalınca 16 eylülden sonra en mantıklı tarih olarak geliyordu bana.Yine bi şansım var kafamda verdiğim tarihde gitmeye haırlısı Allah'dan. :)

fuk_18

abi ne digcemi bilmyiorum artik bu adamlarin fevri davranislari biktiriyor insani artik ..esin ilgilensin sen buran bisey yapamazsin abi devamli arayip sorsun kölndeki yerin adresi emaili nette vardir.ordan bulup email atabilir arayabilir esin Allah sabir versin abi

musti1011

Amin Ufuk .

Önümüzdeki haftada bi sabır bekliycez.Eğer ses çıkmazsa işde o zaman kıyamet kopacak Köln'deki yer ile.Eşim Her gün soruyor soruşturuyor.Bakalım haftaya son sonuç çıkmazmazsa olan olucak artık :)

musti1011

Evet son durumu özetliyelim.

17.08.2011 Tarihinde İstanbul'dan gönderilen evraklar,30.08.2011 tarihinde Köln Nüfus müdürlüğü diyebileceğim yerden yabancılar polisine gönderildi.Yabancılar polisine ulaşılması beklenen evraklar henüz gelmediği ama bugün veya bir kaç gün içerisinde geleceği yönünde bilgi alındı.

Zaten önceden eşimin yabancılar polisine teslim ettiği evrakların yanında benim evraklarımda ulaştığında vize onaylanacak diye yabancılar polisinin sözlü teyidi bulunmakda.

Sabrede sabrede artık son noktaya geldik sanırım.Hayırlısı bir kaç gün daha sabır.

mmmeeesssuuuttt

mustı ne yaptın senın evraklar daha gıtmedımı su polıse ya merak ettım son durum ne cofe:)

musti1011

Sorma Mesut kafayı atıcam oraya gittiğimde bu yabancılar polisine :D

30 Agustos'da evraklar Köln'den gönderilmiş hala yabancılar polisine ulaşmamamış analamak mümkün değil.Hanfendi gidip posta kutusuna bakamıyor önüme öyle bir evrak henüz gelmedi ama 1-2 gün içinde bana ulaşır diyor.Töbe töbe :D