06 Eylül Ankara Aile Birleşimi Sınavı

Başlatan netalmanca, Eylül 05, 2011, 07:34:19 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

netalmanca

Arkadaşlar,

yarın sınava girecek olan arkadaşlar var mı?

netalmanca

von: glemr
slm arkadaşım sınava girince çıkan soruları yazarmısın demişsin tabıkı yazarım....... bana mektupta    hamburg mektubu çıktı otelın ismini nezaman gıdecegımızı kışısayısı falan yazıyodu.  bensana cevebını yazım yanlışımvarsa düzeltırmisin.   

ich will mit meiner familia enie reise nach hamburg machen   und bleiben im hotel das hotel heiBt hilton..wir sind 3 personen zwai erwochsene und ein kind....ich komme am 20 juni um 18 uhr an
wenn du willst können wir uns im hotel treffen.

yanlışım varsa söylersen sevınırım bana bu meil çıktı ama zannedersen mailin kutucuklarında 2 yanlışım var mektuptan kaç gelir  sence söyliye bilirmisin

Merhaba glemr,

öncelikle cevap ve bilgi verdiğiniz için teşekkürler.

not:Aşağıda yazdığım Sizin anlattıklarınıza göre yazılabilecek olanlardır!

Mektup otele yazıldıysa (ki ben öyle anladım ve bugüne kadar hep böyle çıkmıştı) şöyle olmalıydı:

Sehr geehrte Damen und Herren,

ich will(möchte) mit meiner Familie nach Hamburg kommen und im Hotel "Hilton" bleiben.
*Wir sind 3 Personen.
**Wir kommen am 20.Juni, um 20 Uhr in Hamburg an.

Mit freundlichen Grüssen
Ad-Soyad

*(eğer kişiler belirtilmediyse ve aile deniliyorsa Alman kanunlarına göre bir çift nikahlı olarak yani evlide olsa aile sayılmaz isterse 20 sene evli olsunlar. Ne zaman ki çocuk katılır bu çifte  işte o zaman -aile- denilir. Bu yüzden kişi sorulduğunda eğer kişiler belirtilmediyse ve aile varsa en az 3 kişidirler.

**Ankuft yada Anreise verildiyse bu yazılır.

Eğer mektup tanıdık bir şahsa yazıldıysa ki Sizin yazdığınız en son cümleden o anlaşılıyor o zaman da şöyle yazacaktınız:

(bayansa)Liebe Heidi,
(baysa)Lieber Peter,

ich will mit meiner Familie in Hamburg eine Reise machen und bleibe im Hotel "Hilton".
*Wir sind 3 Personen, zwei Erwachsene und ein Kind.
**Wir kommen am 20.Juni, um 20 Uhr in Hamburg an.
***Wenn du willst, dann können wir uns im Hotel treffen.

Liebe Grüsse
Ad- Soyad

Söylemeden geçemeyeceğim -wenn- A2 konusudur. Onun yerine şöyle de yazılabilrdi: Können wir uns im Hotel treffen?

netalmanca

von: glemr
hayırlı akşamlar arkadaşım senın benım yazdıgım mektupta bazı bırşeyler söylemıştın olmsuz...      ama benım yazdıgım mektup 20 puanalmışım eger kutucuklar dan 2tanesini yanlışyapmasaydım 25 alırdım sanırım neyse söylemek istedım hayırlı akşamlar,buarada geçen bana yardımcı oldugun içinde teşekkur ederim

merhaba glemr,

sevgili arkadaşım, öncelikle şunu belirteyim ki mektup sadece 17 puandır yani mektuptan tam puan alsanızda en fazla 17 puan alabilirsiniz. Ve ikinci olarak şunu belirtmek istiyorum ki ben sizin istemenize rağmen asla yazdıklarınızı puanlamadım ve olumsuz hiçbirşey yazmadım. Ben sadece verilen konuya göre ne yazılması gerekiyor onu yazdım ki siz kendi hatalarınızı kendiniz görmüşsünüz ki kendi kendinize yorum yapmışsınız zaten.

glemr

slm arkadaşım hayırlı gecelerdılıyorum anca fırsat bulabıldım yazabıldım.ben size olumsuz bırşey söylemedım zaten sadece bana söyledınız yorum  halinde cevep yazdım evet ben hatalarımı gördüm ve anladım söylememe ragmen evet yorum yapmadınız ve benım de bırşey dedıgım yok. sadece ben siz bana öyle degilde şöyle olur demiştiniz bende onun üzerine yorum yazdım zaten.size hayırlı geceler tekrardan :)