Almanya'da üniversite okuyan/devam eden var mı?

Başlatan yesilyesilyesil, Ekim 06, 2011, 09:49:06 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yesilyesilyesil

Almanya'da üniversite okuyan, okumakta olan gurbetçi öğrencilerimiz, abilerimiz-ablalarımız var mı aramızda acaba?

fuk_18

yesilyesilyesil

Alıntı yapılan: fuk_18 - Ekim 06, 2011, 11:16:21 ÖS
neden sordun ?

Kalacak yer, okul harcı, beslenme ne kadara mal oluyor, okul dışında part-time iş imkanı vs. bunlar hakkında bilgi almak istiyordum... Nette bir sürü yazan var ancak her biri ayrı telden çalıyor...

fuk_18

anladim arkdasim oncelikle buraya gelmek ayri bir sorun geldikden sonra gerisi zaten onemli degil bulup hallediyorsun her okulun harc tutari degisiyor.kalmak sorun degil ogrenci evleri var kalabilirsin veya yurtlar.ve part time is imknin tabiki oluyor bos zamanlarinda sen ogrenci olarak gelmenin prosedürlerini biliyorsan gerisi kolay..

yesilyesilyesil

Nette yurtdışı danışmanlığı yapan şirketlerin web sitelerini inceledim. Bu danışmanlık işini ücretsiz yapıyorlarmış. Bu kadar uğraşacaklar öğrenciyle ve ücretsiz... İnsan ister istemez şüpheye düşmüyor değil... Malum, dünya menfaat dünyası. O kadar işçi o kadar masraf yapılıyor kolay mı şirket kurmak. Nerden para kazanacak bu adam?

Neyse, üniversite için tek koşul türkiye'de devlet ya da vakıf fark etmez istediğin bölümü kazanman yeterli imiş...

Baybars

Alıntı yapılan: yesilyesilyesil - Ekim 07, 2011, 10:11:01 ÖÖ
Kalacak yer, okul harcı, beslenme ne kadara mal oluyor, okul dışında part-time iş imkanı vs. bunlar hakkında bilgi almak istiyordum... Nette bir sürü yazan var ancak her biri ayrı telden çalıyor...

hala konuyu takip ediyormusn bilmem ama, eger universitenin wohnheim lari ynai yurtlarinda yer bulursan.. 150 Euro dan 350 Euroya belkide daha fazlasina kadar yer bulabilirsin, bunlarin icinde genelde isitma ve su icinde oluyor.. bunun yaninda özel bir ev tutarsan ynai kiralik, her sehre göre degismesine karsin.. en az 200 eurodan baslayarak evler bulabilirsin buna WG yani wohngemeinschaft denilen birkac ögrencinin beraber kaldigi evle dahil..

okul harclari, her eyalet ve unide degisiyor, bir ara 500 euro harcin üzerine ek ücret cikarmislardi, bazi unilerde bunu kaldirmislardi ama hala olanlarda varmis buna görede universite harclari 250 eurodan 1500 euroya kadar degisebilir.. 6 ayda bir yani her semester basi ödenir..

.. okul disinda part time is bulma imkanin ögrenci olarak tabi var.. standart mc donalds larda rahatlikla is bulabiliyorsun ha saat ücreti mc donalds larda düsük oluyor ama issiz olmaktan iyidir uni zamani.

yesilyesilyesil

Yanıtın için teşekkürler Baybars!
Lisedeyim şuan ve üniversite için Almanyayı düşünüyorum akrabalar da var orada yardımcı olurlar falan en azından diye...