Evde kendi kendine Almanca çalışanlar hk.

Başlatan şinasi, Ekim 15, 2011, 12:39:33 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

şinasi

Arkadaşlar ben evde kendi imkanlarımla (almancax ve kitaplardan) almanca öğreniyorum.Sınava girmek istersem nerede girebilirim.Sınavlara girmek için illede bir kursamı gitmek gerekiyor.Bu arada ben bursada ikamet ediyorum.Sınav ücreti ne kadardır.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

netalmanca

merhaba

Sınava istediğiniz gibi hazırlanmakta özgürsünüz, bir kursa gitmeniz şart değil ve sınav yapılan şehirlerin hangisinde diliyorsanız girebilirsiniz. Sınav ücreti alacağınız Pin Koduyla beraber, eğer Kredikartınız yoksa, 186,50 TL dir.

A1 sınavı için profesyonel bir yardım almanızı tavsiye ederim. Kendi kendinize Almanca öğrenebilirsiniz tabiiki ama sınav da sizden ne bekleniyor, neler çıkacak diye bilip hazır olmanız gerekiyor. Mesela kuruma hoca alınırken hocalar önce derse girip ne öğretmeleri gerekiyor, sınav formatı nasıl diye öğrenip öyle ders verirler. Ayrıca sınav yerinde 2.,3.,4. hatta 5. defa sınava giren onlarca kişiye rastlarsınız. şunu da belirteyim ki sınava giripte başarılı olamayan bir daha sınava girebilmek için 4 hafta beklemek zorunda. Çünkü kalan kişinin 4 hafta içinde sınava girmesi yasaktır. Bunları düşünerek adım atsanız üzülmezseniz inşaAllah. Sevgiler...

şinasi

Netalmanca...kardeşim verdiğin cevap için çok teşekkür ederim.her şey gönlünce olsun inşAllah.

netalmanca

Allah razı olsun, sizin de herşey gönlünüzce olsun, işiniz rast gitsin inşaAllah.

Bthnkdgn

istanbulda sinava girebilirsin. just english var kadiköyde oraya basvurursun  60 euro sinav ücretiydi. heray en az 1 kere sinav yapilirdi.  kendi kendine calisarak gecebilirsin sinavi fakat internetten sinav formatini iyi takip etmen gerekiyor.  türkiyedeki egitim bana göre cok kolaydi ilk sinavimda zorlanmadan gectim.  kitaplardan ve egitim setlerinden yararlan ayrica bol bol radio dinle.