Almanya Aile Birlesimi Vizesi icin istenilen Belgeler.

Başlatan fuk_18, Kasım 08, 2011, 03:14:35 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuk_18

sonradan alman vatandasligina gecildiginde bile nufus mudurlugunde kaydi duruyor sadece kapali kayit olarak gorunuyor mavi karti vardir muhtamelen esinin o kart ile esin alabilir yada tc nosunu alarak sen gidip sorabilirsin cunku bazen es olmayinca vermiyorlar ornekleri sansini bir den cok nufus mudurluklerinde dene yani A sehrindeki nufus vermezse sana B sehrindeki nufus müdürlügü verebiliyor bu yuzden yakinlarda kac tane varsa dene sansini esinin ve ailesinin nufusu ornekleirni alacaksin dusunceler bölümü dolu olmasi gerekli,esinin kagdini alirsan en son isminin karsinda kapali kayit yazacaktir en alta dusunceler bölümünde vatandaslikdan cikis tarihleri falan yer alir ailesininkinde evlenmeler varsa bosanmalar yer alir

Alıntı yapılan: horoz759 - Temmuz 04, 2013, 01:18:48 ÖÖ
selam arkadaşlar ben  7 ayın 15 inde izmir konsoloslughunda renduvum var aklımı bir şey karıştırıyor eşim alman vatandaşı orda dogma fakat sonradan alman vatandaşlıgına geçme onunn nüfus kayıt örnegini nasıl alcaz  yardımcı olursanız sevinirim

enrinel

Alıntı yapılan: rukiş - Temmuz 03, 2013, 10:10:20 ÖS
Enrinel maalesef kı cok uzun bır zaman dilimi çaresiz bekleyeceğiz. ben efsunrk sıfremı unutunce yenı nıck farklı oldu adaletsızlık ama ellerıne düştük bir kere hakkımızda hayırlısı

Evet çaresiz insan bekliyor.Bu kadar beklemenin sonucu hepimiz için inşaAllah güzel olur.Çünkü Haziran'da işimi de bırakmak zorunda kaldım vizenin gelme durumundan dolayı.Kişi başına metrekareyle ilgili kesin bir bilgisi olan varsa da cevaplarını bekliyorum.Ufuk Bey'e de sitedeki yardımseverliğinden dolayı teşekkürler.

xxşenolxx

ilk basta konsoluos luk nufus kayit ornegini vatandaslik icin istiyor 2000 den sonra turk vatandasligina gestiyse alman kimligini aliyor lar muracat edecek arkadaslarin dikatine

enrinel

Arkadaşlar istenen belgeyle ilgili bir sorum olacak.Türkiye'ye giriş çıkışları gösteren belge istenen belgeler arasında yok ama nedense pek çok kişiden sonrasında eksik belge diye istenebilmekte gibi gözüküyor.Bunu eşim Almanya'dan kendisi de alabiliyor mu ve nereden alabiliyor?

fuk_18

türkiyeden eger alman vatandasi ise yabancilar polisinden alman esinde olmasi gerekli.türk vatandasi ise es herhangi bir pasaport veren subeden alinabiliyor

enrinel

Alıntı yapılan: fuk_18 - Temmuz 06, 2013, 01:38:04 ÖÖ
Türkiyeden eger alman vatandasi ise yabancilar polisinden alman esinde olmasi gerekli.türk vatandasi ise es herhangi bir pasaport veren subeden alinabiliyor

Sağolun Ufuk Bey.Peki başvurudan önce onlar istemeden bu belgeyi götürmem ters bir etkiye mi sebep olur yoksa daha mı iyi olur?

fuk_18

yaninda bulundurursun isterseler verirsin istemez iseler vermezsin

enrinel

Ufuk Bey size bir şey danışacaktım.Maaşımız yeterli bulunmadığı takdirde eşimin babasını yada kardeşini kefil göstermeyi planlıyoruz.Bir çok yeri okumaya çalışıyorum bilgi toplayabilmek ve görüşme öncesi tedbir alabilmek için.Birisi kefil göstermiş ancak çok yakınınız diye kabul etmemişler.Böyle bir yasa var mıydı en yakınlardan kefil belgesi alınamaz diye yoksa bu arkadaşımızın bir şanssızlığı olmuş olabilir mi?şimdiden teşekkür ederim.Birde üniversite diploma mı götürsem bir faydası olur mu?4 yıldır aktif çalışıyordum öğretmen olarak ama işimi Haziran'da bırakmak zorunda kaldım.Götürenler olmuş sanırım.

fuk_18

kefil konusunda kim olursa olsun fark etmez babasi annesi yada baska biri kefil sorunu cozecektir

Alıntı yapılan: enrinel - Temmuz 18, 2013, 07:59:44 ÖS
Ufuk Bey size bir şey danışacaktım.Maaşımız yeterli bulunmadığı takdirde eşimin babasını yada kardeşini kefil göstermeyi planlıyoruz.Bir çok yeri okumaya çalışıyorum bilgi toplayabilmek ve görüşme öncesi tedbir alabilmek için.Birisi kefil göstermiş ancak çok yakınınız diye kabul etmemişler.Böyle bir yasa var mıydı en yakınlardan kefil belgesi alınamaz diye yoksa bu arkadaşımızın bir şanssızlığı olmuş olabilir mi?şimdiden teşekkür ederim.Birde üniversite diploma mı götürsem bir faydası olur mu?4 yıldır aktif çalışıyordum öğretmen olarak ama işimi Haziran'da bırakmak zorunda kaldım.Götürenler olmuş sanırım.

enrinel

Ufuk Bey eğer maaş yetersiz bulunursa kefil durumunda kefilin maaşından yapılan düşmeler sanki eşimin maaşı hiç yokmuş gibi sayılarak mı yapılıyor yoksa eşimin maaşıda kefilin maaşına eklenerekmi yapılıyor?

fuk_18

esinin ne kadar eksik ise maasinin utune eklenerek yapiliyor

enrinel

Alıntı yapılan: fuk_18 - Ağustos 03, 2013, 04:34:52 ÖS
esinin ne kadar eksik ise maasinin utune eklenerek yapiliyor

Çok teşekkür ederim cevabınız için.Birde tam tekmil vukuatlı nüfus kağıt örneğini eşim Almanya'dan alabiliyor mu?Alabiliyorsa nereye gitmeli?Eşimin annesi ve babası gelecekte onlar olmazsa getiriverir diye düşünmüştüm bana burada sıkıntı çıkartmasınlar diye.

fuk_18

bagli oldugu türk konsoloslugundan alabilir tum gerekli belgelerini

enrinel

Ufuk Bey kusura bakmayın belki çok soru soruyorum ama 9 günüm kaldı o yüzden herşey inşaAllah güzel olsun istiyorum.Eşim geçen Salı konsolosluktan 2000 yılından itibaren Türkiye'ye bütün giriş çıkışlarını çıkartabilmiş.Bne hep emniyetten sanıyordum.Konsolosluktaki de geçerli değil mi?

drbeen

benimde bir sorum olacaktı..bende eşimle türkiyede 2010 daevlendık..2011 bir oğlumuz oldu ..vede turkiyede yaşıyorum..ama almanyadan süresiz oturumiznim var..ordada ikametim var ailemin  binasında dairem var...abimin  iş yeri sahibi beni çalışıyor gösterecek.sorum almanyaya tekrar dönüp ailemi  yani eşimi ve oğlumuda almanyaya almak istiyorum...pasoportta kızlık soyadım var evlendiğimi işlemedim...nasıl bir yol izlemeliyim türkiyede mi pasoportu değiştirip soyadımı değiştirsem....cocuğumu alabilrmiyim yurt dışına giderken... o daha 2 yaşında....cünki  orda çalışmaya başlayıp eşime istek yapacağım ..nasıl olacak  nasıl yapmalıyım...yardımcı olabilirmisiniz

fuk_18

alman vatandasi iseniz sorun yokda turk vatandasi iseniz 6 ay kalabilirsiniz turkiyede eger 6 aydan fazla kaldiginizda zaten o olan oturumunuz ölmüstür once bunu halletmeniz lazim yeni oturum alabilirseniz zor biraz gerisi kolay zaten

Alıntı yapılan: drbeen - Eylül 06, 2013, 07:41:22 ÖS
benimde bir sorum olacaktı..bende eşimle Türkiyede 2010 daevlendık..2011 bir oğlumuz oldu ..vede turkiyede yaşıyorum..ama Almanya'dan süresiz oturumiznim var..ordada ikametim var ailemin  binasında dairem var...abimin  iş yeri sahibi beni çalışıyor gösterecek.sorum almanyaya tekrar dönüp ailemi  yani eşimi ve oğlumuda almanyaya almak istiyorum...pasoportta kızlık soyadım var evlendiğimi işlemedim...nasıl bir yol izlemeliyim Türkiyede mi pasoportu değiştirip soyadımı değiştirsem....cocuğumu alabilrmiyim yurt dışına giderken... o daha 2 yaşında....cünki  orda çalışmaya başlayıp eşime istek yapacağım ..nasıl olacak  nasıl yapmalıyım...yardımcı olabilirmisiniz

drbeen

bide size şöyle sorayım...ben zaten yıllardır  eğitimim dahil herşeyimi türkiyeyde yaptım sadece yılda bir almanyaya  ailemin yanına gidiyordum yanı altı ay  orda altı ay  türkiyede hiç kalmadım bazen 2 sene almanyay giriş yapmadığım oluyordu ..gitiğimde hiç bir sıkıntı yaşamadım ....ailem sozial hilfe den yararlanmadı beni türkiyede okuttu....haklarımı öldürmedi  unbefristetim var  pasoportumda  2014  de süesi bitiyor  eski olanlardan...şimdi eşimle cocuk olayını karıştırmadan tekrardan kızlık soyadımla giriş yapsam...orda frankfurt konsolosluğunda   evlendiğim i  zaten nüfüsta işli değiştirsem olmaz  mı....cocuğumda cok küçük onuda giderken almak istiyorum  1 senelik vize alıp izmirden eşim muvafakkatname verse almanyaya  götüremezmiyim....şimdikten ilginiz ve cevaplarınız için teşekürler