Ders 13: Artikel Kullanım Alanları

Başlatan Lara, Ocak 09, 2006, 02:27:34 ÖÖ

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emine17

hayati

almanca da ich bin müde uykum var demek.müde nin sözlük anlami yorgunluk.biz türkce de bu iki sözcügü farkli kulaniriz.almanca da bu iki kelimeyi ayristiran sözcük var mi

ixabbu

off yha kafam karıştı ama kuzenlerimle anlaşmak için almancayı öğrenmek zorundayım güzel dil ama pes etmicem :)

denizcan

sevgili hayati cümlende yanlislik yapmissin düzelteyim
Alıntı yapılan: hayati - Mayıs 24, 2007, 12:18:41 ÖÖ
almanca da ich bin müde uykum var demek.müde nin sözlük anlami yorgunluk.biz türkce de bu iki sözcügü farkli kulaniriz.almanca da bu iki kelimeyi ayristiran sözcük var mi
sevgili hayati cümlende yanlislik yapmissin düzelteyim.ich bin müde(yorgunum demek)

senira79

ich komme aus der turkei derken ordaki der ne işe yarıyor acaba artikel degil galiba

jentzsch

ülkeler de normalde artikel kullanilmaz.ama istisnai durumlar var yani bazi ulkelerde bizim ulkede buna dahil ;D

"die türkei"   ich komme aus der türkei  cumlesi "DATIV" oldugu icinde die  "der" oluyor...

mesela cogu ulkeye giderkende ich fahre nach deutschland derken, türkiye icin ich fahre in die türkei diyoruz. artikel bizim ülkeye de bulasmis anliyacagin ;D ;D

senira79

hııııııııııııııııııııııııııı tşk

erenrecep

mel_-_ay

almanca ögrenmek icin veye cümle kurarken türkce düşünmeyin hata yaprsınız mantık kuamazsınız oyuzden türkce olarak düşünmeyin

suat006

selam... bak dostum almanca ögrendigin kelimeleri tam türkceye ceviremezsin bu her dilde böyledir.  sen bi dil ögrenirken baska bir dile cevirmeye calisma yani almanca ögrenirken türkceyi karistirma yeni bebek nasil konusmayi ögreniyosa sen de yeni bir dili öyle ögrenmelisin...

*allein*

türkçede nası i hali
Alıntı yapılan: senira79 - Ekim 04, 2007, 10:42:12 ÖS
ich komme aus der turkei derken ordaki der ne işe yarıyor acaba artikel degil galiba
  türkçede dilbilgisinde bildiğimiz gibi -e hali yönelme -i hali belirtme ekiydi..almancada bu eklere yakın anlamlı kurallar var .almancada dativ akkusativ ve genitiv die 3 e ayrılıyo.akkusativ alan fiillerin anlamı genelde belirtme durum halini annatır dativde ise yönelme ((hareketlilik annatır)) bunlar gerçekleşirkende cümlede olan isimlerin artikellerinde değişmeler olur.bu değişmeler öncelik olarak fiile sonrada prapositiona bağlıdır.artikel tablosunu ezberlemek gerek . ben sana hemen yaziyim

yücel

Alıntı yapılan: *allein* - Kasım 03, 2007, 07:49:14 ÖS
türkçede nası i hali
Alıntı yapılan: senira79 - Ekim 04, 2007, 10:42:12 ÖS
  türkçede dilbilgisinde bildiğimiz gibi -e hali yönelme -i hali belirtme ekiydi..almancada bu eklere yakın anlamlı kurallar var .almancada dativ akkusativ ve genitiv die 3 e ayrılıyo.akkusativ alan fiillerin anlamı genelde belirtme durum halini annatır dativde ise yönelme ((hareketlilik annatır)) bunlar gerçekleşirkende cümlede olan isimlerin artikellerinde değişmeler olur.bu değişmeler öncelik olarak fiile sonrada prapositiona bağlıdır.artikel tablosunu ezberlemek gerek . ben sana hemen yaziyim

selam allein, sorunu biraz daha  acarmsin...

zeytin

begummarmar benden sana tavsıye bı kavonozun ıcıne ogrendıgın kelemelerı yaz artıkellerle bırlıkte sonra canın sıkıldıkca ıcınden cek bıtane oku ama kagıdın on yuzune almanca kelımeyı artıkelle bırlıkte arka yuzeyınede turkcesını yaz ban cok yararı oldu 100 yakın kelıme ogrendım

classboy

arkadaşlar aranizda almanca bilmiyen varmii ben yen başladim kursaaa hiç birşey bilmiyorum nasil yapaçam onunda bilmiyorummm?????

smc-403

merhaba arkadaşlar sınava giren veya sınav hakkında bilgisi olan arkadaşlar bu artikeller sınavda hangi bölümde karşımıza çıkacak nerelerde ihtiyaç duyacağız şimdiden teşşekürler

smc-403

Alıntı yapılan: classboy - Nisan 14, 2008, 04:30:34 ÖS
arkadaşlar aranizda almanca bilmiyen varmii ben yen başladim kursaaa hiç birşey bilmiyorum nasil yapaçam onunda bilmiyorummm?????

goethenin kursunamı gidiyorsun ?

speyscem

birşey sorabilir miyim?

yarın sınavım varda almanca'dan , bu sefer bu nominativ , akkusativden de sorumlu olacağız.fakat ben hangi fiilin tam olarak akkusativ , dativ aldığını bilmiyorum.yardım edebilecek olan kimse var mı ? veya zamanımın kısıtlı olması diye siteyi tam tarayamadım , site içerisinde varsa link verebilecek olan var mı ?

şimdiden teşekkürler