B1 SINAVINDA ÇIKMIş 18 MEKTUP ÖRNEĞİ VE SPRECHEN İLE PAYLAşIMLARIM......

Başlatan Reyya, Kasım 15, 2011, 06:28:59 ÖS

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Reyya

Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Aralık 13, 2011, 11:16:34 ÖS
cogu mektup örnegi kursta yaptigim. cuma günü b1 sinavim var. gecmem zor gözüküyor.  hangi notlari aldiniz sinavdan.  ben gec katildim kursa gitmedigim günleride sayarsak 3 ay kurs aldim. umarim gecerim b2 ye devam edicem hemen

zaten çıkan mektuplarda kursta yaptığımız mektuplarla aşağı yukarı benziyor arkadaşım. bende kursta gördüğüm örnekleri ve sınavda bana çıkmış mektup örneğini paylaştım zaten.

gamze_ahmet

merhaba reyya cok tskkürler bilgi paylasimin icin bnmde 2 hfta sonra b1 sinavim var cok korkuyorum cok heycanliyim sanirim mektup örnekleri genelde ayni oluyor. Birde senden birsey rica edicem aklina gelebilecek cümleleri bir kalip halinde yazabilirmsn konusma bölümü icin lütfen acil yardimina ihtiyacim var :(

Reyya

Alıntı yapılan: gamze_ahmet - Ocak 15, 2012, 04:00:33 ÖS
merhaba yasmin cok tskkürler bilgi paylasimin icin bnmde 2 hfta sonra b1 sinavim var cok korkuyorum cok heycanliyim sanirim mektup örnekleri genelde ayni oluyor. Birde senden birsey rica edicem aklina gelebilecek cümleleri bir kalip halinde yazabilirmsn konusma bölümü icin lütfen acil yardimina ihtiyacim var :(

heyecan yapma.bildiğini unutursun. veremezsen üç ay daha kursta sana eğitim gösteriyorlar ondan sonra zaten kesin kazanırsın. üçay boyunca sınav için testler yaptırıyorlar çünki.
ama yinede umarım ilk girmende B1 i kazanırsın.  sana başarılar dilerim.

Bthnkdgn

bu sinavlarda korkuyu bir türlü anlamiyorum. korkarsaniz daha kötü sonuc alma ihtimaliniz oldugunu bile bile sinav korkusu.  almanca zor bir dil ama ögrenilmeyecek bir dilde degil.  b1 600 saat gecemezseniz 300 saat daha sansiniz var. rahat olmaniz cok önemli. benimde b1 sinavinda pek umidim yoktu cünkü  3 ay kursa gitmistim ama iyi bir puanla hepsinden b1 aldim. yakinda b2 ye basliyorum. asil zorluk b1 den sonra basliyor.

Bthnkdgn

Genel olarak almanyada yabancilarin en azindan kendilerini anlatmalarini istenir bu nedenle b1 seviyesine kadar  dil egitimi desteklenir.  B2 ise Meslek icin  C1 üniversite icin gerekli sertifikalar.  cogu B2 kursu meslek kursu ile beraber verilir. benim yarin görüsmesine gidecegim güvenlik egitimi kursu  öncesinde 320 saat b2 kursu verilir sonrasinda 320 saat meslek kursu. genel olarak cok pahalidirlar o yüzden arbeitzamt  bildungsgutschein verir yani egitim giderini karsilar bunun icin meslek vericek egitim kurumunu ve arbeitzamt i ikna etmek gerekiyor. vsvs dedigin gibi benim gittigim kurstaki kadinda 6 aydir almanyada oldugumu 3 ay kurs aldigimi söyleyince pek iyimser konusmadi ama tabi kostenfrei kurs olunca kacirmak istemiyorum

kaan34

selam arkadaslar yazilnlari mektuplari falan gördüm ben a1 seviyesinde 82 aldim gercekten  hiç bilmedigim veya okulda almanca almadigim için zor gelmisti ama sunu anladimki alninn teri akmadigi ve içinden gelmedigi sürece hersey çok zormus gibi görünüyor ama digil hergün ögrendiklerinizi tekrar edip yazdikça hersey çok kolylasiyor  örnekler verilmis mektuplar üzerine gerçekten çok iyi ve güzel  hepinizden ALLAH razi olsun .

elif tunc

Bisey sormak istiyorum.mektup 80 veya 100 kelime yazicakmisiz.bu ornek mektuplar neden kisa.
r

cennetim

merhabalar benim esim b1 kursuna gidiyor bize b1 sinaviyla ilgili bilgileri verebilirmisiniz sinav formati nasil a1 e benziyormu duydugumuza göre sprechen den gecmesi sartmis ve sprechenin yanina herhabgi birinden gecse oluyormusndogrumu acaba yardimci olursaniz seviniriz mektup örnekleri burdakilermi ve kac mektup yazilcak
simdiden tesekkürler iyi günler

elif tunc

Bende b1 devam ediyorum.mektup iki adet veriyorlar siz hangisini istersen onu yaziyorsun.horen lesen a1 deki gibi.sprechen normal kendini tanitma var,resim veriyorlar o resimi anlatiyorsun ve bir kagitta plan yaziyor o planla ilgili partnerinle konusmak zorundasin.ama kolaya benzemiyor valla.

eduega

merhaba bende HANNOVERDE 2 eylulde kursa baslicam umarim bizede almak nasip olur b1

gökhan s

asyacex

merhaba arkadaslar bı sıkayet mektubu yazabılcek arkadas varmı mektubda verılen hızmetten memnun kalmadıgım ve vaad edılenlerın yapıladıgı beklentıyı karsılamadıgı yazacak lütfen yardım

elif tunc

Reyya

nasıl bir tiyo mesela :)!!!!   birde ben mektupları kısa olarak yazdım. siz ilave ederek büyütebilirsiniz.

elif tunc

Sinavda sprechen bolumunde partnerimiz bizim siniftaki arkaaslarimizmi oluyor.yoksa hic tanimadigimiz biride olabiliyormu.karsimizdaki sori sormuyorsa ve ya yanlis soruyorsa ne yapmaliyiz.veya ben yanlis sorsam bir dk deyip duzeltmelimiyim yoksa.

Reyya

Alıntı yapılan: elif tunc - Eylül 17, 2013, 08:15:48 ÖS
Sinavda sprechen bolumunde partnerimiz bizim siniftaki arkaaslarimizmi oluyor.yoksa hic tanimadigimiz biride olabiliyormu.karsimizdaki sori sormuyorsa ve ya yanlis soruyorsa ne yapmaliyiz.veya ben yanlis sorsam bir dk deyip duzeltmelimiyim yoksa.

sprechen bölümündeki partneri senin sınıfındaki ve senin tercih ettiğin biri ile yapabiliyorsun. bunu öğretmene söylüyorsun ve öğretmende sınavdan önce gerçekten tercih ettiğin partnerle iyi bir ikili oluşturup oluşturamadığınıza dair sprechenda deneme sınavı yaptırıyor. yani sınıfında kimin ile iyi almanca konuşuyorsan onu tercih et ama ben  almancasını anlayamadığım arkadaşları tercih etmedim. birde benim almancamdan biraz daha iyi olan bir partner tercih ettimki beni idare edebilsin diye... :) ayrıca şayet sınav sırasında karşındaki partnerin hata yaparsa bu seni bağlamıyor. yanlış soru sorduysa ben anlayamadım diyebilirsin. şayet karşıdaki konuşmuyorsa sen mümkün olduğunca sorular sor. hala konuşmuyorsa, devreye öğretmenler giriyor zaten. merak etme. şayet konuşurken hata yaparsan elbetteki düzeltebilirsin. hatta karşındakini veya öğretmeni anlayamadığında KÖNNEN SİE BİTTE LANGSAMER SPRECHEN. sie sprechen schnell deswegen verstehe ich Sie nicht. deme hakkın bile var.