Wir können etwas aus Deutsch hier scprechen..

Başlatan Ashtoret, Mart 01, 2006, 11:12:41 ÖÖ

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

seca

aber sechsundzwanzig ist sehr gute note für deutsche Prüfung. nicht wahr?.es gibt doch nicht finden...
mach dir keine sorge!!. ok

mein grammatik ist etwas schlecht.manchmal ist nicht leserlich:.)

memoli63

wiel,ich lebe in deutschland.deshalp wir müssen immer deutsch reden

viyanali

Hallo Leute,
Ich war 7 Jahre in Wien.Jetz bin ich wieder in der Türkei.Ich möchte mein Deutsch nicht vergessen.Weil ich Beamter bin,bereite ich mich auf KPDS Prüfung vor.
Viel Erfolg wünsche ich euch beim Deutsch lernen.

hakanhamdi

HALLO LIEBE FREUNDE!
ICH MÖCHTE AUCH  AUF DEUTSCH LERNEN DENN BEARBEİTEN ALS STANDİG ETWA SEİT ACHT MONAT BİN..DASS WİR BRAUCHEN UNSEREM ANGABEN UND DİALOGİSCHEN.ABER VOR DEM ALLES SOLLEN WİR VİEL VİEL ÜBEN UND HOLEN.
Ja so das.Und bin Ihr schon ohne sehen auf wörterbuch geschreiben.ıch hoffe Sie sind so gut verstehen mich.Mal sehen.arkadaşlar hatalarımı düzeltmeye yardım edermisiniz lütfen.vielen dank.

Romeoseyes

Täglich,mündlich und schriftlich arbeiten... (;

memoli63

mesa arkadasim senin yazdigin sayinin almancasi nazire arkadasimdan anladigim kadariyla galiba böyle;  zweihundert sechs und achtzig tausend,drei hundert neun und siebzig.  dogrumu nazire arkadasim.emegine cok tesekkür.birde bu sayi dogrumu?1971 yani neunsen tausend ein und siebzig.

seca

memoli63 arkadaşım 1971 sayısı almancada böyle sayılar farklı okunuyor

1971= neunzehn-hundert-einundsiebzig....

yani bin yerine 19 yüz diyosunn.... galiba oldu...

GermanistiN

ıch studiere Germanistik.Das bedeutet deutsche Sprache und Literature.Es ist meine erstes Jahr.Ich lerne deutsch in Uni.Ich besuche Ege Universitat.Ich kann die Menschen,die deutsch sprechen sehr gut verstehen,aber ıch auch kann nicht die Satze melden.ıch muss Pratik machen.Meine Scuhlfachern sind alle auf deutsch.Im kommenden Herbstsemester werde ıch mich Studium im Bern aufnehmen.ıch glaube,dass das Lesen nütig für deutsch zu lernen ist.

Bahsettiğim gibi elimden geldiğince sizlere yadımcı olmaya çalışacağım,Bern 'de olduğum süre içinde grammatik derslerim de olacak ve elimden geldiğince siteyi takip etmeye çalılşacağım.Ben de iki yıldır almanca görüyorum,ancak bukadar şimdilik.Geliştirmeye çalışıyorum,pratik konusunda birbirimize mutlaka yardımcı olmalıyız....

hee buarada başlık auf deutsch olması lazım sanırım.:Wir können hier auf deutsch sprechen

gulden.gunes

merhaba ben konjuktivı anlamıyorum ve benım o konuyu ıkı hafta içinde halletmem gerek bana kolay bı yolu varsa yardım edın lütfen cok önemlı sınavım varda...

leylabeytu

bağ kelimeleri hiç bir zaman değişmez.
mana bakımından 4 gruba ayrılır.
1:birbiri ile ilgili olan cümle anlamlarını veya
iki esas cümleyi bağlayan bağlar.
und,oder,auch,wie,dann,ferner,ja,zuletzt,erstens,weder...noch,

wir müssen arbeitet oder werden verhungern.(çalışmalıyız yoksa açlıktan öleceğiz.)

2:birbirine zıt cümle elemanlarını veya iki cümleyi bağlayan bağlar

aber,allein,doch,dagegen,hingegen,indes,sonst,sondern,nur,entweder...oder.

Entweder wirst du meinen Vorschlag annehmen,oder unsere Freund schaft ist beendet.(ya teklifimi kabul edersin yada dostlugumuz biter.)

3:sebep ve delil gösteren iki esas cümleyi birbirine baglayan baglar.:

denn(çünkü),namlich,und zwar(yani,şöyle ki)

4:birbirini tamamlayan iki esas cümleyi bağlayan baglar

also,forglich,mithin,somit,demnach,daher,darum,

NOT: birbiri ile ilgisi olan iki esas cümleyi baglayan baglarda ,iki esas cümle arasında bir virgül konur,diğer cümle bağlarında ise iki esas cümleyi birbirinden bir noktalı virgülde ayırabilir.

NOT:(und,oder,aber,allein,sondern,denn,entweder...oder,) baglarından sonra mutlaka özneyi fiilden önce getirmek lazımdır.diğer bütün baglardan sonra fiil özneden önce(evvel) gelir.

leylabeytu

yücel

Alıntı yapılan: gulden.gunes - Ağustos 25, 2007, 07:21:33 ÖS
merhaba ben konjuktivı anlamıyorum ve benım o konuyu ıkı hafta içinde halletmem gerek bana kolay bı yolu varsa yardım edın lütfen cok önemlı sınavım varda...

leylabeytu arkadasimiza ek olarak burdaki bilgilerde faydali olacaktir...

https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=1840.msg9405#msg9405

memoli63

evet seca arkadasim,

1971 derken 19tane yüz 1900 oluyor ve ardindan da 71 i ekliyorsun yani,

neunzehnhundert einundsiebzig.

cünkü Almanya da yasadigim icin bazen böyle söyledikleri de oluyor yani azcok duyuyorum.

ögrenmeye calisiyorum.tesekkürler emegi gecen herkeze :)

nachtigall

ja
Ashtorte du hast Recht.
Ich denke wie du, dass wir nicht immer richtig schreiben  müssen aber verscuhen.

Ashtoret

Natürlich.. Außerdem müssen wir brav sein, wenn we versuchen, schwere Satze zu schreiben. Und falls wir einige Fehler haben, müssen wir nicht uns schlecht fühlen, weil es sehr normal ist.

nachtigall