Almanca veya İngilizce Yabancı dil Ögrenme Yöntemleri

Başlatan DiaLogMaN, Mart 01, 2006, 02:31:46 ÖS

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nazire

Ashtoret

DiaLogMaN

Dostum günde 50 kelime bence fazla. Cünkü sade ögrenmek yemez sürekli tekrar lazim. Günlük 50 kelime ögreneyim tekrara gerek yok dersen; buda hata bir müddet sonra unutucak ve tekrarr ezberlemkek zorunda kalacaksin. Bence yavas ve saglam adimlar at. Az kelime ezbele ama süekli tekrar et ezberlediyini unutma. Zaman icinde görüceksin cok kelimen olucak.

Calismalarinda BASARILAR ...

beratdemirci

verdiğin bilgiler için tşk ederim. ama benim ezberleme yöntemim farklı. günde 100 kelime de ezberlesem, unutmaycak şekilde ezberliyorum. hafıza teknikleri ni kullanıyorum. bu sayede günde ne kadar kelime ezberlerseniz ezberleyin birdaha tekrar etmeye gerek kalmadan kalıcı şekilde ezberliyorsunuz. günde 50-55 yapmamın sebebi, tembelliğimden. başka hiç bişi deil :P herkese kolay gelsin arkadaşlar.

NalanW

Kelime ezberlemenin en güzel yöntemi o kelime üzerine beyinde resimli bir hikaye kurmak veya o kelime ile ilgili birsey yasamak o zaman unutmuyor insan...ama sadece kelimeyi 30 defa yazip veya tekrarlayip ezberlemek pek kalici olmuyor....

Gerci her halukarda eger almanca konusma ortami yoksa o ezberlediginiz kelimeleri devamli tekrarlamak zorudnasiniz yoksa unutulur...

Gecenlerde tranwayin adini unuttum,ne zamandir binmedigim icin 40 saat düsündüm neydi ismi diye ....Veya tarcin mutfagimda hep almanca yazisiyla gördügüm icin kendi ana dilimi unuttum..ve sözlükten baktim neydi diye...

beratdemirci

oda güzel abi. ne mutlu sana :)

seckinn

almanyaya geleli yaklasik 3 ay oldu.kendi capimda biseyler yapiyorum günde yaklasik 10 kelime ezberliyorum almanca dergi ve kitaplardan yararlaniyorum. tv seyrediyorum.ve en kisa zamandada kursa baslamak istiyorum.biran önce bu dili konusmak icin sabirsizlaniyorum.<bir dil bir insandir...herkese basarilar

sanem

sanirim ogrenmek istemek demek fakat bende istiyorum ama yapamiyorum duyduklarimi az cok anliyorum ama konusamiyorum:(

ozan

bence almancayi türkce gibi düsünüyoruz ondan cümle kuramiyoruz.almanca cümleleri türkceye cevirdigimiz zaman cok sacma oluyor..mesela; wie gehts dir, türkcesi:sana nasil gidiyor...cok sacma degil mi..? yani kelime kelime tam türkce anlami olmuyor.o yüzden cümlenin genel anlamina bakmak gerek bence..wie gehts dir.= nasilsin,,,,,    gibi. ama almanca konusma yapilmazsa cabuk unutulan bir dil..o yüzden ögrendimiz her kelimeyi biriyle konusarak pratik yapmak gerek..yani bir kelimeyi bilmek yetmiyo bence cümle kurmak önemli yoksa bildigimiz bir kelimenin tek basina hic bir faydasi yok..bence..bilmiyorum yanlis mi düsünüyorum...

Nazire

Pratikler yazarakda yapilabilinir ne kadar yazilirsa okadar cok ögrenilir, burada bayag pratik yapilcak konular acildi aslinda fakat dikkat ettim pek kimse katilmiyor. Schade

Liebe Grüße

ozan

aslinda kimseye kabalik etmek istemem ama bu sitede sanki biraz karisiklik var..konular  cok daginik..hepimiz  biryere yazi yaziyoruz..ardigimiz veya bulmak istedigimiz bi konuyu cok ariyoruz,bana öyle geldi  genede burayi yapanlara ve yönetenlere cok tsekkür ederim..

Ashtoret

KARISIKLIK ile tam olarak ne kastettigini daha detayli olarak açıklayabilir misin?..

ozan

yani, almancayla ilgili herseyin,ögrenmek acisindan faydanilabilecegimiz her türlü konular yazismalar,örnrk cümleler.,bir yerde olsun..bir isim altinda toplansin..biz bu ismi tikladigimiz zaman burda almancayla ilgili seyler olsun..mesala bizimde mesajlasabilecegimiz ayri bir yer olsun ,buraya sadece mesaj yazilsin..yada buraya yardim amacli arkadaslarimizin göndermis olduklari almanca konulari siz ilk inceleyip sonra konusuna göre uygun yere koyabilirmisiniz..herkes istedigi yaziyi istedigi yere mesaj cekmesin,bilgi adina mesjlar sizin kontrolünüzde yerlestirilsin demek istedim..bizim mesajlasip,tartisabildigimiz,yorum bölümleri farkli olsun...yoksa sadece benim kafam mi karisiyo burda almanca konu ararken ,,ben kendi fikrimi söyledim,ayrica bu site oldugu icinde cok mutluyum,,insan kendini yalniz  hissetmiyo burda, ayni sorunlari olan arkadaslarla beraberiz birbirimizden destek aliyoruz...tesekkürler...

NalanW

Merhaba Ozan....
Burda aslinda hersey düzenli olarak yerlestirildi....Aktiviteler yazisip hem alanca ögrenmek hem eglenmek amacli...Soru ve cevap bölümü almanca bilmediginiz seyleri sorup tartisabileceginiz bir bölüm.Almanya hakkinda hersey alamnya ile ilgili bilmek istedikleriniz icin...Yani normal olarak hepsi sirali fakat buraya üye olan arkadaslarimiz malesef bunlara pek dikkat etmeyip her yerde ayri konu acmalari,her bölümde ayri soru sorup cevap istemeleri durumu biraz karisik kiliyor....Bu konuda sizler bize yardimci olmalisiniz....Yeni konu acmadan önce veya bir soru sormadan önce bakmalisiniz bu konu varmi buráda diye....sevgiler

Ashtoret

Ozan,

Demek istediğin netlikle anlaşılıyor, isteğin bu site bünyesinde  bir çeşit kütüphane gibi bilgileri bir sistematik içinde düzenlenmesi ve bir çeşit kitap gibi rahatlıkla her birginin birbirini izlemesi vs.. Ve bu durum zaten Eğitmen arkadaşarımızın mesaj yolladığı topiclerde mevcut . Aktiviteleriniz, Gündem, Sorularınız vs.. başlıkları altında açılmış olan bölümler ise forumum " forum " olma amacına hizmet ediyor, ve bu amaca hizmet etme adına herkes özgürce yazabiliyor.. Ayrıca eğitmenlerin açmış olduğu ve ders verdiği bölümlere yazılan mesajlarda gerekli temizlemeler yapılıyor. Uyelerimizin mesaj yolladığı gölümlerde ise bir sistematiğin dışına çıkmamak ve karışıklığa yol açmamak adına yine mesajlarda temizlemeler ve yer değiştirmeler yapılıyor. Ancak üyelerin yolladığı bilgiler sitemize olan gönüllü katkılarıdır ve bunlarda çok fazla oynama ve taşıma işlemine gidilmiyor. Uyeler mesaj yazdıkları bölümlerde duygularını ,düşüncelerini anlatabilecekleri gibi almanca eğitimi destekleyecek bilgi ve dokumanlarda ekleyebilirler ve bizler bunlar üzerinde çokta köklü bir oynamaya gidemeyiz ve bu zaten çokta doğru ve yerinde  olmaz.

ozan

okey,arkadasim ben sadece fikirlerimi söyledim,yanlis veya dogru,bu site oldugu icinde ayrica mutluyum..belkide bilmiyorum almanca ögrenememenin vermis oldugu bir stres de olabilir benim ki..herseyi hazir istiyoruz..ben en iyisi almanca calismaya devam edeyim...sizlere katkilarinizdan dolayi tesekkür ederim..almancayi kolaylastirmaya calistiginiz icinde ayrica mütesekkirim..saygilarimla.....

MuhaяяeM

Merhaba.
Forumdaki karışıklık olayı ile ilgili ne demek istediğinizi anladım.
Açıkçası birkaç gündür tekrar yapılandırmayla ilgili projeler düşünüyoruz.
Bu, yeni kategorilerin açılması yada değiştirilmesi şeklinde olabilir.
Ayrıca birçok kullanıcı alakasız yerlere yazı yazıyor.Örneğin forum ile ilgili sorunların yazıldığı yere Almanca ile ilgili soru soruyor vs.
Ayrıca herşeyi hazır isteme fikrinize de katılıyoruz.
Biz balık tutmayı öğretiyoruz.Fakat bazıları oltayı, balığı hazır istiyor, hatta bununla da yetinmiyor
balığı bizim kızartıp servis yapmamızı istiyor.
Yine de bizler elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz.
Fakat emek olmadan yemek olmuyor.
Mutlaka sizlerin de ek bir çalışma yapmanız gerekiyor.
Yabancı dil öğrenmek, hele hele Almanca öğrenmek kolay değil ve mutlaka emek gerektiriyor.
Başarılar diler, saygılarımızı sunarız..