bilen birisi lütfen doğrusunu söylesin

Başlatan barmen83, Ocak 18, 2012, 01:38:31 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

barmen83

arkadaşlar benim kız arkadaşım türk almanyada. Bir cafeler zincirinde şef maaşı yine iyi 2500 euro.ama daha önceleri hep part time çalıştığı için 6 yıldır orada oturmasına rağmen sigorta süreniz ancak 3 yılı bulur süresiz oturum alabilmen için 5 yıl sigortalı olman lazım demişler ve süresiz oturum başvurusunu kabul etmemişler.ama bi hukuk sitesinde okudugumdada 60 ay 8 saatlik işte sigortalı olman yeterli diye yazıyordu yani 3 yıl. Yabancılar şubesi zorluk çıkartmak için demiş olabilirmi avukatamı gitsin sizce?
Asıl sorum eşimle bu yaz evlenecektik ve almanyaya bende gidecektim.ama bazı sitelerde diyorki almanyadaki türk vatandaşın süresiz oturuma sahip olması lazım. Bi sitede diyorki evlenebilir süresiz oturuma gerek yok ama almanyadaki eşin aldıgı geçici oturum süresi kadar izin verirler ve almanyadaki eşin maddi durumunun iyi ve işinin aürekliliği olması lazım demişler 2005 te çıkan göç yasası kuralına göre diye.neye inanacağıma şaşırdım arkadaşlar eşi türk olupta süresiz oturumu olmadan eşini türkiyeden getirebilen arkadaşlar varsa özellikle yol göstermesini rica ediyorum ediyorum :(