İkameti Almanyaya aldırmak nasıl olur

Başlatan cennetim, Ocak 27, 2012, 09:20:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cennetim

merhabalar esim almanyaya geleli iki ay oldu devlet isleriyle ugrasiyoruz geldiginde ilk oturum almaya gittik ve ikametini buraya aldirdik oturum elimize gecdi ve devlete (jobcenter) yazdirdim simdi bir hafta icinde termin vercekler benim merak ettigim esim ikameti aldiginda itibarenmi alacak ayligi devlettekilerin bi dedigi bi dedigini tutmuyo ama enisdelerimde trden geldi ve parayi öyle topdan almislar acaba yeni kanunmu cikdi nolur yardimci olun kafamiz karisdi.
ikinci merak ettigim seyde esim pzt (30-01-2012) kursa basliycak ve devlet yol parasi vermiyomus 2009un yeni kanununa göre ama BAMPF mi ne varmis bu nerde olabilir nasil basvurabiliriz.
bi diger sorumsa esim trdeki diplamsini burda anerkennen yapdirabiliomus bunun icin belirli bi süre beklememizmi lazim yoksa heran gidebilirmiyiz gitmek istesek terminmi almaliyiz yoksa terminsiz gidiliomu cünkü bu yer düsseldorfda ve biz essende kaliyoruz
yardimci olursaniz sevinirim
simdiden tesekküler

tugce_doerjer

arkadasım devlet yol parasını ve okul ucretının yarısını verıyor. duruma gore hepsınıde oduyor. eger gıttıgı yol 3 kmden az ıse yol parası odemıyorlar. 3 km uzerı yol gıtmesı lazım. yol parası ıcın kursa gıttıgınde yardımcı olurlar. kurs ıslemını yapıyor zaten yol parası ıcın. ben hıcbıryere basvurmadım kursdakı kadın yaptı ıslemımı. kursa gıttıgnde anlatırsa durumu evrakları kurs gonderır. odeme alıp almayacagıda eve mektupla bıldırılıyor zaten.

tugce_doerjer

cennetim