ALMANCA GRAMATİK BİLGİLERİ...(Kursta öğrendiğim tüm almanca gramatik bilgilerim)

Başlatan Reyya, Şubat 11, 2012, 02:34:28 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

IGDIR76

Alıntı yapılan: elif tunc - Nisan 14, 2013, 03:33:50 ÖS

Eline saglik sagol.konjuktiv2 bana karisik geldi.sizce nasil anlayabilirim daha iyi

Konjunktiv II günlük hayata kullanilir.  Konjunktiv I i simdilik bos birakabilirsin fazla kullanilmaz,

Konjunktiv II  de 10 tane fiil bul sonra anlamlarina bak.

haben  ===> hätte
sein ==> wäre

elif tunc

Bir sy sormek istiyorum.ben cumled bazen viel bazen sehr kullaniyorum.ama  bazi zamanlarda sehr yerine viel kullanmam gerekliymis.cunku konusurken duzeltiyor hocalar. Nered hangisini kulanicam o zaman.

guru

şimdi SEHR ve VİEL birbirinden ayrılıyor. tıp kı ingilizcede ki A LOT ve VERY gibi....

viel çokluk için kullanılır genelde. yani bişey Çok ağır, çok fazla, çok hafif gibi seylerde....
sehr ise bir sıfatın önüne koyulur ve duyguları da anlatır sehr lieb, çok sevimli, çok güzel gibisinden :))

Aybala.r

Erasmusla almanyaya gitmişsiniz sanırım. Ben de bu dönem gidicem. B1 seviyesi istiyor. İstediği sertifika herhangi bir kurs sertifikası mı, yoksa göthe ye ait mi Olmalı biliyor musun

Reyya

Alıntı yapılan: Aybala.r - Ağustos 15, 2015, 02:16:57 ÖÖ
Erasmusla almanyaya gitmişsiniz sanırım. Ben de bu dönem gidicem. B1 seviyesi istiyor. İstediği sertifika herhangi bir kurs sertifikası mı, yoksa göthe ye ait mi Olmalı biliyor musun

Almanya için  herhangi bir kursun sertifası geçersizdir .  Sadece goethe institut e ait  B1 olur