B1 benımmmmmmmm

Başlatan tugce_doerjer, Mayıs 19, 2012, 09:54:23 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tugce_doerjer

bugun sınav sonucum geldı. orıentıerungs testten 25 uzerınden 23 almısım. almanca sınavından da b1 almısım. ama bana gelen kagıtta sadece ıntegratıon kurs sertıfıkası var. onun harıcınde 2 kagıt daha var. bırı orıentıerungs sonucunu yazıyor. dıgerıde b1 aldıgımı. ama kac puan almısım b1 den yazmıyor. sızdede boylemı oldu? dıger arkadaslarımada sordum onlarda benım gıbı sadece b1 yazan kagıt ve sertıfıka almıslar. neyse sozun ozu B1 BENIMMMMMMMMMMMMMM   yuppi:) yuppi:) yuppi:)

Rodolfo

Tebrik ederim. ilk girisindemi ikinci girisindemi kazandin? bi ara sanki kötü gecmisti diye yazmistin hatirliyorum :)

tugce_doerjer

tesekkurederım. yok bu benım ılk gırısımdı sınava. kotu olan hocamızdı. b1 ogrenmeden sınava gırdık gıbı bısey oldu. hıcde umudum yoktu kazanacagımdan. cunku b1 kıtabından sadece 4 konu ısledık bız zamanımız kalmamıstı. neyse sonunda bıttı cok sukur. kısın b2 ve c1 c2 yapıcam bakalım. sadece b1 ogrenmekle hıcbır ıste calısamam burda. cok yetersız b1. ınsAllah sınava hazırlanan her arkadasım basarılı olur.  okey:)

Rodolfo

Aynen öyle. Bana göre verdikleri b1 egitimi zorlastiriliyor. Daha aciklayici ve basit ögretebilirler.  Yakinda benim sinav bakalim sonucunu yazarim :) Hayatinda basarilar dilerim.

tugce_doerjer

basarılar arkadasım sınavda. ınsAllah kazanırsın

Rodolfo

Saolasin.  Ayin1.de sinava girdim. Sprechen son tema harici hersey güzeldi. Son hafta kursa gidemedigim icin o temayi anlayamadim. Sprechen puan sistemini simdiden merak etmeye basladim :

Reyya

B1 den sonraki sınavlar çokk zorr. ben B1+ berufsvorbereitet deuschkursu yaptım nisanda sınavına girdim. lesen,hören,schreiben bölümlerinden geçtim ama malesefki  sprechen bölümünü az bir puan farkıyla  kaybetmişim. şimdi önümüzdeki yıl başında sadece sprechen bölümünden girmem gerekiyor. diğer bölümlerden geçtiğim için tekrarlamayacakmışım. . karşımdaki tunuslu arkadaşın almancası çok şiveli idi. fransızca ile almanca karışımı gibi  :-\. diyalog bölümünde beni çok şaşırttı. ama diğer bölüm konuşmalarımda çok iyi olduğumu düşünüyordum. B1 den sonraki sınavlarda artikellere ve tam gramatikli konuşmaya çok önem veriyorlar. herhalde orada hatalar yaptım. :(  . B1+ ile B2 aynı seviye gibi birşey. hatta B2 de iki mektup seçimi var, B1+ da sadece bir mektup var.  B1+ da daha çok iş alanları terimleri var. yani meslek açısından benim için daha iyi olur diye düşünmüştüm. ama kaybettiğime çok üzüldüm  :embarassed: