Acil yardım!!! lütfen almanyaya işci alımı

Başlatan yeniceri57, Haziran 05, 2012, 11:59:21 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yeniceri57

Merhaba arkadaşlar;

nereden baslasam ne yapsam bilemedigim icin yazmak geregi duydum. bana yardım edebilirseniz cok minnettar kalırım

arkadaşlar daha önce dil okulu icin almanyaya basvuru yaptım. red geldi. itiraz ettim evraklarımı 4 kes göndermeme ragmen 5 aydan beri itirazıma sonuc alamadım.
Simdi almanyada yasayan kardesimin adına bir sirket var. kardesim bu sirketine beni isci olarak aldırmak isterse ne gibi işlemler yapılması gerekir?
vize verilirmi. eger bu konuyla ilgili bir avukatla görüsmem yararlı olabilirse istanbulda ikamet eden böyle bir avukatla da görüsebilirim. tanıyan bilen yararlı olabilecek bir avukat tanıdıgınız varsa onunla da temasa gecebiliirim.

cevabınız icin simdiden teşekkür ederim.

saygılarımla

ckokler

Isci alimi genelde Almanya'nin belirledigi berlirli meslek gruplari icin gecerli oluyor ve bunu duyurlar ile yayinliyorlar. Fakat belirtmek isterim ki, bu gercekten cok kisitli bir olanak. Bildigim kadari ile su aralar; doktor, hemsire veya bilgisayar mühendisligi vb. konular da acik var.

Ikinci secenek ise, Almanya da bir is bulmaniz, belirttiginiz gibi kardesinizin sirketinde mesela. Bu durumda ise meslek grubunuz herhangi bir engel olusturmuyor, ancak is sözlesmenizdeki geliriniz yillik olarak belli bir miktarin üzerinde olmali diye biliyorum. Tam emin olmamak ile birlikte bu rakam 40.000 euro civarinda. Ayrica gelirinize ek olarak isveren, Almanya da bagli oldugu ticaret bürosuna, neden herhangi bir AB vatandasi yerine sizi bu pozisyona/ise uygun gördügünü beyan etmek zorunda; ki bu da maalesef biraz mesakatli bir sürec.

Ikinci secenegin bir de istisnai durumu bulunmakta, eger halihazirda Türkiye'de calistiginiz is yerinin Almanya'da ki bayiisini yada ofisine gelecekseniz, sirket ici transfer sayildigi icin, yukarda belirttigim kriterlerin bir cogundan muaf sayiliyorsunuz.

yeniceri57

Merhaba ckokler

öncelikle cevabın icin teşekkür ederim. suanda herhangi bir sirkette calısmıyorum. ama eger bahsettigin 2.secenekten gidenler varsa bu sekilde bir sansımı denemek isterim ı. burda bilgisayar teknikeriyim. kardesimin hesaplarını tutmaya ya da baska bir deyisle tüm bilgiislem islerini yürütmek icin oraya gitmeyi düsünüyorum. burda mühendis degilim. belgem yok ama tüm mühendislik konularına hakimim.kardesim bu sekilde bir beyan verecek. burdaki önlisans diplomamlada teyit edecek.ama aklıma takılan soru su oldu. 

Ordan kardesimin sirketi beni işci olarak davet edebilir mi ?

ckokler

Belirtmek isterim ki, beyan konusu maalesef sadece bir dilekceden ibaret olmuyor. Isverenin sizi neden bir AB vatandasina sectigini, bazi belgeler ile birlikte kanitlamak zorunda. Internet/gazete’de pozisyon icin yayinladigi is ilanlari, adaylar ile yapilan mülakatlar ve onlarin bu ise neden uygun olmadigi gibi, ayrica maas konusunda bu secenekte önemli. Bilgisayar teknikeri olmaniz bu durumda herhangi bir avantaj saglar mi emin degilim, bunu bir universite diplomasi ile kanitlarsaniz elbette yardimci olacaktir, ancak anahtar etken olmayabilir.

Is yeri size direk davet etmiyor aslinda, sadece sizle is sözlesmesi imzaliyor ve konsolosluga basvurunuzu yaparken bu sözlesme ile basvurmus oluyorsunuz. Bu tür bir basvurunun sizin icin %100 ise yaracagini söylemem dogru olmaz, yinede basvurmadan once kardesiniz konu hakkinda oradaki yabancilar dairesinde ve ticaret odasindan bilgi edinmesi en saglikli kaynak olacaktir. Sonucta bu sitede yazdigimiz bilgiler insanlarin tecrübeleri ve alinti bilgiler olmakta.

Bol sans.