Turist vizesi red kararina itiraz

Başlatan yeter84, Ağustos 09, 2012, 11:55:40 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yeter84

evet bende seni anliyorum,zaten yasal esitlilik acisindan almanda olmana gerek yok oturumun varsa o esitlik var zaten..fakat iste bugun berlin eyelat mahkemesinde ".... geri döneceginiz tespit edilmemistir..." maddesi aslinda yasal olarak bi gecerlilik ifade etmiyo..kaldiki vize memurunun tek bi soru sormadan bu kaniya varmasi zaten sacma..burdada önyargilar basliyo.. ama kim 1 aylik turistik vize icin o kadar mahkeme falan ugrasacakki, onlarda bunu bildikleri icin rahatlar..yanii bu madde can simitleri, hersey tamamsa baska nedenden red veremiyolarsa, bu maddeye sariliyolar.. buda keyfi bi madde.. iste irkcilikta burda giriyo devreye.. evet sans meselesi olduguna inaniyorum.. yani is o haddeye gelince , ordaki memurun durumuna bagli...herneyse davet edende bende 2-3 dilekce mail falan gönderdik.. sanmiyorum ama eger olursa burda paylasirim...

Alıntı yapılan: fuk_18 - Ağustos 14, 2012, 05:15:50 ÖS
evet ama sen beni yanlis anladin ben halk arasindaki ayrimi söylemiyorum kanunlarda hepsi esit esitlik olmadigi durumlarda mahkeme hakki doguyor ve sonuna kadar hakklarini araya bilirler ve senin vizen de dedigim gibi sans meselesi cunku durumu iyi olmanylarda aldi biraz sans isi bu vize konulari bir standart yok ama durumu iyi olan kisi her zaman daha onde

enigman

1 sene önce ben de turist  vizesine basvurmustum. calistigim yerden 5 tane belge istediler. sgk kadi flan filan hepsini verdim. davette filan sorun yoktu. ayni sana dedikleri gibi, vize süresi bitince türkiyeye geri döncegime dair bir inanc olusmamis. muhtemelen kacak kalirim mi sandilar nedir ! üzerime kayitli ev araba arsa dükkan yoktu. dedim hersey bizde babaya ait olur. onlar sagken kendi üzerime mi gecirtcem. dinlemediler.
almanca itiraz dilekcesi yazdim. eskiden teminat parasi yatiriyordun. yani bi miktar parayi bankaya yatiriyosun. eger geri dönmezsem el koyabilirsiniz diye. bu para teminat oluyodu. o sekilde dilekcemde uzun uzun anlattim. üzülerek söylemelim ki, ise yaramiyor.

yeter84

Alıntı yapılan: enigman - Ağustos 17, 2012, 07:17:16 ÖS
1 sene önce ben de turist  vizesine basvurmustum. calistigim yerden 5 tane belge istediler. sgk kadi flan filan hepsini verdim. davette filan sorun yoktu. ayni sana dedikleri gibi, vize süresi bitince Türkiyeye geri döncegime dair bir inanc olusmamis. muhtemelen kacak kalirim mi sandilar nedir ! üzerime kayitli ev araba arsa dükkan yoktu. dedim hersey bizde babaya ait olur. onlar sagken kendi üzerime mi gecirtcem. dinlemediler.
almanca itiraz dilekcesi yazdim. eskiden teminat parasi yatiriyordun. yani bi miktar parayi bankaya yatiriyosun. eger geri dönmezsem el koyabilirsiniz diye. bu para teminat oluyodu. o sekilde dilekcemde uzun uzun anlattim. üzülerek söylemelim ki, ise yaramiyor.

peki dilekcene yanit geldidemi tekrar red ettiler, yoksa dilekceye hic yanit gelmedimi? eger geldiyse asagi yukari ne kadar surede yanitladilar`? cunku benimki yaklasik 20 gun oldu. daet edende bende yazdik, henuz yanit yok.. bende sanmiyorum pek ise yariyacagini ama bakalim:)

enigman

cevap geldi. Yaklasik 10 gün sürdü. mektupla yine benzer seyleri yazmislar. size ait bir gayri menkul yok falan filan.