Sizden dualar

Başlatan 3,14, Ekim 11, 2012, 05:20:38 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

3,14

--> Çeşitli dualar paylaşalım mı?

Akşam olduğunda okunacak dua

Allah’ım, Sen’den başka ilâh olmadığına, birliğine ve şerîkinin (ortağının) olmadığına ve Hz. Muhammed (SallAllahu aleyhi vesellem)’in Sen’in kulun ve Rasûlün olduğuna, Sen’i, hamele-i arşını (arşı tutmakla görevli olan meleklerini), (diğer) meleklerini ve bütün mahlukatını şahit tutarak akşamladım (iman ettim).

3,14

--> Bilinmeyen belalardan Allah'a sığınma duası

Allah'ım, bidiğim veya bilmediğim, hemen verdiğin veya sonra verdiğin (dünya ve ahiret) her türlü şerrinden Sana sığınıyorum. Senden cenneti ve beni cennete yaklaştıracak sözleri ve işleri yapabilmeyi nasip etmeni istiyorum.

3,14

--> Üzüntülü anlarda okunacak dua

Azamet ve vakar sahibi olan Allah'tan başka ilah yoktur. Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur. Ancak büyük arşın sahibi Allah vardir. Göklerin Rabbi, yerin Rabbi ve arşın Rabbi olan Allah'tan başka ilah yoktur.

3,14

--> Kalplerin kötülüklerinden uzaklaştıran dua

Allah‘ım, bizleri ve bizden önce iman etmiş olan din kardeşlerimizi affeyle. Kalplerimizde iman etmiş olanlara karşı kötülük, kin ve nefret bırakma. Muhakkak ki, Sen merhametli olansın, bağışlayansın.

3,14

--> Ekte "Peygamberimiz (s.a.v)'in Dilinden Dualar" bulunmaktadır. İndirmenizi şiddetle tavsiye ederim. :)

3,14

--> şükür duası:

Her sabah bir kere (Allahümme mâ esbaha bi min nimetin ev bi-ehadin min halkıke, fe minke vahdeke, lâ şerike leke, fe lekel hamdü ve lekeşşükür) demeli ve her akşam (Mâ esbaha) yerine (Mâ emsâ) diyerek, hepsini aynen okumalıdır. Peygamberimiz “sallAllahü aleyhi ve sellem” buyurdu ki, (Bu duayı gündüz okuyan, o günün şükrünü yapmış olur. Gece okuyunca, o gecenin şükrünü ifâ etmiş olur.) Abdestli okumak şart değildir. Her gün ve her gece okumalıdır. [Bu şükür duası yukarıdaki yemek duasına eklenerek okunursa iyi olur.]

şükür duasının manası:
Ya Rabbi, bana ve diğer yarattıklarına verdiğin maddi ve manevi nimetlerin sabaha (akşama) kadar bizim yanımızda kalması yalnız Sendendir. Senin ortağın yoktur. Sana hamd ve şükrediyoruz.