Almanya sevdası..

Başlatan recoly18, Ekim 26, 2012, 11:01:27 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

recoly18

Öncelikle merhaba arkadaşlar .. Forumunuzda yeniyim ve konuları yakından takip ediyorum . Buna rağmen kafamda bir kaç soru var . Bunların cevaplarını alabilmek için sizin gibi tecrübeli arkadaşlara danışayım dedim. Konumuza gelirsek , yaklaşık 6 aydır yurt dışı eğitim ile ilgili araştırmalar yapıyordum . Konferanslar , Fuarlar , Seminerler derken bir çok bilgi edindim bir çok kişiyle tanıştım . Önceleri Amerika'ya gitmeyi düşünüyordum , fakat konuştuğum eğitim danışmanları baya külfetli rakamlar söyleyip vazgeçme sürecine soktular beni . Akabinde Farklı ülkeler araştırırken Almanya hakkında bilgiler edinmeye başladım ; bunda Almanya'da yaşayan dayımın da faydası oldu..Gel zaman git zaman fikir alışverişi yaparken Almanya benim kafama yattı. Yattı yatmasına ama beraberinde bir çok karmaşık sorularda getirdi. Çoğunu da bu site sayesinde öğrendim , diğer kalanları da size danışmak istedim..  Ben lise 4 öğrencisiyim ve Almanyada Üniversite okumak için gitmek istiyorum . (Otomotiv)

1.) Alman hükümeti Giden öğrencilerin orda sıkıntı çekmemeleri için bir hesap açtırıyormuş ve 8.000€ imiş. Bu ücret yıllık olarak mı yatması gerekiyor ?
2.) TestDaf sınavı için hangi seviyede olmak gerekir , hangi kursu önerirsiniz ve 600 saat almanca eğitim almak gibi bir şart varmı ?
3.) Okumanın yanı sıra herhangi bir işte çalışmakta istiyorum , bu 8000€ un bir kısmını karşılamak adına. Bu mümkün müdür ?
4.) British Eurolang diye bir kurs var 6 kuru 1.890 lira. Saat olarak ise Kur başı 50 saat / 2 kur 1 seviye oluşturuyor . Sizce iyi midir ?

Belki biraz uzun yazmış olabilirim. Ama vereceğiniz her cevap bu kardeşinize Almanya'ya giden kapıyı açacak =) şimdiden Teşekkür ederim..

recoly18

66 kişi girmiş çıkmış bu kadar duyarsız olmayalım arkadaşlar.. Hiç biriniz mi şu yukarıdaki sorulardan birisini bilmiyor ? :/ yapmayın lütfen , Böyle şeyleri paylaşmazsak ne anlamı kalır forumun ..

fuk_18

yanlis yere acmissin konuyu o yuzden cevap bulamiyorsun

roye

birkacina cevap verebilirim...bir akrabamiz yapti ama vize alamadi...siz 8000 euroluk hesabi Deutsche bank ti yanilmiyorsam orada actiriyorsunuz ve direk parayi yatiriyorsunuz...o hesap blokeli oluyor yani harcayamiyorsunuz...her ay gideriniz kadarda ki en az 650  700 euro oluyor bu hesaba yatiriyorsunuz...aileniz veya garantörünüz tarafindan...almanyada okurken calismak ise dil biliyorsan Aushilfe olarak aylik yaklasik 400 euro civarinda kazanabilirsin tabi bulabilirsen...ama dedigim gibi 8000 euronun bir kismini karsilama sansin yok cünkü önceden yatmak zorunda para hesaba...

600 saat sart olan kurs aile birlesimi ile gelenler icin gerekli...siz eger üniversitede okuyacak düzeyde biliyorsaniz zaten gitmek zorunda degilsiniz...eger bilmiyorsaniz üniversitenin kendi bünyesinde kurslari oluyor demislerdi bana...tabi privat kurslarda var ücreti ise kur basina 400 euro...yani ben suan B1 düzeyindeyim C1 e kadar 1200 euro daha ödemeliyim...eger hic almanca bilmiyorsan oda ayri bir dert... :)   kolay gelsin ne diyeyim...

recoly18

çok teşekkür ederim reyo sanırım bu 8000€ her yıl yatırılması gereken bir mebla.. Dil konusunu türkiyede halledip gitmeyi düşünüyorum o konuda bir sıkıntı yok =)

recoly18

fuk_18 kusura bakmayın forumlar hakkında fazla bir bilgim yok soru-cevap bölümü görünce açıverdim konuyu :/

roye

sanirim 8000 euro bir kez yatiyor cünkü sizin egitiminiz bitene kadar o paraya dokunamiyorsunuz ve her ay ihtiyaciniz olan para yatacak hesabiniza...

recoly18

Umarım bir kez ödeniyordur yoksa diğer yıllar için sıkıntı oluşturabilir...

roye

her yil ödense 4 yillik bir okul icin 32.000 Euro ödemek gerekir ki sacma bir meblag olur bence bu :)  ama yine de kesin emin olan birisi cevap verse iyi olur....

fuk_18

yillik diye biliyorum cunku ayda 750 euro cekme hakkin olacak onu dusunursek 2 doneme geliyor galiba

roye

aaa yillik yatirip her ay 750 euro mu cekiliyor...bende o para kaliyor her ay 750 euro ailen yatiriyor saniyorum :)  bak bir bilenin aydinlatmasi daha faydali oluyormus :) sagol ufuk...bende bir yerde okumustum onun icin öyle yazdim :)