ich hätte gern... ich möchte gern... ich würde gern...

Başlatan Reyya, Ekim 28, 2012, 03:29:52 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Reyya

arkadaşlar ich hätte gern einen Tasse Kaffe  ile  ich möchte gern einen Tasse Kaffe cümleleri aynı anlamdamı? birde ich würde gern einen Tasse Kaffee...yani hätten kibar isteyiş tarzı olduğunu biliyorum. bana tam Türkçe karşılığını yazabilirmisiniz. basit bir konu ama şaşırdım biraz  :) 
İCH HÄTTE GERN.... :(....isterdim  anlamındamı?)
İCH MÖCHTE GERN...:?
İCH WÜRDE GERN ..

ben kursta öğretmene sorduğumda tam açıklayamamıştı veya ben tam anlayamadım. ilk 1. cümle höflich konuşmayı dile getiriyor ama öğretmen bana würden gern olan cümlede mutlaka nesne olması gerekir ve ich möchte gern  ilk cümle (ich hätte gern )kadar höflich olmadığını söyledi ve  ilk cümlede (hätten) gerekirse nesne olmayabilir önemi yok dedi.  ???

İCH WÜRDE GERN KOMMEN: severek gelirim anlamında olması lazım. yanlışmı?
bana göre her üç cümledede nesne olması şart. öyle değilmi? açıklamanızı bekliyorum.  :) teşekkürler

3,14

--> Ich möchte gern eine Tasse Kaffee bitte. (biraz daha kibarlaşırsak) > Ich hätte gern eine Tasse Kaffee bitte.

Ich würde gern, bambaşka bir konu.

Jetzt würde ich gern in Ankara sein. şimdi Ankara'da olmak isterim.
Jetzt wäre ich gern in Ankara gewesen. şimdi Ankara'da olmak isterdim.

Doch ile yapılan da var;

Ich wäre doch an deiner Stelle, dann würde ich mich freuen. Senin yerinde olsam, sevinirdim.

Reyya

Alıntı yapılan: 3,14 - Ekim 28, 2012, 04:42:06 ÖS
--> Ich möchte gern eine Tasse Kaffee bitte. (biraz daha kibarlaşırsak) > Ich hätte gern eine Tasse Kaffee bitte.

Ich würde gern, bambaşka bir konu.

Jetzt würde ich gern in Ankara sein. şimdi Ankara'da olmak isterim.
Jetzt wäre ich gern in Ankara gewesen. şimdi Ankara'da olmak isterdim.

Doch ile yapılan da var;

Ich wäre doch an deiner Stelle, dann würde ich mich freuen. Senin yerinde olsam, sevinirdim.

anladım. würden konjunktiv. o halde , İCH WÜRDE GERN KOMMEN: gelmek isterim .. anlamında değilmi?

3,14

--> Anladığını daha iyi gösteremezdin ablacığım süpersin. alkis:)

Reyya

yaptığım cümlelerle anlayıp anlamadığımı kontrol edebilirmisin?
İCH MÖCHTE  İN ANKARA SEİN: ankarada olmak istiyorum
İCH WÜRDE (GERN) İN ANKARA SEİN: Ankarada olmak isterim (konjunktiv, şimdiki zaman..şu an gerçek olmayan birşeyde konjunktiv kullanılıyor)
İCH BİN İN ANKARA: Ankaradayım
İCH WAR İN ANKARA: Ankaradaydım
İCH WÄRE İN ANKARA GEWESEN: Ankarada olmak isterdim (konjunktiv, geçmiş zaman)
ICH HÄTTE EİNEN HUND GEHABT: bir köpeğim olsun isterdim. (konj. geçmiş zaman)
İCH WÜRDE EİNEN HUND ....??.  : bir köpeğim olsun isterim buraya HABEN mı gelecek acaba?

3,14

--> Hepsi süper;

Ich hätte gern einen Hund gehabt.
Ich würde gern einen Hund haben.

3,14

--> şu da konuşma dili olsun,

Ich würde soooooooooooo gern einen Hund haben. :D

Reyya

Alıntı yapılan: 3,14 - Ekim 28, 2012, 07:49:08 ÖS
--> Hepsi süper;

Ich hätte gern einen Hund gehabt.
Ich würde gern einen Hund haben.

nein, ich würde gern keinen Hund haben ama ich würde gern etwas.  ich wäre gern sehr bei meiner schwester und bei meiner Mutter gewesen.   :) :)

ayrıca beni bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. yardımın çok dokandı. varol sevgili onur kardeş. clap:)

3,14

--> Ich würde ungern einen Hund Haben.

Daha iyi gibi. ;) Ya Da oradan gern'i silmek gerek ;)