Soru cümlesi

Başlatan Bastian Schweinsteiger, Kasım 05, 2012, 05:37:26 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bastian Schweinsteiger

Arkadaşım bana : Saschilein darf ich nur sagen ;D yazmış bende  '' Neden sadece senin söylemeye iznin var '' demek istiyorum ben ;
Warum nur du darfst sagen ? diye çevirebiliyorum benim kurduğum cümle doğru mu yardımcı olursanız sevinirim  cofe:)
Bende söyleyebilirim : '' Ich kann auch sagen '' bu iki cümle doğru mu ?  offoff:)

3,14

--> Saschilein darf ich nur sagen: Sadece "Saschilein" diyebilirim.   (Senin anladigin, sadece ben söyleyebilirim, yanlis.)

Cünkü "nur" sadece kelimesi, "sagen" söylemek fiilinden önce gelmis ve böylelikle fiile vurguluyor.

Warum darfst nur du sagen?

Ikinci cümlen dogru.

Ama en ilk söyleneni yanlis anladigin icin, bu cevaplarla karsilik verirsen, yanlis olur.

Sevgiler
3,14

Bastian Schweinsteiger

roye

Warum darfst nur du sagen?   ama burada özne 3.sirada degil ki  utanan:)    warum darfst du nur sagen?  siralamaya göre dogru olmuyor mu? en azindan özne 3.sirada :)  hemennn aciklama bekliyorum neden "Warum darfst nur du sagen?"   yazdin...vardir bir bildigin hemen acikla :)

Bastian Schweinsteiger

Okul olmasa ben bu almancayı 2 haftada gece gündüz çalışır sökerim  alkis:) sınavlar bitsin gece gündüz çalışcam kelime ezberliyorum https://www.languageguide.org/german/archive.jsp burdan sesli olarak çalışıyorum  okey:)  cofe:)

roye

2 haftada sökermisin:)  insAllah yaparsin ne diyim :)  burda 10 yilda sökemeyenleri taniyorum ben :)

Bastian Schweinsteiger

Lafın gelişi söledim tabikide ama okul olmasa gerçekten sabah akşam çalışırım okul var ama yinede hafta içi günde yarım saat hafta sonu 2  şer saat çalışcam  cofe:)

3,14

Alıntı yapılan: roye - Kasım 06, 2012, 08:03:58 ÖS
Warum darfst nur du sagen?   ama burada özne 3.sirada degil ki  utanan:)    warum darfst du nur sagen?  siralamaya göre dogru olmuyor mu? en azindan özne 3.sirada :)  hemennn aciklama bekliyorum neden "Warum darfst nur du sagen?"   yazdin...vardir bir bildigin hemen acikla :)

--> Zaten özne 3. sirada Roye

nur du = sadece sen; öznemiz bu. :)

roye

ya ben böyle özne oldugunu ilk kez gördüm desem  :(   tesekkür ederim ögrenmis oldum :)

3,14

--> Zaten normalde öyle özne yok ki. Söylemek istedigin sey, sadece sen, sadece ben ise? Yine de bunun halk dili ya da yazili dil olup olmadigina dikkat edelim. Ben duyduklarimdan yola cikarak yazdim. Bir de kimseye sormadan, icimden gelen his ile... Bir süre almanyada kalinca insanin dil bilgisi icine isliyor, oradan yola cikarak genelde dogru yapiyor. :)